Venetsia

Terveisiä Italiasta! Mahtava kesämatka on takana, mutta nyt on kyllä kiva olla ihan rauhassa kotonakin. Kävimme tällä kertaa Firenzessä, Milanossa, Portofinossa ja Venetsiassa. Koska viime kesänä tuli jo Firenze ja Rooma -postauksia, niin tässä ensin uutena Venetsian tunnelmia.

Emme olleet kummatkaan käyneet siellä aikaisemmin, joten oli jo korkea aika! Teimme tällä kertaa Milanosta käsin päiväreissun ja sen aikana saikin aika mukavan kuvan kaupungista ja sen tunnelmasta. Tervetuloa siis Venetsian, kaduille!

Juna tulee hienosti mantereelta siltaa pitkin Venetsiaan, tässä näkymää edessä aukeavasta kaupungista.

Rautatieaseman edessä virtaa jo Canal Grande.

Meillä ei ollut edes Venetsian karttaa mukana – oli hauskaa vaeltaa vain noin suunnan ja fiiliksen mukaan. Ja ainakin rautatieasemalta oli kyllä hyvin merkitty Santa Croce ja San Polo -kaupunginosien seiniin reitti Pyhän Markuksen torille. Eikä tuo nyt niin iso kaupunki ole, ettei löytäisi Canal Granden varrelle. Oli kyllä vähän koomista, että kanavat virtasivat oikeasti joka välissä. Sitä piti kyllä pysähtyä ihailemaan kaupunkia aika monessa kulmassa.

Canale Grande ja Rialton silta.

Gondoleja viuhui kanavilla onneksi sen verran, että ei tarvinnut itse maksaa 80 euron taksaa ajelusta.

Pyhän Markuksen kirkko & aukio.

Kirkon vieressä oleva Dogen palatsi on kyllä tosiaan eksoottisen näköinen muun muassa islamilaisen vaikutteen ansioista.

Torin kellotorni (joka ei istu oikein ympäristöön).

Näkevätkö silmäni jotakin tuttua? En edes ajatellut etukäteen, että Venetsiaan on tungettu myös merkkiliikkeitä, mutta mikä siinä. Pieni vierailu ilmastoidussa liikkeessä ei haittaa koskaan. Italiassa oli myös päällä alet ja Venetsian liikkeissä oli aika mukavasti kokojakin jäljellä. Silti lähdin (tästä) kaupungista tyhjin käsin. Ei naamiota, muranon lasia, tuoksua, laukkua tai edes ranneketta. Kokemusta rikkaampana kuitenkin ja sitä tulinkin hakemaan.

Aika söpö Bottegan liike kanavan äärellä.

Tyhjä arpa. Kävimme (älä sinä käy) 'legendaarisessa' Harry's-baarissa juomassa belliinit, jotka ovat saaneet alkunsa kyseisestä paikasta. 2 dl vesilasin kokoinen annos oli mukavan ylihinnoiteltu. Vahinko takaisin – sekoitin sitten hotellin aamiaisella itse paremmat ja oikean kokoiset seuraavina aamuina. Lounasaikaan suuntasimme hieman sivuun turistirysästä ja tupsahdimme mukavalle aukiolle, joka tarjonta palveli hyvin ja kohtuuhinnalla.

Canal Granden alin mutka matkalla Dorsoduro-kaupunginosaan.

Lukkoja löytyi kyllä silloista, Monan ja Eetun lukko ei kuitenkaan osunut silmiin.

Salute, Santa Maria della Salute -kirkko hallitsee tämän rannan siluettia.

Kävimme vielä kurkkaamassa Dorsoduron toisella rannalla avoimempaa merta.

Väliin gelato-tauko

Kaupunkipäivän asu: pellavahousut ja ohut paita/Zara, espadrillokset/H&M, laukku/Bottega Veneta, ranneke/Hermès, kello/Triwa, tuoksu/Voyage d'Hermès

Tästä kaupungista löytyy parkkipaikkoja.

Kapeat pikkukujat olivat hurmaavia ja välillä ne päätyivät hauskasti suoraan kanavaan.

Umpikuja

Ca' d'Oro, yksi Venetsian vanhimmista palatseista.

Saavuimme kaupunkiin mukavasti aamupäivällä, joten kävelymatka Pyhän Markuksen aukiota kohti sujui helposti n. 20 minuutissa. Päivän mittaan turistikadut alkoivat kyllä täyttyä, mutta onneksi ei tarvinnut mennä kuin pari askelta sivummalle ja pystyi kulkemaan ja nauttimaan kaupungissa kaikessa rauhassa. Bongasin Guglie-kanaalin sillalta Cannaregio-alueelta pari kivan näköistä terassia, jonne suuntasimme odottamaan junan lähtöä. Oli hauska seurata myös, miten paikalliset ajoivat veneellä eteen ja jäivät istumaan tuohon sunnuntailasilliselle.

Kävimme vielä katsomassa kanavan päässä näkymää mantereelle/merelle.

Venetsia yllätti kyllä iloisesti. En nyt ehkä lähtisi lomalle pelkästään sinne, mutta se on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka! Ainutlaatuinen ja kaunis. Ajankohta oli myös aika kiva, pahin turistikausi ei ehkä ollut vielä kuumimmillaan, kuten ei ollut kaupunkikaan. Illalla maistui kyllä uni, kun pääsimme takaisin Milanoon – seuraavaksi tunnelmia sitten sieltä enemmän.

Kommentit

MrsMK (Ei varmistettu)

Hei! Hienoja kuvia olet taas ottanut! Me käytiin myös (kauan kauan sitten) ekan kerran Venetsiassa tuollaisella heinäkuisella päiväpyrähdyksellä ja mieleen jäi kuva hienosta, mutta turisteja täynnä olevasta (ja haisevasta) kaupungista. Seuraavaan Venetsian reissuun menikin sitten n. 20 vuotta. Se tehtiin syksyllä ja oltiin perillä viisi päivää. Reissu oli mahtava, väkeä paljon vähemmän ja iltaisin kaupunki tummine pikkukujineen ja kanaaleineen oli melkein maaginen. MrsMK

Mikko – Private Blend

Italia on kyllä kiva, kun eri kaupunkeja on vaivaton yhdistää samaan reissuun. Haikailin myös nyt Napoliin, tai lähinnä Caprille. Seuraavaksi sitten kyllä Rooma – Napoli – Capri – Sorrento ja Amalfin rannikko!

Dahlia (Ei varmistettu) http://xlelamaa.blogspot.fi/

Voi upea ja kaunis Venetsia. Siitä on noin 20 vuotta kun siellä olen viimeksi ollut ja huomannut tosissani suunnittelevani reissua pohjoiseen Italiaan ensi keväällä, mielessä mm. juuri Venetsia. Olet ottanut jälleen niin kovin kauniita kuvia, kiitos näistä :)

Mikko – Private Blend

Kiva :) Ajattelinkin, että Venetsia-kuvat ilahduttavat etenkin sinua :)
Mutta taidettiin osua ainakin samalla sillalle. Ja lukko varmasti erottuu sieltä tussilla kirjoitettujen joukosta.

Cherry (Ei varmistettu) http://dearmomentsandme.blogspot.fi/

Voi että! Ihania kuvia ja tunnelmia, kiitos! Täällä pähkätään mihinpäin Italiaa matka veisi loppukesästä/ syksystä.. en osaa päättää :)

Mikko – Private Blend

Italia on kyllä kaunis! Kiva, jos kuvista oli iloa :)

Mikko – Private Blend

Joo tuossa ehti kyllä mukavasti, vaikka olisi ehkä ollut ihan hyvä olla edes yksi yö, niin olisi nähnyt illan tunnelmaa tuolla.
Aamurauha oli kyllä ihana!

saga (Ei varmistettu)

Kauniita kuvia, kiitos! Tuliaispostausta odotellessa... Saga

Mikko – Private Blend

:) On tuo kyllä upea!
Koita kestää :)

Mankka (Ei varmistettu) http://mankka1717.blogspot.fi

Ihania kuvia ja oli kiva päästä aikamatkalle. Olen käynyt Venetsiassa lähes 40 vuotta sitten, enkä paikasta paljoa muista. Olisi kiva käydä uudestaan päivän/kahden reissulla.

Emmi L. (Ei varmistettu)

Täytynee yhdistää tuo johonkin reissuun. On ollut suunnitteilla jo muutaman kerran piipahtaa tuolla muiden reissujen yhteydessä, mutta aina joku muu on ajanut ohi :) Mun unelmissa olis kyllä päästä Napoliin yhdistettynä seuraavaan Rooman reissuun. Mutta lopuksi täytyy kyllä sanoa, että Italia on kyllä ihana <3

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Mona (Ei varmistettu) http://www.monasdailystyle.costume.fi

Oiiiiii näistä kuvista tuli täällä päässä NIIIIIN iso hymy ja mieli <3 <3 <3 :) Hih, ja onpas ihme, ettei sattunut silmään lukkoa;)

Mikko – Private Blend

Sinne vain! Firenze on kyllä suosikkini, sinne ainakin! Tai sitten Rooma – Napoli, Capri, Sorrento, Amalfin rannikko..? Tai Milano – Como – Venetsia. Italia toimii aina :)

Mikko – Private Blend

Aah, tänään olisikin ehkä hyvä päivä kuvata noita... :)

Mikko – Private Blend

Näitä kuvia oli kyllä hauskaa käydä läpi, kaunis kaupunki!
Hajusta on tosiaan varoitettu, mutta ainakaan nyt lämpö ei ollut ehtinyt tehdä tuota.
Olisi kyllä kiva nähdä kaupunki myös illan hämärässä, se on varmasti maaginen, kun se oli sitä jo päivällä!

Mikko – Private Blend

Hauskaa, että kuvat ilahduttavat :) Sinne vain ja suosittelen ehdottomasti myös Firenzeä, se on kaunis ja sympaattinen – yksi lempikaupungeistani!

Mikko – Private Blend

Happy to help :) Kiva, jos kuvat toivat jotain tuttuja muistoja mieleen. Vaikka kaupunki on ollut varmasti hieman erilainen tuolloin, silloin vielä astetta aidompi.

Henna / pakkomielteet (Ei varmistettu) http://pakkomielteet.blogspot.fi

Huoh, mikä sanattomuus. Nämä kuvat ovat niin upeita! Ja upea Venetsia!

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

voi kiitos ihanista kuvista ! Kaupunki on ihan yhtä ihana kuvissa kuin minun muistissanikin.
mutta mitä luin, en ole saamassa sinistä tuliaista. Koitan kestää.
Me olimme iltaan asti eräänä iltana Venetsiassa ja iltaan saakka ja se tunnelma... Sitä kaupungissa on.

Anne (Ei varmistettu)

Upeita kuvia! Ehditte nähdä päivässä todella paljon!Itse aloittelin viime kesän Italian kierrokseni samoista maisemista ja vietin Venetsiassa pitkän viikonlopun, aamun rauhaisat kävelyhetket tyhjillä kujilla olivat parhaita.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.