Muumien kanssa Rivieralla

Olin alkuviikosta katsomassa kutsuvierasnäytöksessä eilen ensi-iltaan tulleen Muumit Rivieralla -elokuvan. Oli mielenkiintoista nähdä ikoniset hahmot valkokankaalla. Elokuva perustuu Tove Janssonin sarjakuviin, joten se eroaa niistä itselle tutummista Muumilaakson tarinoiden ruusuisesta maailmasta.

Elokuvassa muumiperhe lähtee Muumilaaksosta kohti seikkailujen Rivieraa, joka onkin aina hyvä idea. Vai onko? Ainakin perhe tuo hauskaa säpinää ja kodikkuutta Rivieran seurapiireihin, mikä olikin Toven ajatus.

Elokuva oli ehdottomasti  kiva nähdä, siinä on ihmeteltävää lapsille, mutta myös tasoja vanhemmille katsojille. Elokuva on hienosti piirretty, joten Toven kynän jäljen seuraaminen on tyylikästä katsottavaa. Ja on ihan hauskaa, että muumit näkee seikkailmassa muuallakin kuin Muumilaaksossa. [embed][/embed] Tässä myös muistona tuttu alkumusiikki, joka aiheutti ryntäyksiä telkkarin eteen pienenä. Ja on noissa jaksoissa edelleenkin taikaa ja ne ovat terapeuttista katsottavaa [embed][/embed]

Kommentit

Lucky Traveller Merja (Ei varmistettu) http://www.luckytraveller.blogspot.com

Muumit ovat niin huippuja! Muistan, kun lapsi oli pieni ja päiväkodissa oli joku juhla, jossa laulettiin kovaan ääneen Muumi-laulu. Tuntui, että katto nousee ainakin metrin siitä ilosta! Vieläkin hämmästyn Japanissa, kun kysyttäessä kerron olevani Suomesta, niin vastaus on melkein aina: Ah so, Muumi, Muumi!

Nonna (Ei varmistettu) http://PearlyWhite

Voi vitsit, ihan loistava syyslomavinkki ensi viikolle :)

Noita nokinenä (Ei varmistettu)

Mä en osaa päättää haluanko ehdottomasti nähdä vai skipata tuon. Pelkään tuon leffan romuttavan Muumi kuvani kokonaan , sillä vähän paljastuksia olen leffan antimista lukenut

Mikko – Private Blend

Totta, oikein hyvä rasti!

Mikko – Private Blend

Niin no totta, näissä ikonien päivittämisessä on aina riskinsä.. Mutta toisaalta se voi tuoda jotakin uutta ja rikastaa muumeja. Ja tämä on kyllä hyvin vahvasti Toven maailman näköinen. Ja onneksi aina voi palata kirjojen maailmaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.