Viikonloppu Himoksella

 

Unohdin melkein joulun ja Lontoon reissun jälkeen, että olimme varanneet kaveriporukalla mökin Himokselta loppiaisviikonlopuksi. Aidon laskettelun perässä kannattaa ehkäpä suunnata Rukalle tai Sveitsiin. Tämä oli enemmän mökkiviikonloppu mahtavassa seurassa, jossa haettiin ehkä kevyesti Whamin Last Christmas -videon tunnelmaa.
Itse en nimittäin ole ikinä aiemmin ollut laskettelukeskuksessa saatikka rinteessä.

Mökki ei tosiaan ollut kaukana rinteistä.

Vuokramökki palveli hyvin – sieltä löytyi kaikille hyvä nukkumapaikka, iso keittiö ja olohuone, takka, sauna, terassi sekä ylhäällä että alhaalla.

Ensimmäinen ilta pimeni Himoksella.

Syötäväksi halusimme mutkatonta ja kodikasta ruokaa. Enimmäisenä iltana nautittiin siis hernekeittoa.

Myös Maddy pääsi kerrankin mukaan lomalle. Tässä ollaan possunkorvan kimpussa. Huomaa pöydän jalan takaa kurkistava Reiska ja vieressä Tiku.

Tämä porukka suhtautuu intohimoisesti Susipeliin. Aluksi koitimme sitä uusilla korteilla, mutta perinteiseen seurapeliversioon palattiin nopeasti.

Maddy väsähti illan tullen.

Seuraavana aamuna nautittiin aamiaista pitkän kaavan mukaan kaikessa rauhassa. Ehdoton plussa mökissä olleista Paratiisi-astioista!

Sitten lähdettiin ulkoilemaan.

Maddy oli menossa mukana rinteessä.

Aika paljonhan tuolla oli jo venäläisiä – taisimme olla ainoita suomalaisia... Mutta hyvä, että paikka vetää. Lunta olisi saanut olla enemmän, niin tunnelma myös mökillä olisi ollut hieman toinen.

Maddy levähtää after ski -tunnelmissa.

Välillä Maddyn piti vähän lämmitellä.

Otin laiskasti asukuvia, mutta tässä pakollinen. Maassa maan tavalla. Toppatakki/Gucci, huivi/Fendi, tuoksu/Bottega Veneta Pour Homme

Mökissä oli tietenkin ihanaa pitää tulta takassa.

Lisää perinteisiä ruokia – makaronilaatikkoa.

Telkkariakin tuli katsottua jossain mutkassa. Yleltä alkoi aivan uudet jaksot mahtavasta Hercule Poirosta. Ja niin tulihan se joku pelikin – sopi hyvin tuonne.

Ja sitten asiaan. Tämän takia tänne tultiin, klo 20 jälkeen aukesi pulkkamäki! ;) Edellisestä laskusta onkin aikaa.

Anteeksi huonoja kuvia, mutta vauhti liukurilla oli kova kun massa tulee mäkeä alas ;) Ja kyllä – pipo on mäessä päässä. Muutama huolestui, kun sitä ei näkynyt Instagram-kuvissa.

Ei spotit osuneet nyt ihan hyvin, mutta pakko jakaa tällainen ikuistus. Liian harvoin sitä istuu pulkassa.

Talviklassikot.

Pulkkamäen jälkeen maistui sauna ja minttukaakao.

Tällä kertaa toilettilaukkuna palveli Fendin hauska pussukka. Ja pakkasin ihan liikaa tavaraa mukaan...

Muuten hengailtiin kotiasussa, villasukissa ja nautittiin. Olipa hauska ja rentouttava viikonloppu – kiitos vielä mukanaolleille! Tällainenkin viikonloppuloma on ehdottomasti luksusta ja piristi kummasti. Nautin jopa autossa istumisesta ja maisemien katsomisesta.

Tästä heräsi kipinä, että voisihan sitä lähteä esim. Sveitsiin nauttimaan upeista maisemista ja oikeasti laskemaankin – rauhassa ja hyvin loivassa mäessä. Vinkkejä paikoista?

Kuvat/Switzerlandtourism.com

 

Kommentit

Johanna (Ei varmistettu)

Hei, haluaisitko mahdollisesti kertoa enemmän tuosta vuokramökistä, se näyttää nimittäin varsin viihtyisältä :)

Riitta (Ei varmistettu)

On totta, että ehkä Sveitsi ei ole paras vaihtoehto jos budjettiloman aikoo tehdä. Ruoka on täällä mielestäni ihan samanhintaista, eikä mun ole tarvinnut discountereissa shopata. Paikalliset Coop ja Migros vastaavat suomen K-ja S-Marketteja. Ja juustoa kannattaa ehdottomasti viedä suomeen, esim.Raclettejuusto on paljon parempaa kuin suomessa myynnissä oleva. Tosin sielläkin tarjonta paranee, etten tiedä pitääkö se vielä tänään paikkaansa:) Luksusmerkkien hinnat ovat puolestaan ihan samat, kuin muissakin maissa. Nykyään on niin helppo tilata netistä, että korkeammilla hinnoilla näistä kaupoista ei kukaan mitään ostelisi, ainoa poikkeus on Chanel, mutta täältä on toisaalta reilussa kolmessa tunnissa junalla Pariisissa;)

Saija (Ei varmistettu)

Sveitsi verottaa ulkomaisista nettikaupoista tilatuista tuotteista ja siksi Sveitsi voi pitää naapurimaita korkeampaa hintatasoa.

Mikko – Private Blend

Yksi kavereista varasi tämän, joten en osaa ihan suoraan sanoa. Täältä löytyy ainakin hintatietoja eri mökeistä. Olimme kyllä tyytyväisiä – paikat olivat siistit ja tosiaankin tunnelmalliset & toimivat. Ja kun vuokran jakaa 7 kesken, niin eihän se juuri mitään maksa.

Mikko – Private Blend

Mahtavaa – kiitos paljon tosi hyvistä vinkeistä! Näistä on iloa varmasti monelle muullekin.
Kuulostaa ihanalta, tämä ei nyt kyllä yhtään auta tuohon syttyneeseen ajatukseen :)
St. Moritz yhdistettynä Pontresinaan kuulostaa juuri täydelliseltä! :)

Mikko – Private Blend

Hyvä niin, eikä ihme! Kiitos hyvistä vinkeistä myös.
Noh, ehkä ei ole niin vaarallista, jos joudun hetkeksi paikkaan, jossa ei ole ostosmahdollisuuksia. Toimii pakkolomana ;)

Mikko – Private Blend

Ok, kuulostaa hyvältä. Ja ihana mielikuva tuo Pariisi kolmen tunnin junamatkan päässä! :)

Saija (Ei varmistettu)

Mutta toisaalta täältä Sveitsistä ajaa autolla tunnissa-parissa vaikkapa Ranskaan tai Saksaan ostoksille, ja saa ostokset tax freenä ;-) Tai Suomen lomilla ostelee laukkunsa tax freenä. Että on tässä puolensakin :-). Ja vaikka ostaisi kalliimpiakin tuotteita (yli tax freen rajasumman) verottomasti, niin Sveitsi verottaa niistä rajalla itse mukanaan tuotuna vain 8%, joten silti kannattaa.

Mikko – Private Blend

Niin totta, kätevää toisaalta tuo mahdollisuus hyödyntää tax free. Onko tuo rajasumma yhtään järkevämpi kuin Jenkeistä tullessa?

Riitta (Ei varmistettu)

Moi ja terkkuja Sveitsistä! Kerrankin jokin asia mistä mä vähän tiedän;) Ensinnäkin niitä loivia mäkiä(suomeen verrattavissa olevia) ei täältä löydy, mutta koska et aikaisemmin lasketellut sillä ei oo niin merkitystä koska täällä on hyviä opettajia:) Mulla on kokemuksia saksankielisestä osasta Engadinilta, Graubündenistä, Berner Oberlandista ja Wallisista.
Engadinilla tutuin paikka on tietysti St.Moritz, ehkä liian pröystäilevä jopa mun makuuni, kaikki se turkisten ja jalokivien(ja aika usein huonon mauan)määrä! St.Moritzin lähellä on pieni kaunis kylä nimeltään Pontresina joka enemmän mun makuuni. Tällä alueella voi tehdä kaikkea, hiihtää murtsikkaa, lasketella, kävellä ja syödä hyvin. Kannattaa käydä mm.Reto Mathisin pitämässä Gourmet-ravintolassa yli 2km:n korkeudessa, nam! Muodista kiinnostuneelle St.Moritz on tietysti täydellinen, koska sieltä löytyy kaikki maailman huippumerkit.
Graubündenin tunnetuin paikka on Davos, joka ei ole mikään kauhean idyllinen paikka, tosin sinisten leveiden rinteiden määrä suuri;) Davosia ennen on paikka nimeltä pienempi idyllisempi paikka nimeltä Klosters, josta on yhteydet Davosin rinteisiin. Graubündenissä on myös Arosa josta olen kovasti tykännyt, sinne menevällä tiellä on niin monta kurvia, että kovin monet viikonlopputuristit eivät sinne vaivaudu.
Sitten Berner Oberland. Siellä käymme aina Grindelwaldissa joka on myös idyllinen alppikylä. Tunnetut vuoret Eiger, Mönch und Jungfrau löytyvät täältä. Kannatta ehdottomasti käydä myös Jungfrau huipulla n. 3km korkeudessa jonne pääsee junalla! Iso alue, jossa loistavat mahdollisuudet kävelyyn, lasketteluun, hiihtoon ja pulkkailuun. Pulkkailu ei ookkaan Sveitisissä mikään lasten laji:) Esim.Kleine Scheideggista yli 2km korkeudesta voi laskea alas kylään asti, ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu. Tätä pulkkailua voi siis harrastaa ihan kaikissa keskuksissa.
Wallisissa on käynyt vain Zermatissa joka on myös todella idyllinen. Zermattin tunnetuin vuori on Matterhorn, joka on ollut mallina Tobleronella:) Zermattin erikoisuuksiin kuuluu myös, että se in autoton, tosin on saa siellä ajaa sähköautoilla (ja hevosreellä), mutta siis hyvin vähän liikennettä:) Tässä siis muutama ehdotus, ranskankielisellä alueella on ainakin Verbier, josta olen kuullut paljon hyvää. Kannattaa myös varata päivä Zürichissä, joka on mun mielikaupunkini. Suht. pieni, puhdas ja kuitenkin mondän. Paras shoppailupaikka, kaikki maailman huippumerkit pienellä alueella ja kaunis kaupunkikin se vielä on:)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

mutta ei mua auta. Mä saan niin paljon siitä, kun näen kuvia sun ostoksistasi.

Hannele (Ei varmistettu)

Loivien rinteiden ystävänä olen eniten pitänyt Saksassa, lähellä Garmischia sijaitsevasta Grainausta (grainau.de), yhteydet Suomesta ovat kätevät, lento Müncheniin ja vuokra-autolla olet alle tunnissa perillä. Myös Chamonix tarjoaa paljon loivia rinteitä, ja sinnekin on hyvät (lue: lyhyet ja nopeat) yhteydet. Nämähän eivät siis ole Sveitsissä, mutta loivien rinteiden paikkoja kuitenkin. :-)

lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Päästiin yhteen lempiaiheista, matkailuun, jee !
Mikä tahansa keski-euroopan kohde menee heittämällä Suomen nyppylöiden ohi, ehdotankin että mietit mihin on helppo lentää ja sen mukaan valitset kohteen.
Oltiin muutama vuosi sitten Slovakiassa ja se sai kyllä niin pisteet ja täydet sellaiset.
Olen ollut kova tyttö mäessä, vuosia vuosia sitten, Sveitsissä olen käynyt mm Davosissa, minne ainakin silloin Aurinkoiset teki pakettimatkoja ja ihan huippuhuippuhuippu paikka Les Diablerets. Siis vau.
Sveitsin ongelma on vaan toi rahapuoli, vaikka kaikki ei sitä allekirjoitakaan. Saksassa rinteessä syö vähintään 30 % halvemmalla, hissilippujen hinnat ja majoituksesta puhumattakaan. Mutta Sveitsissä on se oma juttunsa, mitä muista ei löydy.

Yhtenä kesänä käytiin Lichtensteinissa ja sielläkin rinteitä oli kivasti. Tai mun lempieuroopanmaa Puola ja siellä Zakopane.

Kohteita on ja paljon.

Nyt kun ei ole enää pariin vuoteen oikein rinteessä käynyt, on Suomen rinteet mulle parhaat, ihan senkin takia, kun reidet eivät enää kestä kilometrien pituisia rinteitä. Suomen nyppylät ovat mulle hyviä, sen aikaa koivet kestää hyvin, mitä alastulo kestää.

Se mikä harmi noissa hiihtokeskuksissa on ettei niissä oikein voi shopata. Vaihtoehtoja löytyy paljon lasketteluun liittyvää, mutta lisäksi että valikoimat ovat suppeat, ovat merkit kalliita ja hintalappu sen mukainen. Kun taas kaupunkilomalla, esim aleaikaan voi tehdä vaikka mitä kivoja löytöjä.
Olin kerran Sveitsissä viikon ja koko matkan aikana ostin Lidlin tapaisesta kaupasta raclette-juustoa ja jostain kaupasta astiapyyhkeen. Juustokin tuli tuliaiseksi, muuten en olisi sitä ostanut.

Nonna (Ei varmistettu) http://pearlywhite2.blogspot.fi/

Ihania tunnelmia teillä, ja kiva että Maddykin oli mukana (mussukka!). Mökki näyttää tosi viihtyisältä, ihastuin tuohon saunaan!

Mikko – Private Blend

Hyvä vinkki tämäkin, kiitos!

Mikko – Private Blend

Maddy on kyllä aika söpö ja kaunis tyttö. Terkkuja vain pojille Maddyltä :)

Mikko – Private Blend

Ainiin, pitääkin laittaa sinulle taas lasku osuudesta Lontoon ostosten osalta ;)

Mikko – Private Blend

Kuulostaa hyvältä! Sinne siis :)
Ja saahan tuolta kesällä the Sound of Music -elämyksen, jos ei muuta.

Mikko – Private Blend

Oli kyllä ihanaa! Ja kiva, että Maddy pääsi myös mukaan nauttimaan :)
Oli pakko ottaa saunasta kuva, kun se oli niin hieno!

Minttu (Ei varmistettu) http://go4itvol2.indiedays.com/

Oi, miten mielettömän ihania ja tunnelmallisia kuvia!! Iski ihan tajuton Suomi-ikävä! Himoksellakin on ex-Tamperelaisena tullut vietettyä ziljoonia laskettelupäiviä.. Voi haikeus.

Mikko – Private Blend

Aah, mahtavaa! Tuo oli kyllä oikein hauska viikonloppu ja paikka!

Maija (Ei varmistettu)

St.Moritziin vaan! Sinne voi ottaa pienimuotoisen taulukonkin mukaan;) ja toisen paluumatkaa Zürichiä varten.

Perheen miehet olivat Sveitsissä viime kesänä, kesärinteitä tutkimassa:) Ensin Flimsissä ja sitten St.Moritzissa - Kempinski Grand Hotel des Bains oli hyvä;)

T. Maija

Vivian (Ei varmistettu) http://www.vivianvalpuri.blogspot.fi

Kyllä koira(n omistaja) toisen tuntee - en VOI olla kommentoimatta miten äklösöpönihananlutuselta Maddy-kaunokainen näyttää näissä kuvissa! Niin suloinen neiti hän on <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.