Tyyliä ja taidetta

 

Eilinen olikin harvinaisen tyylikäs ilta. Juhlittiin nimittäin uuden modernin miesten tyylioppaan ilmestymistä. Vapaa tyyli -kirjaan on koottu tyylineuvoja, pukeutumisen sääntöjä sekä vinkkejä, miten niitä voi myös rikkoa – tyylikkäästi tietenkin. Teos on tarkoitettu moderniksi ja rennoksi oppaaksi suomalaiselle miehelle. Pitää ehdottomasti lukea opit itsekin, klassisessa tyylissä on paljon nyansseja ja hienosäätöä, joissa menen itse enemmän tunteella kuin tyylipuhtaudella.

Vapaa tyyli -kirjaa löytyy Stockmannilta ja Akateemisesta Kirjakaupasta.

Julkkarit järjestettiin osuvasti Vaatturiliike Saumassa, jossa kiteytyykin tinkimätön tyylikkyys. Minun on pitänyt aika kauan mennä tutustumaan liikkeeseen, joten tuli sekin viimein tehtyä samalla.

Man of the hour, kirjan koonnut ja kirjoittanut Jani Niipola. Jani pitää muuten myös tyyliblogia Yhden miehen tyyli.

Tässä muutama makupala kirjan vinkeistä ja raikkaasta & modernista ilmeestä.

Tumma puku, smart casual, business casual – miten ne nyt menikään?

Toki tyyli vaatii myös vähän apua ;) 10 kullanarvoista vinkkiä naisille, miten suhtautua projektiin.

Saumasta löytyy nykyään myös laadukkaita italialaisia valmisvaatteita, vaikka alunperin toiminta on lähtenyt mittatilaus- ja räätälinpuvuista – näitäkin palveluita saa siis toki edelleenkin. #luksusta

Kangasmalleja riittää.

Myös kenkiä ja vöitä löytyy.

Sekä värikkäitä valmisvaatevaihtoehtoja.

Ja, laukkuja!

Illan viimeisteli Mille Mozzarellen herkut, jonka brunssista löytyy muuten myös postaus.

Suuntasin tyylipuhtaasta tapahtumasta vielä Ateneumiin Tove Janssonin juhlanäyttelyyn. Tänä vuonna tulee 100 vuotta Toven syntymästä ja juhlan kunniaksi Toven maalaustaidetta on koottu laajasti Ateneumin päänäyttelyksi.
Maalaukset olivat upeita ja antavat paljon syvyyttä Tovelle taitelijana – puoleen joka oli hänen vahvuus, mutta jää usein muumituotannon varjoon. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa näyttely! Ajattelin mennä itsekin sinne uudestaan, kun nyt siellä kävi sellainen hulina.

Ja kun vieressä nyt oltiin, niin suuntasin tuosta vielä Rautatieasemalla järjestettyyn Marimekon syksyn 2014 muotinäytökseen, jossa olikin lämmin tunnelma. Catwalkilla nähtiin Noora Niinikosken kokoama mallisto, joka on saanut inspiraatiota eri kulttuureista, taiteesta ja muotoilusta. Suunnittelijoina muun muassa Teemu Muurimäki, Satu Maaranen, Sofia Järnefelt... Ja pisteet ehdottomasti hienosta järjestelystä ja rohkeasta näytöspaikasta. Näytöksestä lisää vielä myöhemmin.

Kommentit

2becomewang (Ei varmistettu) http://2becomewang.blogspot.com

Minusta tunteen pitäisi lähes aina mennä tyylisääntöjen edelle. Edustustilaisuudet ovat tietenkin asia erikseen, mutta jos luottaa omaan silmään ja tyyliin tarpeeksi, ei tyylipuhtaudesta kannata välittää. Näin syntyy kiinnostavaa pukeutumista ja kiinnostavaa muotia.

2becomewang.blogspot.com

Mikko – Private Blend

Tuo on totta, mutta toki viimeistelyssä on itsellä vähän petrattavaa. En jaksa niin hoitaa kenkiä tai mitata hihoja millilleen.

Mikko – Private Blend

Kiitos viimeisestä ja onnittelut vielä mainiosta oppaasta.
Sauma oli kyllä täydellinen paikka juhlistaa sitä – pääsee heti asian ytimeen.

Mikko – Private Blend

No niin, sinun olisi pitänyt olla tuolla!
Joo, oli tullut tosiaan jo kevättä ja oli kiva käydä tutustumassa liikeeseen.

Jani (Ei varmistettu) http://www.yhdenmiehentyyli.com

Wow! Vaikuttava postaus ja hienot kuvat, Mikko! Sauma todellakin on huippumesta. Ruotsalaisen Plaza Uomo -lehden mukaan yksi maailman parhaista miesten vaateliikkeistä muuten: http://www.vaatturiliikesauma.fi/2013/07/blog-post_3868.html

Ohituskaistalla (Ei varmistettu) http://ohituskaistalla.com/

Kiitokset kuvista! Pahus kun en päässyt paikalle...

Paitsi, että kirja on mielenkiintoinen, niin tuo toisen kuvan sininen Tagliatoren (?) puku napolilaisilla rypytetyillä hartioilla huutaa hypistelyä! Ja portfoliotkin näyttivät hyviltä.

Täytyy taas piipahtaa katsastamassa kevään tulo.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.