Onar

Yhteistyössä Onar Muistan Onar-merkin jääneen heti mieleeni yhdestä pressipäivästä ja tuotteita onkin näkynyt hienosti lehdissä ja blogeissa pitkin vuotta. Minua kiinnosti tutustua vielä tarkemmin tuotteisiin ja nettisivuja selatessani bongasin harmaan Harris-kauluksen, joka iski heti. Merkin perustaja ja suunnittelija on Irene Kostas ja toiminnan takana on ajatus: ekologinen turkis. Ennen kaikkea turkisten hyötykäyttö ja materiaaleina käytettään paljon lammasta, villieläimiä tai vintage-tuotteita  – ei siis tarhaeläimiä. Kävin myös tutustumassa mallistoon studiolla ja sieltä löytyikin vielä onnekseni Harris-kaulusta harmaana.

 Kaulus on tehty lampaasta

Näin tämän heti villakangastakin täydellisenä parina, mutta vielä ei ole ollut niin kylmä, että tuota olisi päässyt käyttämään joka päivä.

Kävin aikapäiviä sitten tutustumassa Onarin studioon ja eri malleihin

Mallistosta löytyy myös rohkeita värejä

Jos etsit turkisliivejä tai -huppuja, kannattaa kurkistaa Onarin valikoima!

Mallistosta löytyy myös reppuja sekä clutcheja. Mielenkiintoista seurata, mitä tuleman pitää! Bongasin uutuutena nettisivuilta esimerkiksi perinteisiä karvalakkeja, wau!

Onar tarkoittaa kreikaksi muuten unelmaa.

 

Share

Kommentit

Q (Ei varmistettu)

Mikko, olen pitänyt sinua empaattisena ihmisenä. On hyvin surullista nähdä sinun promoavan turkiksia. Kuten voit arvata, olen aivan eri mieltä kanssasi; aito turkis ei ole koskaan eettinen valinta. Nuo turkikseksi tapetut eläimet, ovat olleet aivan yhtä rakastettavia ja hellyyttäviä, kuin oma rakas koirasikin. Toivon, että et enää jatkossa promoa tätä julmaa eläinten hyväksikäyttöä. Kaikesta huolimatta toivon hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja perheellesi.

Mikko – Private Blend

Kyllä vain, hyvä tarkennus. Esim. tuon Harris-kauluksenkin turkki on tullut lihateollisuuden kautta.

Hm (Ei varmistettu)

Villieläinten ? Miten niiden turkit on päätyneet käyttöön ? Auton alle jääneitä vai miten ? En ole turkisten vastustaja..

Iida (Ei varmistettu)

Olen monesta blogista lukenut Onarista ja vaikka en itse välttämättä turkista käyttäisi, minusta tämä on ekologisempi vaihtoehto kuin tarhatun turkiksen käyttö. Ymmärtääkseni turkikset ovat ylijäämää lihantuotannosta ja metsästyksestä, olenko ihan väärässä..?

Mikko – Private Blend

Turkiset tulevat muun muassa metsästäjiltä, kenellä on lupa harventaa eläinkantaa.

Mikko – Private Blend

Kiitos Irene täsmennyksestä :)
Kiteytit tämän hyvin!

Mikko – Private Blend

Totta kai jokainen eläin on hellyyttävä ja rakastettava, eikä missään nimessä ansaitse kärsimystä. Onarin tuotteet tehdään kuitenkin materiaaleista, jotka tulevat muutenkin. Eläimiä ei tapeta vain tuon materiaalin vuoksi. Mukana esim. ruokateollisuudesta jäävät vuodat.
Käytän kuitenkin nahkalaukkuja ja -kenkiä ja syön lihaa, joten valitettavasti syyllistyn tähän.

IK (Ei varmistettu)

Hyvä Q,

haluan tarkentaa että emme missään nimessä käytä turkkinsa vuoksi tapettuja eläimiä vaan lammasfarmien sivutuotteena syntynyttä nahkaa, tienvarresta löytyneitä villeinä luonnossa kasvaneita eläimiä, osittain myös esim. supikoiraa jota riistanhoidollisista syistä luvanvaraiset metsästäjät harventavat sekä pienessä määrin vanhojen konkurssipesien turkistakkeja, joista teemme asusteita. Kaikki materiaaliresurssi on siis jo valmiiksi olemassaolevaa. Lammasta ei myöskään luokitella turkiseläimeksi joten on tässä tapauksessa harhaanjohtava termi. Hyvää joulunodotusta sinulle!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.