Uusi työpiste

 

Päätin testata sunnuntai-iltapäivällä Starbucksia myös työskentelypisteenä. Otin läppärin mukaan ja tein edellisen postauksen tuolla istuessa ja välillä ihmisiä seuratessa. Miten kliseistä, mutta ihanaa! Joskus päivällä voisi ottaa vähän etäisyyttä työpisteeseen ja pakata koneen ja työpähkinät myös mukaan tuonne. Vaihtelu virkistää!

Vinkkinä – jos pärjäät vain suodatinkahvilla, on erilliseltä saarekkeelta mahdollisuus tilata sitä 'ruuhka-aikoina', ilman että jonottaa tiskille asti. Kuulemma myös myyjille voi käydä vinkkaamassa, niin he tulevat tekemään kahvin siihen – jos vain ehtivät.

Jos leikitään, niin leikitään sitten kunnolla. Tunnelmamusiikkia tilanteeseen sopien ;)
Jäin muuten eilen katsomaan Goodwifen jälkeen Sinkkuelämän jaksoja, joita pyörii TV:ssä. Nyt oli menossa toinen tuotantokausi ja oli virkistävää löytää kohtia, joita ei ole nähnyt pitkään aikaan. Tuntui melkein kuin olisi löytänyt uuden jakson ja se jos mikä on luksusta.

Kirjoittamisen lomassa oli hauska pysähtyä välillä tarkastelemaan ihmisiä.

Rankka työ pitää tietenkin palkita ;) Toffee Nut Latte vaihteeksi ihan kunnon mukista ja seuraksi pala juustokakkua.

Suosittelen kokeilemaan!

PS. Onko paha, jos henkilökunnan ei enää tarvitse kysyä edes nimeä tilauksen yhteydessä?

Kommentit

Norppa (Ei varmistettu) http://skiglari-norppa.blogspot.com

Ei oo paha, se on tavoite! :D

Mikko – Private Blend

Tuo on se lopullinen tavoite! :)

Mikko – Private Blend

Mahtavuutta! Käy.

Juupa juu (Ei varmistettu)

Muuten hyvä kommentti, mutta se että nimeät kaikki innokkaasti jonottavat teini-ikäiset pissiksiksi oli mautonta!

Mikko – Private Blend

Puhuimmekin juuri yhden kaverin kanssa, miten Amerikassa on onnistuttu hyvin yhdistämään nuo kahvilat ja kirjakaupat.
Ja tuo Helsingin piste on kyllä mainiolla paikalla tuohon kadun vilinän tarkkailuun. Mahtavat ikkunat.

Noh, sanotaanko mieluummin nuoret - hauskaa, että heitä saa houkuteltua kirjakauppaan ja että on tuollainenkin paikka jonne voi tulla.

Kate (Ei varmistettu)

No on se aika paha, kun kyseinen paikka ei ole ollut vielä kovin kauan auki ; ) Hienoa, että on löytynyt uusi kantis.

Mikko – Private Blend

Niin, parempi puhua nuorista. On kyllä mielenkiintoista, ulkomailla nuoria ei niinkään näy Starbucksilla (tai sitten sitä ei vain huomaa, kun paikkoja on niin monta), mutta täällä se on ehdottomasti nuorison ykköspaikka. Enkä kyllä ihmettele yhtään.

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Samaa mieltä. Nimen muistamiseen tähdätään.

Mikko – Private Blend

:) Oho. No oli aika arvattavaa, että tuolla tulee käytyä vähän liian usein...

Mikko – Private Blend

No siellä on ollutkin usein sen verran ruuhkaa, että ei ihme jos ei ole tullut käytyä vielä useammin. Tuolla on kyllä herkkuja!

Elisa (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Eikä, saako sieltä ostettua makusiirappia kotiinkin?! Mä tarvitsen! :D

Mia (Ei varmistettu) http://kummatkengat.blogspot.fi/

Onko paha, jos henkilökunta on nähnyt lähestymiseni kadulta ja sisääntullessani on kahvi jo odottamassa?

Mikko – Private Blend

:) No niin, eiköhän kahvilat ole tarkoitettu käytettäviksi ja nautittaviksi, miten kukin sen haluaa sitten tehdäkin.

L (Ei varmistettu)

No mutta kukin tyylillään, eipä Italiassakaan kukaan juntti rupea kyräilemään jos istut terassilla cappuccinon äärellä pidempäänkin. Tietenkin esim lounasaikaan espressot voi juoda baaritiskillä, tulee edullisemmaksikin.

Sitä paitsi Starbucksin konseptiin kuuluu nimenomaan et sinne tullaan viihtymään. Sitä varten on nojatuoliryhmät, aina Wifi tietokonetta varten yms. Yritä nyt vaan tyytyä siihen, että oma kommenttisi oli alunperin älytön (paraskin puhuja itsensä asettamisesta muiden yläpuolelle!) ja lopeta tuo turha napina.

Elisa (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Kävin pitkästä aikaa Helsingissä, ja pääsin Starbucksissakin vierailemaan. Toffee nut latte on tosiaan aivan jäätävän hyvää! :) Tykästyin hurjasti palveluun ja konseptiin muutenkin, kun saa vähän erikoisempia kahveja ties millä muunnelmilla. Eikä mua haitannut yhtään, että kyseessä on ns. trendipaikka ja mun jälkeen alkoikin tiskille kertyä ihan älytön jono. Olin onneksi juuri päässyt tyhjälle kassalle, joten vierailuni oli odotusajaltaan kivuton ;)

Harkitsen itsekin läppärin ostoa, jotta voisin tehdä postauksia missä vain ja käyttää hyödyksi ne poissa kotoa vietetyt "hyppytunnit" esim. luentojen välissä.

Mikko – Private Blend

Noh, noh - ei siellä nyt koko päivää tarvitsekaan istua, mutta välillä on kiva nauttia tunnelmasta kaikessa rauhassa. :)

fersetti (Ei varmistettu)

Olen käynyt ulkomailla. Italiassa kahvit juodaan jopa seisten! Ei tarvitse tuli perseenalla häipyä paikasta kun on juomansa juonut, mutta järjenkäyttö on tässäkin asiassa sallittua. Sinä kuvittelet nousevasi muiden yläpuolelle tuolla ulkomaiden kahvilakulttuuri vertauksellasi, kuinka lyhytnäköistä ja vanhanaikaista.

Maria - Petite Living (Ei varmistettu) http://petitelivingmaria.blogspot.fi/

Tuttu tunne tuon nimen muistaminen :D Mun vaki-Starbucks on Baker streetin varrella ja sieltä tulee vähän turhankin usein napattua mukaan se lämmin chai-latte koulumatkan ajaksi. Siellä ne söpöt barista pojat kirjoittavat jo ihan sujuvasti Maria mukiin joka kerta kun latteni tilaan...hups.

Maria / Petite Living

fersetti (Ei varmistettu)

No onko ihme, että paikka on täynnä, kun tuollaiset urpot jää sinne asumaan! Voisi tajuta häipyä kun on eväänsä nauttinut.

Mikko – Private Blend

No saa - meinasin myös saada hepulin kun huomasin ne hyllyssä! Onnea!

Sanna (Ei varmistettu)

Et oo tainnu ihan hirveästi esim ulkomailla kahvilakulttuuria harrastaa, sen yhden kupin äärellä voi istua vaikka tunteja! Niin perussuomalaista tuntea heti huonoa omatuntoa, etä pitäisi lähteä liikkeelle kun on kahvinsa juonut.
Sitä paitsi jos käyttäisit silmiäsi niin Mikollaki on tuossa kaksi isoa kahvia, kyllä pelkästään niidenkin juomisessa hetki menee..

Mikko – Private Blend

Pidän myös tosi paljon tuosta konseptista. Ja viehätyksensä on varmasti myös siinä, että noita kahveja on saanut vain matkoilta. Ja nytkin tuntuu vähän kuin olisi kaupunkilomalla, kun käy tuolla. Onko siis ihme, että työpäivän jälkeen tekee mieli käydä? :)
Satuitpa hyvään väliin, yleensä tuolla kyllä riittää jonoa! Läppäri on kätevä, vaikka yleensä työskentelen kuitenkin kotona...

Mikko – Private Blend

Hauska kuulla sinusta pitkästä aikaa :)
No toivottavasti tuo alkuinnostus laantuu, itse kullakin, ja paikka väljennee ja pääsee olemaan sitä mitä se parhaimmillaan on - julkinen olohuone.

Mikko – Private Blend

Totta, pitäisi kehittää vielä vakiojuoma, niin ei tarvitsisi edes tilata. Joulukahvit ovat siinä kyllä aika vahvoilla.

Heidi (Ei varmistettu)

Yhdysvalloissa asuessani (lähes 20 vuotta), paikallinen Starbucks oli kirjakauppaketjun Barnes & Nobel:in yhteydessä, ja siellä oli aivan normaalia hakea kahvi, pino lehtiä/ kirjoja ja istuutua mukaviin tuoleihin tai sohville istumaan tuntikausiksi. Kukaan ei katsonut syrjäsilmällä, että mitäs siinä istut lukemassa ilmaiseksi lehtiä! Erityisen iloinen olen Akateemisen yhteyteen istutetusta Starbucksista juuri sen vuoksi, että se on kuin tehty ihmisten tarkasteluun (isot ikkunat kahteen suuntaan) ja hyvässä lykyssä ne tusinat "pissikset" jotka siellä jonottavat, voivat vahingossa peräti eksyä kirjapuolelle ja ostaa jotain luettavaa! ;)

Maija (Ei varmistettu)

Nam, sinulla on hyvät eväät pöydällä:) Itse olen poikennut vaan kerran ja join vaan tavallisen kahvin.

Heh joo, joskus huvittaa, kun tarjoilija kysyy, että otatko sen tavallisen?

T. Maija

Nonna (Ei varmistettu) http://pearlywhite2.blogspot.fi/

Näyttää ihanan rennolta, tuossa ympäristössä työntekokin soljuisi varmasti paljon mukavammin, kuin tässä perussumpin äärellä :) Noi joulumaut ovat kyllä olleet hyviä, nautitaan niistä nyt niinkauan kuin voidaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.