Toven maailma

Kuljin yhden gallerian ohi ja kehystetty juliste pysäytti minut – tunnistin kuvan heti.

Ikkunaan oli nostettu Tove Janssonin juliste, joka koristaa myös Toven elämäkertaa Tee työtä ja rakasta. Huomasin, että kirja palkittiin muuten myös vuoden 2013 yhtenä kauneimpana kirjana, eikä ihme. Olen ihaillut kuvaa jo kirjan kannesta, joten ei vaatinut paljon miettimistä hankkia tämä kuva koristamaan myös seinää. Regnbågshuset-juliste on peräisin jostain 50–60-luvulta. Kuvassa näkyy tuttuja muumeja, mutta myös vähän toisenlaista maailmaa. Onko taustalla viitteitä Taru Sormusten Herrasta (Tove kuvitti yhden Tolkienin suomennoksen kannen) ja mitä pilven päällä näkyy? Tai Nuuskamuikkusesta välittyvä tunnelma? Mitä yksityiskohtia! Itse pidän varsinkin tuosta raidallisesta kuumailmapallosta ja tietenkin puussa olevasta majasta – miten söpöä. Toven maalauksia ja myös erilaisia luonnoksia muumeista löytyy muuten täysi näyttely Ateneumista, jos kaipaat menovinkkiä kesälle. Odotan myös mielenkiinnolla syksyllä ensi-iltaan tulevaa Muumit Rivieralla -elokuvaa, joka perustuu myös täysin Toven kynään, ei japanilaiseen animaatioon, joka on meille TV:stä tutumpi. Sekä näyttely että elokuva juhlistavat Tove 100 -juhlavuotta. Elokuvassa muumiperhe seilaa Muumilaaksosta suoraan Rivieralle ja mukaan hauskoihin tilanteisiin. Tässä muutama pressikuva itse elokuvasta, näyttää aika hauskalta! Eikä ole siis ole ainoastaan lastenelokuva. Kuvat/© 2012 Handle Productions Oy, Pictak Cie © Moomin Characters™

Kommentit

Mikko – Private Blend

Tuo on kyllä niin kaunis ja ihanan moniulotteinen kuva!

Dahlia (Ei varmistettu) http://xlelamaa.blogspot.fi/

Voi tuo juliste on niin kaunis. Minä olen aina pitänyt vahvasti tuota vuorta tuomio vuorena, Tolkien fanilla on mielipiteensä :D

Mikko – Private Blend

Kaunis kuva kyllä! Totta, sama tuli itselle mieleen :)

Mikko – Private Blend

Great minds think alike ;)
Tuossa on aiemmin ollut hyvin pelkistetty Evfa Attlingin omakuva - enkä kyllä ole varma jääkö kehys tuohon lopullisesti.

Mikko – Private Blend

Kiitos vinkistä, olisikin hauska nähdä niitä harvinaisempia mukeja livenä.
Ja kiitos haasteesta, koitan vastata kysymyksiin pian :)

Mikko – Private Blend

Hauskaa, tuo on kyllä ihana kuva!
No kyllä jaksaa, niissä on ihan oma viehätyksensä!

Mikko – Private Blend

:) Hauskaa juhannusta!

Mikko – Private Blend

Löysin tämän Bulevardin V.Hollmingista, mutta se taisi olla ainoa, eikö ole tullut ainakaan nyt vastaan uudestaan. Kannattaa kyllä pitää silmällä vaikka eri paikkakuntien vastaavia, kirpputoreja tai nettihuutokauppoja. Kuva on kyllä tosi kaunis! Onneksi se löytyy sentään Toven elämäkerran kannesta.

Tibs (Ei varmistettu) http://shoptravelfood.blogspot.com

Ihana juliste!
Hassu sattuma, mutta mulla on musta konsolipöytä, sen päällä toi lamppu, sama läppäri ja vieläpä noi oksatkin, seinäkin on vaalean harmaa... voisin vaihtaa kehystetyn musta-valkoisen NYC-valokuvan johonkin kauniiseen ja värikkääseen.

Marjo (Helsinki Chic) (Ei varmistettu) http://helchic.blogspot.fi/

Moi Mikko! Käy samalla tsekkaamassa ihana Muumi-mukinäyttely Arabiassa! Siellä on kaikki Muumi-mukit ensimmäisestä viimeisimpään, sekä harvinaisia Tove Janssonin kuvittamia astioita. Näyttely on auki koko kesän ja sisäänpääsy ilmainen. :) Ja sitten tämän mainospläjäyksen päätteeksi kehotan käymään blogissamme, jossa sinua odottaa hauska haaste! Tämä on eka ja vika kerta kun haastan, mutta nyt on NIIN hyvät kyssärit etten voinut välttyä kiusaukselta. Kiitti, superia jos vastaat! t. Marjo

Heidi (Ei varmistettu)

Voi ei toi kuva on niin ihana. Meillä on tyttären huoneessa sama kuva ison postikortin kokoisena. Sun juliste on kokonsa puolesta kyllä tuhat kertaa mahtavampi.
Muumit jaksaa innostaa ja kiinnostaa ikään ja sukupuoleen katsomatta. :)

Tiina (Ei varmistettu)

Hei!
Kiva postausaihe. Tuo Ateneumin näyttely kannattaa käydä katsomassa, mikäli on yhtään kiinnostunut Toven elämästä. Ja puoli tuntia kestävä alustus auditoriossa ennen kiertelyä avaa näyttelyä ja hänen elämäänsä ihan valtavasti, suosittelen!
Olkaa muuten tarkkoina, näinä päivinä on laskettu Tove Janssonia kunnioittava 2€ erikoiskolikko liikenteeseen. Häviävät varmasti nopsaan keräilijöiden kokoelmiin.
Tiina

S (Ei varmistettu)

Mun on pakko myöntää, etten ole Muumi-fani, mutta tuo kuva on kyllä aivan ihana!

Mikko – Private Blend

:) Ehkä teille ei kannata siis tuoda muumimukeja...
Tämä onkin vähän erilainen ja tosiaan kaunis ja kiehtova.

Mikko – Private Blend

Ehdottomasti, aion mennä itse vielä uudestaankin.
Olisiko muuten ollut, että tuo kolikko on tullut juuri myyntiin.

Inkeri (Ei varmistettu)

Siis mullahan on tuo sama juliste. Äitini on saanut sen 50-luvulla tuliaisiksi oman äitinsä ystävätterältä, joka käsittääkseni oli Toven taloudenhoitaja. Tämä voi toki olla legendaa, mutta juliste nyt kuitenkin on tuo sama.

Merja (Ei varmistettu) http://aikuisennaisenbuduaari.blogspot.fi/

Tuo elokuva täytyy nähdä, olen aina pitänyt tuosta Riviera-tarinasta, se on aivan hervottoman hauska ;-D.

(Ei varmistettu)

Voi toi on niin upee! Tahdon itellenikin ton enkä oo ees muumifani. :)

Anna (Ei varmistettu)

Moi,
Saako tiedustella, mistä ko. juliste on ostettu ja oletko nähnyt niitä myytävän jossakin muualla, mikäli tämä oli ainoa? Se on ihana. Kiitos!

Timpe (Ei varmistettu)

Olen juuri raamittanut lapsenlapsilleni Tove Janssonin kuvat "Sateenkaaritalo" ja "Salainen saari" Joululahjaksi. Nämä kuvat ovat peruja omasta lapsuudestani ja olen saanut ne 1950-luvulla, muistaakseni 1956 tai 1957.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.