Viininmaistelu Napassa ja Sonomassa

Ehdimme tekemään San Franciscosta päiväretken myös Napan ja Sonoman viinialueille. Nyt on siis aika piipahtaa niillä, kun ulkona pyryttää.
Oli vähän kysymysmerkki, ehdimmekö käymään tuolla, mutta se oli ehdottomasti listalla. Noille päiville ei myöskään ollut kuin pelkästään Napa-kierros ja halusimme combon, jossa on mukana myös Sonoma. Tällainen retki aukesikin ja saimme varattua tuon seuraavalle päivälle. 
Minua yllätti myös se, että San Franciscosta ei ajanut alueelle kuin reilun tunnin - olin ajatellut, että ajomatka per suunta olisi ollut lähempänä kolmea.

Päivään kuului pysähdys kolmella viinitilalla, joista ensimmäinen oli Sonoman puolella Larson Family Winery - miten jenkki-idyllistä.

Jo Sonoman puolella maisema näytti mahtavalta.

Paikassa on tosiaan amerikkalaista ranch-tunnelmaa.

Green Dream Tours oli retken järjestäjä. Vastaavia löytyi paljon, mutta tämä oli Tripadvisoryn listaykkösenä. Minibussi haki meidän hotellilta ja toi sitten päivänpäätteeksi takaisin. Kätevää kuin mikä.

Toinen pysähdys oli Nicholson Ranchillä, joka sijaitsee kukkulalla Sonoman ja Napan rajalla. Upeat näkymät!

Miten kauniit näkymät <3

Olimme liikkeellä syksyllä, joten luonto ja viljelmät eivät olleet enää parhaassa kukoistuksessa, mutta sää oli onneksi vielä aurinkoinen ja lämmin.

Lounaalla pysähdyimme Oxbow Public Marketissa. Kauppahallin tyylinen paikka on täynnä erilaisia kahviloita, ravintoloita ja herkkupisteitä. Mahtava paikka!

Ostereita, burgeri, meksikolaista?

Kakuissa löytyi myös...

Päädyimme meksikolaiseen, joka oli supertuoretta ja raikasta - nam! Miksi tällaista ei saa Suomesta? 

Lounaan jälkeen vierailimme vielä Jamieson Ranch Vineyardsilla, joka edusti myös hyvin amerikkalaista paikkaa.

Tässä sisustusidea kotiin.

Kävimme perinteisesti myös valmistus- ja säilytystiloissa.

Myös täällä sai ihailla upeasta maisemasta.

Paikka on juuri vaihtamassa viinilajikkeita, joten kaikki aiemmat oli kerätty pois ja pellot odottivat uusien istuttamista.

Oli kyllä mahtavaa, että pääsimme käymään näissä molemmissa paikoissa - voin lämpimästi suositella tällaisen retken tekemistä! Etelä-Afrikan viinitilat tosin olivat vielä upeampi kokemus. Sinne voisin lähteä koska vain takaisin!

Kommentit

Tahdonasiat (Ei varmistettu) http://tahdonasiat.blogspot.com/

Kalifornian viinitilat, siis ne missä kierrellään turstibusseilla on ihan oma maailmansa ja aika kaukana viinintuotannon todellisuudesta Yhdysvalloissa. Ne on turistikohteita, joissa myydään turistielämyksiä matkailijoille.

Jos teillä joskus on enemmän aikaa, kannattaa paneutua asiaan vähän syvemmälti... sieltä kun löytyy myös ihan oikeasti hyviä viinejä, viininviljelyn historiaa ja tulevaisuutta. Turistinähtävyyksien sijaan ihan oikeaa ja aitoa viiniteollisuutta.

Tämä oma osavaltio, Washington on Yhdysvaltain toiseksi suurin viinintuottaja ja täällä viininviljelyyn voi tutustua maanläheisemmin. Viinin kaataa lasiin viljelijä itse tai viljelijän perheenjäsen. On viinejä joita on tuotettu vain kymmeniä tai satoja laatikoita ja asiaan perehtyneempi tietää millä rinteellä kasvaneista rypäleistä syntyy parhaat viinit.

Mikko – Private Blend

Toki vaihtoehtoja riittää. Pitää ehdottomasti seuraavalla kerralla käydä eri paikoissa itsenäisesti. Tuo nyt oli aika ex tempore -lähtö muutenkin, mutta sai kivan yleiskuvan. Oi kuulostaa hyvältä nuo pienet paikat myös siellä!

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Kauniita kuvia, jälleen kerran.
Olen käynyt kerran Napassa, olin silloin raskaana ja mieheni halusi ajaa. Olimme toista päivää silloin Amerikassa, 3 viikon matkalla ja kävimme mm risteilemässä, eli yhtään ylimääräistä kannettavaa emme halunneet ostaa.
Joten oli vähän tylsää ehkä käydä tiloilla, kun emme voineet ostaa yhtään pulloa emmekä maistaa.

Ja se näkyi joidenkin tilojen palveluissa. Sen sijaan parhaassa paikassa juttelimme omistajan kanssa pitkän tovin ja seuraavassa kuussa kollegani, jonka mies on melkoinen viiniasiantuntija tulivat myös Napaan. Kehuin paikan heille ja siellähän he viettiävät sitten kokonaisen päivän. Omistaja oli kertonut täällä kävi juuri suomalaisia ihan vähän aikaa sitten, jolloin kollegani vastasi, kyllä hänen vinkistä me tänne tultiinkin. Ja he ostivat meidänkin puolesta.

Mikko – Private Blend

No joo, ei ehkä paras aika ja palvelu tiloilta tuolloin :) Mutta ainakin näitte kauniita maisemia ja tiloja muuten. Hyvä suositus siis :)

whitewine (Ei varmistettu)

Ihania kuvia, kiitos tästä postauksesta! Matkapostauksiasi on aina todella mukavaa lukea :) Olemme lähdössä mieheni kanssa keväällä Italiaan ja kerta on molemmille ensimmäinen, sielläkin olisi mukavaa käydä jollain viinitilalla :)

Mikko – Private Blend

Kiva kuulla :)

Mahtavaa, Italia on ihana. Rakastan erityisesti Firenzeä! Italiassa on muuten tosi helppo vierailla monessa kaupungissa autolla tai junalla. Etäisyydet ovat pieniä. Capri ja Amalfi houkuttaisi itseäni seuraavaksi. Enkä ole ollut siellä myöskään viinitiloilla, hyvä idea!

Italian tunnelmia ja vinkkejä löytyy muuten täältä: http://www.lily.fi/blogit/private-blend?tag=1347

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.