Portofino

Tässä vielä elokuuta piristämään viimeinen etappi Italian reissulta. Sokerina pohjalla, Portofino. Tuo oli kyllä vaikuttava paikka, koko alue oli niin kaunis! Voisi sanoa, että melkein kauniimpi kuin Etelä-Ranska. Onneksi tulee otettua kuvia, sillä jouduin itsekin näitä katsoessa pysähtymään fiilistelemään näitä maisemia, huokaus. Enjoy!

Tulimme junalla Santa Margherita Liguren asemalle, josta otimme paikallisbussin Portofinoon.

Jo asemalta aukesi upeat maisemat.

Bussi kiemurteli hauskasti rantatietä ja välillä pysähdyttiin tööttäilemään kurveihin tilan saamiseksi isommilta autoilta ja skootterit vilistivät väleistä ohi.

Muutaman niemen jälkeen Portofino alkoi jo lähestyä.

Hei Välimeri!

Ja katso tätä veden väriä.

Perillä

Sataman rannassa oleva keskusaukio.

Keskusaukio on täynnä ravintoloita. Vihreäkatoksinen on suosittu Puny's, joka oli kyllä vielä lounasaikaan kiinni.

Tässä näkyy Portofinon satama-allas. Kolera-allaskin on siis rutkasti isompi, ei ehkä ihan niin kaunis tosin ;)

Toista reunustaa pitkin jatkuu ravintoloiden ja terassien jono, upeasti meren äärellä.

Istuimmekin levähtämään välillä ja ihailemaan poukamaa.

Vastarannalta löytyy kirkko ja Castello Brown -linna.

En edes ajatellut, että tässä parin kadun kaupungissa olisi mitään ostettavaa, mutta kappas, Hermès'n liike oli vastassa ennen satamaa.. Ja tuossa pikkuruisessa liikkeessä oli noin viittä erilaista Collier de Chieniä, jota ei yleensä ole missään.

Pienestä multibrand-liikkeessä oli edustettuna myös muun muassa Céline, Prada ja Valentino.

Aika kivuta hieman ylemmäs ihailemaan maisemia.

Rinteellä olevan kirkon pihalta aukeaa tällainen näkymä.

Mikä meri!

Portofino lähes kokonaisuudessaan

Ei yhtään hassumpia taloja rinteillä.

Värikkäät talot innoittavat kyllä maalaamaan. Oli vain hassua huomata, että noiden värikkäiden talojen yksityiskohdat esimerkiksi pylväät ja ikkunakarmit oli vain maalattu pintaan.

Lounastauko

Pakollinen pönötys rannassa. Pellavapaita/Uniqlo, pellavahousut/Zara, espadrillokset/H&M, laukku ja aurinkolasit/Bottega Veneta, ranneke/Hermès, kello/Triwa, tuoksu/Tom Ford Neroli Portofino

Otimme lautan takaisin Santa Margherita Liguren. Tuossa näki maisemat vaihteeksi mereltä käsin.

Fiilistely-postauksessa muistutettiinkin, että Dolce & Gabbanalla on huvila tässä niemessä.

Santa Margherita Liguren rantoja.

Huomasimme veneestä hienon näköisen Imperiale-hotellin, joten menimme rantaan päästyä sen terassille nauttimaan iltapäivästä.

Hotellilta avautuvat maisemat

Tuleeko kenellekään muulle tästä asetelmasta jotakin (tv-sarja) mieleen? Meillä jäi vielä hyvin aikaa ennen junan lähtöä, joten istuimme kaikessa rauhassa rantakadulla ja seurasimme paikallisia. Olisi pitänyt ottaa kuvia niistä kohtaamisista ja kuulumisten vaihtamisesta. Heistä huokui heti italialaisuus ja rentous.

Italian Riviera oli kyllä ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen, ihana paikka!

Kommentit

Minna (Ei varmistettu)

Ihania kuvia kiitos! Ilmeisesti Portofino on niin pieni paikka, että siellä kyllästyy viikossa?

Mikko – Private Blend

Upea paikka kyllä! No, lounasaikaan mennessä ehtii kyllä koluamaan läpi.
Voisihan sitä jäädä yöksi niin näkisi paikan myös illalla.
Mutta tuolta seudulta voi myös tehdä päiväretkiä.

Mikko – Private Blend

Ajattelin tuota, mutta lämpötilaa oli sen verran, että säästimme voimia ja vaalimme hyvää fiilistä :)

Mikko – Private Blend

Paikka taitaa olla tosiaan hieman erilainen sesongin ulkopuolella ;)
Ihania kohteita!

Mikko – Private Blend

Kiitos, näistä päätyi omalle koneelle taustakuva :)
Enpä ole - pitäisi kyllä kiertää Italiaa autolla, siitä saisi niin paljon enemmän. Kuulostaa upealta!

LadyBlue (Ei varmistettu) http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Ooh! Ikävä noihin maisemiin kasvaa kasvamistaan. Tuosta ei kyllä idylli parane! Mikä ihme siinä muuten on, että Suomessa ei osata tuoda drinkkien kanssa jotakin pientä naposteltavaa?

Fiore (Ei varmistettu)

Viis Dolce&Gabbanan huviloista! Portofino on maailman paras paikka nähdä suomalais-italialialaisia luksustuotteita, joihin ei liity pienintäkään plagiaatiotarhaa. Sellainen on tallentunut myös näihin kuviin, jätän muiden lukijoiden hoksattavaksi, mistä on kyse...

Muuten Portofino on mielestäni hengetön. En myöskään ole mielipiteineni yksin, hyvin monet italialaiset ystäväni ovat todenneet muutaman tunnin tuolla riittäneen heille hyvin. Uskon tämän liittyvän siihen, että toisin kuin monet muut "luksuskohteet", esim. Capri ja Amalfin rannikko, se on nykyään käytännössä vain luksuslomakylä, jossa ei enää paikallisia ympäri vuoden asu. Portofinosta etelään löytyy samanlaisia entisiä kalastajakyliä, joissa kuitenkin myös asutaan. Cinqueterren alue on löydetty Suomessakin, tuntuu, että tästä alueesta pitävät myös ihmiset, jotka eivät ole varsinaisia Italia-faneja, ja myös La Spezian lahden länsiosassa sijaitseva Portovenere, jossa on Cinqueterren radan pääteasema, on ihana paikka.

Mikko – Private Blend

Kiitos vinkistä, lukulistalle!

Mikko – Private Blend

Kiva, jos matkakuvia on ollut iloa :) Italia toimii kyllä aina, ja siellä riittää kohteita kyllä moneksi lomaksi!

Tibs (Ei varmistettu) http://shoptravelfood.blogspot.com

Portofino ja koko se tienoo on niin kanunista! Hei, teidän olis pitänyt kävellä Santa Margherita Liguresta Portofinoon! Osa matkasta on kivaa polkua rinnettä pitkin.
Hih, toi tokavika kuva on niin hauska!

Kate (Ei varmistettu)

"Loma Portofinossa" on ihana kesäkirja, joka kertoo hieman erikoisesta perheestä joka käy lomalla joka vuosi Portofinossa. Tarina kerrottu perheen pojan näkökulmasta. Suosittelen!

katerina (Ei varmistettu)

Itse olen käynyt Portofinossa toissa marraskuussa eli off seasongin aikaan. Tuolloin olimme vuokranneet Nizzasta auton, ajoimme Monacon kautta Italian puolelle ensiksi San Remoon ja sieltä Ligurianmerelle. Yövyimme Rapallossa ja teimme päiväreissun Portofinoon ja sen läheisiin kyliin ennen Ranskan puolelle paluuta. Portofinossa tuolloin oli auki yksi ravintola, yksi kahvila ja muutama kauppa. Todella kaunis paikka :)

Maaria (Ei varmistettu)

Loistavat kuvat! Blogisi on ihastuttava, kaunis ja tyylikäs.

Oscari (Ei varmistettu)

Mikko hyvä, edelleenkin upeita kuvia. Vaan oletko ajanut myöhään illalla tai yöaikaan moottoritietä Sestri Levantesta Genovaan. Se kulkee korkealla rinteessä ja sieltä avautuu upeat näkymät koko Genovan-lahdelle ja Genova on kuin valon kaupunki.

Mikko – Private Blend

Aah, kiitos paljon :)

Miia (Ei varmistettu) http://helchic.blogspot.fi

Oih, kuinka kaunista!
Toivottavasti saamme lomat järjestymään ja pääsemme lokakuussa Firenzeen muutamaksi päiväksi. Matkakuviasi katsellessa on iskenyt pahanlaatuinen Italia -kuume...

http://helchic.blogspot.fi

Hessu (Ei varmistettu)

Veneitä, juuri niin! http://www.nautorswan.com/en/

Lena / London and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Kauniita kuvia kauniista ympäristöstä! Onhan Suomen kesäkin kaunis, mutta onhan tuo maisema tuolla aivan omaa luokkaansa. Erilainen toki, eikä makuasioista voi kiistellä, mutta tuonne mieli halajaa :)

Joku tuossa yllä kirjoittikin, miksei Suomessakin voisi tuoda pientä purtavaa drinkkien kanssa. Kannatetaan, olisi kiva ylläri täälläkin! Tai vaikka aperitivo-kulttuuri Suomeen....

Mikko – Private Blend

Italia toimii kyllä aina! Toivotaan tosiaan, ei olisi yhtään paha käydä tuolla syksymmällä!

Fendi Selleria Peekaboo | Private Blend (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2014/08/16/fendi-selleria-peekaboo/

[…] Portofinon maisemien jälkeen sokerina pohjalla Italian tuliaisista: Fendi Selleria Peekaboo. Olen aina pitänyt Peekaboo-mallista ja kun tämän syksy/talvi 2014 muotinäytöksessä esiteltiin miesten versio laukusta, Peekaboy, tiesin, että tuo on pakko saada, kuten aiemmin kirjoitinkin. […]

Nonna (Ei varmistettu)

Oido. Kyllä on kaunista! Portofinossa en olekaan vielä käynyt, tosin monta muutakin paikka Italiassa on vielä kokematta. Kiitos näistä kaikista ihanista Italia-postauksista, ihan kuin olisin saanut olla katossa kärpäsenä :) Olin huhtikuussa Milanossa, mutta kyllä taas kauheasti tekisi mieli saapasmaahan lähteä. Ehkä ensi vuonna (taas) :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.