Sviibit, vappu sviitissä

Yhteistyössä Sokos Hotels

Sokos Hotels -ketju pyysi muutamia bloggareita järjestämään Sviibit-juhlat hotelliensa sviiteissä ja sain ilokseni mahdollisuuden toteuttaa omani Sokos Hotel Presidentissä. Juhlatunnelmaa kaikilta löytyy muun muassa #sviibit alta. 
Juhlan teema ja vieraslista oli vapaa, joten pohdin pitkään, minkä juhlinnan sviitissä järjestäisin. Käytössä oli runsaasti tilaa aivan ydinkeskustassa; huoneen lounge, saunatilat ja hotellin täydet palvelut. Olisiko juhlinta siis syntymäpäivät, blogijuhlat, kaveriporukan juhlinta tai oliko keväällä tiedossa läksiäisiä, polttareita tai yllätysjuhlia? Vastaavia juhlatiloja löytyy kaikista ketjun hotelleista, joten mitkä juhlat sinä järjestäisit sviitissä?

Päädyin lopulta järjestämään omat juhlani vappuna. Kun opiskeluaika on takana, on vappun juhlinta jäänyt hieman eikä se ole löytänyt oikein uutta muotoa. Ajattelin siis, että on vuoroni kutsua tuttu ystäväporukka, jonka kanssa on juhlittu syntymäpäiviä Kapkaupungissa, yllätysviikonloppulomaa Kööpenhaminassa tai teemaillanviettoja, juhlimaan hieman erilaista vappua.
Halusin toteuttaa hieman tyylikkäämmän vappupiknikin tai oikeastaan kevään juhlinnan Helsingin kattojen yllä. Sviitissä ei haittaisi edes mahdollinen kolea tai sateinen sää.

Suuntasin siis töiden jälkeen vappuaattona Presidentti-sviittiin valmistelemaan juhlia.

Kulmahuoneista aukesi mahtavat näkymät Helsingin kattojen yli.

Sviittiin kuuluu kolme tai oikeastaan neljä huonetta, joista iso makuuhuone vastasi jo ns. normaalin hotellihuoneen kokoa. Sviitistä löytyi myös kolme kylpyhuonetta, sauna ja poreallas. Joten puitteet mahdollistivat kyllä juhlinnan kuin juhlinnan.

Luksusta oli myös se, että saimme jäädä kahdestaan yöksi vielä tuonne juhlinnan jälkeen ja heräillä seuraavana aamuna ihan kaikessa rauhassa ennen Ullikselle lähtöä. Tuo oli siis samalla minikaupunkiloma.

Makuuhuoneen vieressä oli välihuone, joka toimisi vaikka polttareissa laittautumistilana saunomisen jälkeen.

Aika kaivaa juhlakoristeet esille.

Suureen olohuone oli oikeastaan kaksi isoa huonetta, joissa oli iso ruokailutila sekä lounge. Tämä sopikin täydellisesti keskiöksi juhlinnassa. 

Pinosta ja Papershopista löytyi kivoja paperipalloja, jotka sopivat koristeeksi hyvin.

Vappu on karnevaaliaikaa, joten myöskin Papershopista löytyneet koristeet sopivat naamioteemaan. Tällaisen tekeminen oli myös hauskaa ohjelmaa iltaan.

Halusin antaa vieraille myös pienen väripilkun läksiäislahjaksi, joten pussista löytyi lisää kuplia; saippuakuplia, serpentiiniä ja evästä. 

Naposteltavat sai laitettua hauskoihin rasioihin, jotka löysin Kokkipuodista.

Voilà, juhlatila valmiina vieraita varten!

Tervetuloa!

Alakerran Sevilla-ravintola vastasi illan herkuista ja kokosin illan menun yhdessä heidän kanssaan. Alkuun oli erinomaisia Croque Madame -piiraita ja keväiseen teemaan sopien ruokaisa salaatti grillatusta parsasta, maalaisperunoista lohella tai kanalla.Hieman modernimpi salaatti oli erinomainen vaihtoehto ruoaksi.


Tarjoilupöytää koristivat myös tutut paperipallot.

Käykää pöytään, olkaa hyvät!

Illan juomana oli Nicolas Feuillatte Brut -samppanjaa ja Wolfbergen (W)3 valkoviiniä, jonka hedelmällisyys ja hapokkuus sopi hyvin salaatin kanssa. Kiitos Norex Spirits erinomaisista juhlajuomista!

Kun olimme saanet vatsat täyteen suolaisenbuffetin herkkuja, tuotiin meille vielä kahvit ja jälkiruokaa. Kakkugallerian Marmorisuklaa-kakku ja pikkumunkkeja sekä simaa.

Keväiseen menun olisi sopinut Kakkugallerialta vaikka raikkaampi juustokakku, mutta tuo marmorisuklaa on vain niin hyvä, että halusin ehdottomasti sen. Ja myös vieraat kiittelivät siitä.

Piti sitä jotakin perinteistä vappuherkkuakin olla.

Herkuttelun jälkeen vaihdoimme kuulumisia ja kevään suunnitelmia. Hauskaa, että tuttu porukka oli taas koossa!

Poseerauksia ja jakoja, #luxuri.

Teema-asu: vappupaita/Zara, housut/Turo Tailor Red Label, vyö/Gucci, kello/Hygge, tuoksu/Chanel 18

Kuplivaa tunnelmaa

Muistin jo suunnitteluvaiheessa, että hotellin yhteydestä löytyy legendaarinen Pressa-yökerho, jonka miellän samaan genreen vanhan Hesperia-yökerhon kanssa. En ole koskaan aiemmin käynyt tuolla, vaikka siellä onkin ollut monta kertaa hyviä esiintyjiä ja tapahtumia. Siellä järjestettiin sopivasti Vappu Carnival, jonne pystyimme suuntaamaan kätevästi jatkoille. 

Vapputunnelmaa nostatti Atomirotta ja loppuillan mainio DJ, joka sai koko paikan tanssimaan dancehall-tunnelmissa.

Illan päätteeksi oli mahtavaa suunnata takaisin ylös houkuttelevan muhkeaan sänkyyn ja toivottaa Helsingille hyvää yötä.

Laitoin aamulla saunan päälle ja nautin löylyistä katsoen tätä maisemaa saunan ikkunasta, käy.

Eikä tarvinnut miettiä vappupäivän piknik-tarvikkeita, kun kaikki oli katettu alas runsaalle aamiaiselle. Tästä oli hyvä lähteä vappukävelylle kaupungille ja Ullanlinnanmäelle. 

Ja mikä helpointa, juhlien tiskejä ei tarvinnut tällä kertaa hoitaa itse, kätevät sviitti-juhlat.

Suurkiitos Sokos Hotel Presidentin ja Ravintola Sevillan henkilökunnalle upeista puitteista ja palvelusta, juhlien järjestäminen ei ole koskaan ollut näin vaivatonta!

Kommentit

_anna_ (Ei varmistettu)

Kiva idea - pitääpä muistaa tämä, kun suunnittelee juhlia jatkossa.

Mikko – Private Blend

En myöskään ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että juhlatila löytyy myös näin ja vaikka kaveriporukan kesken jaettuna, ei hintakaan ole edes paha.

Eve. (Ei varmistettu)

Hienot koristeet! Kaipailin juuri jotain tuollaisia tuleviin juhliin.
Ja nam, mitä herkkuja!

Mikko – Private Blend

Nuo paperipallot ja viirit olivat hyvä löytö ja sopivat kivasti keväiseksi koristeeksi. Ja kyllä, ruoat olivat mahtavat!

E. (Ei varmistettu)

Empä ole ajatellut että Presidentistä löytyy noinkin iso huone!

Mikko – Private Blend

En ole kyllä ollut aiemmin noin isossa hotellihuoneessa :)

#Luxury (Ei varmistettu)

Postaustoive: Kuinka saada arkisista arkisempaan asiaan, siivoamiseen ripaus luksusta?

Mikko – Private Blend

Hyvä toive, ja haastava :) Pitääkin koota jotain materiaalia tähän. Itse motivoidun sillä, kun siivouksesta näkee niin nopeasti tuloksen. Ja silitettävien vuorikin katoaa nopeasti, kun laittaa vaikka samalla taustalle pyörimään Sinkkuelämää-tuotantokauden ;) Tai musiikkia ja viereen lasin valkoviiniä.
Ehkä myös jollain luksuspuhdistuaineilla voisi saada uutta intoa keittiön kuuraamiseen.
 

sonsaa (Ei varmistettu)

Tää on kyllä paha, mutta lopputulos on se joka palkitsee. Hauskan värikkäät siivousvälineet, taustalla soiva letkeä musiikki ja esimerkiksi Mummo ja minä karkintuoksuiset pesuaineet ovat omia piristysruiskeitani. Lisäksi parasta on, kun siivoaa toisen puoliskon kanssa yhdessä. Tulee ihan eritavalla draivia ikävään touhuun ja työnjälkikin näkyy kahta nopeammin. Mummoni puolestaan on jo vuosikymmenet selviytynyt inhoamastaan imuroinnista pienen punaviinilasillisen luomalla motivaatiolla!

Mikko – Private Blend

Juuri jotain tällaista ajattelin, hyviä vinkkejä! Mutta on kyllä helpompi saadaa siivoukseen luksusta ja hohtoa kuin toinen puolisko mukaan ;) 

Satu - Rauharentola (Ei varmistettu) http://rauharentola.casablogit.fi

Hienoa, että lähdit mukaan kampanjaan. Toivottavasti sviibit oli onnistuneet. Kuvissa kaikki ainakin näytti hyvältä :).

Mikko – Private Blend

Tämä oli hauska juttu! Oli tosi kiva ilta ja kokonaisuus oli oikein onnistunut!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.