Twinings-teehetki Ekbergillä

Afternoon Tea -tarjoiluun ei kyllästy varmasti koskaan. Onneksi Twiningsin kutsuikin maistelemaan teeuutuuksia Ekgbergin herkkujen kera. Iltapäivätee oli erityinen myös siksi, että mukana oli teesuvun edustaja Stephen Twinings kertomassa talon historiasta ja uutuuksista.

Valikoima on täydentynyt taas uutuuksilla, kuten karamellisoitu omena, vadelma & lohikäärmehedelmä, mango & litsihedelmä...

Uusien teelaatujen lisäksi pöytään oli katettu klassinen herkkutarjotin, jonka jaoimme Jennin kanssa.

En ole vielä ehtinyt testaamaan Café Ekbergin kello viiden teetä, joten nyt tuli senkin herkut testattua samalla. Tarjottimeen kuului muun muassa perinteistä kurkkuleipää, skonsseja, sekä Ekbergin leivoksia.

Maistelimme Twiningsin uusimpia teemakuja ja uutta Whole Leaf -sarjaa, joihin on pakattu isolehtistä teetä, joka on tuttu irtoteevalikoimista. Enää ei tarvitse välttämättä siis liottaa teesihtejäkään. Huomaa myös tyylikkäät ja kauniit pakkaukset. Hauska lisä vaikka lahjakassiin.

Tässä Herra Twiningsin muutama vinkki onnistuneeseen teenautintoon:

- Varmista, että teemukissa tai -pannussa ei ole pinttymiä antamassa 'lisämakua'. Saat ne pois esimerkiksi ruokasoodalla.
- Teepannuun kannattaa laittaa ensin kuumaa vettä ja kaataa se pois ennen teetä, näin tee säilyy oikean lämpöisenä.
- Vihreää teetä haudutettaessa veden tulisi olla vain noin 70–80°C, eli anna juuri kiehuneen veden viilentyä hetken. Muuten mausta tulee helposti kitkerä.
- Anna teen hautua rauhassa, myös teepussia tulisi pitää vedessä vähintään kolme minuuttia, että siitä ehtii liukenemaan tarkoitettu määrä makua.

Kommentit

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu) http://www.masutoaitemu.wordpress.com

Herkullisen näköistä! Tuota Medley of Mintiä täytyykin etsiä kaupasta, rakastan hyvää minttuteetä.

Mikko – Private Blend

Oli kyllä, taas :) Ja hei tuossa oli vielä ekstrahyvä mintun tuoksu ja maku!

terveenä

Tuossa on oikean mallinen teekuppi. Teetä ei pitäisi koskaan juoda mukista koska siinä eivät aromit tule esiin.

Mikko – Private Blend

Totta, maistelu on aika samanlaista kuin viinin. Juomaan voi pyöräyttää reippaasti, että saa ilmaa mukaan tukemaan aromeita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi oi, näyttää hyvältä ja herkulliselta:) Mielessäni onkin pyörinyt tällainen teeoparaatio. Tämä on kiva vaihtoehto kaikenlaiseen "ravitsemustarjontaan". Pitäisi aina vaan ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä varaus.

T. Maija

Mikko – Private Blend

Suosittelen teehetkiä! Ja nämä iltapäiväteet ovat kyllä erinomaisia, ihanaa vaihtelua!

Doppwoman (Ei varmistettu) Http://www.doppwoman.fi

Oi kuinka näytti kauniilta. Afternoon teet on niin ihania. Rakastan Ritzin afternoon teehetkiä ja niihin on aina päästävä kun on Lontoossa:) mutta nyt aion kokeilla Suomenkin versioita!

Mikko – Private Blend

Nuo ovat kyllä ihania, varsinkin Lontoossa! Onneksi nämä ovat rantautuneet myös Suomeen.

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Minun ja kakkubuffan tiet ovat eronneet. Vuosia ollaan siellä käyty mutta paikka on niin suosittu että meteli on melkoinen. Pari kertaa laitoin asiasta palautetta ja koska mitään ei ole tehty, on aika vaihtaa paikkaa.
Mutta tämähän olisi tietenkin loistovaihtoehto. Yhtä paljon kakkuja ei saa mahaan vetää, mutta herkulliselta näyttää.
Itse teeihmisenä ihmettelen liian usein miten hyvän teen valmistaminen on monelle niin mahdotonta. Simppelit ohjeet takaavat hyvän lopputuloksen. Ja silti sitä haaleaa pussiteetä tarjotaan, tai parkkiintunutta. En ymmärrä.

Mikko – Private Blend

Aijaa, höh. Siellä pitääkin aina vähän katsoa, että on rauhallisempaa ja että tarjonta on runsas :) 
Sama buffa on minusta myös Bulevardin myymälässä, se on varmasti rauhallisempi?
Tai miten olisi Chjokon suklaabrunssi?
No ehkä teetä ei osata ottaa tarpeeksi vakavasti (vrt. kahvi Suomessa) niin sen valmistus jää valitettavan usein puolitiehen...
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.