Vinkkejä: Shanghai, Hanoi, Hongkong?

Kesäloma häämöttää jo ja sehän on hyvä aika matkustaa. Matkasuunnittelua on siis Shanghain, Hanoin ja Hongkongin osalta - hyvä yhdistää näitä, kun tuonne suuntaan lähtee. Saa siis jakaa mielellään kokemuksia ja vinkkejä, kiitos! En ole koskaan käynyt missään näistä, joten uusia elämyksiä isolla E:llä on varmasti luvassa.

Makupaloja Shanghaista

Löysin kuvahausta heti myös meidän hotellin.

Grand Hyattin keskusaula näyttää ehkä vähän pelottavalta...

Ihmisvilinää luvassa

Toisena pysähdyksenä Hanoi

Hanoin liikenne on elämys.

Punainen silta on Hanoin symboli.

Sofitel Legend Metropole -hotellissa on siirtomaa-henkeä, can't wait!

Halong Bay on pääsyy pysähdykselle Hanoissa.

Saarimaisemista sitten takaisin kaupunkitunnelmaan, Hongkong.

Listalla ainakin Big Buddha -patsas ja sinne vievä köysirata - toivottavasti ei tuule ja jokaisessa kaupungissa olisi myös kirkkaita päiviä.

Kuvat/Alloverpress

Kommentit

Tahdonasiat (Ei varmistettu) http://tahdonasiat.blogspot.com/

Täältä löydät vinkkejä Vietnamiin :)

http://oviaukimaailmalle.blogspot.com/

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon vinkistä! :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Älä lähde. Tulet onnellisemmaksi jos annat rahat hyväntekeväisyyteen, poimit voikukkia, hymyilet tuntemattomille, kuljet paljain jaloin.

Mikko – Private Blend

Tai kun nautin puusaunan löylyistä, ensimmäisten pääskysten näkemisestä, varkain isoiksi kasvaneista koivunlehdistä, pidän ovea auki seuraavalle, luen hyvää kirjaa... Onneksi tosiaan on niin paljon asioita, joista voi nauttia ja olla kiitollinen.

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Meillä töissä lomat lyötiin lukkoon niin viime tipassa, etten yksinkertaisesti raaski maksaa niin paljoa lentolipusta. Joten elämäni ensimmäisen kerran taidan viettää kesäloman Suomessa ja Helsingissä. Luult viikonloppuisin voi olla pieniä reissuja, mutta näillä mennään.
Shangaissa ja Hanoissa en ole ikinä ollut, Hongkongissa sitäkin enemmän. Kiina on täynnä taikauskoa ja siksi eurooppalaiset usein kuulemma sijoitetaan hotelliin, joka on ns väärässä kerroksessa. Eli ei kannata näitä lukea, mitkä ovat vääriä numeroita.
Kowloonin puolella kannattaa yleisesti ottaen kuulemma enemmän majoittua kuin Hongkongin puolella. Iltaisin jos ei ollut mitään tekemistä, otettiin bussi ja mentiin satamaan, mentiin vaan veneellä yli toiselle puolelle ja tultiin takas. Nyt en enää muista kumman, Vikarin vai Siljan laiva bongattiin samoissa vesissä, fiilis oli aika utopinen. Laiva oli myyty ja ostaja ei ollut liikaa maaliin sijoittanut.
Kiinassa käyntikortit ovat tärkeitä ja niitä kovasti viljellään. Ota ylimääräisiä kortteja mukaan, samoin matkakumppani. Kun kortti annetaan, se pitää ojentaa kummallakin kädellä niin että pidät kulmista kiinni, kortin teksti saajaa päin. Kävimme aina Honkkarissa samassa ravintolassa syömässä, mutta kun kollegani pari vuotta sitten, ei sitä siellä enää ollut, joten siitä ei sen enempää.
Toritapahtuma on kaupungin ulkopuolella, jonne pääsee kätevästi bussilla. Jos ei kaupungissa aikaa saa kulumaan. Ja tietenkin Honkkarissa on Disney. Se on jäänyt väliin.

Mikko – Private Blend

Samoja suunnitelmia olikin listalla, mutta yllätyin että et ole käyty siellä Disneyssä! Varmasti aika absurdia nähdä tuttu laiva tuolla. No kesä on toisaalta ihana Suomessa ja hyvä, jos on viikonloppureissuja tiedossa!

-minde- (Ei varmistettu)

Sofitel Metropol Legend Hanoi, ikimuistettavien ja tyylikkäiden hotellien listalla ihan topissa, joita olen kokenut, sain upeaa palvelua. Hanoissa jäi mieleen myös sivummalla Au Lac House -niminen ravintola ja ihana vihreä mango salaatti... 5 vuotta sitten pidin Hanoita kaaoottisena paikkana, nyt olen alkqnut miettimään, että siellä voisi käydä vielä joskus uudestaan, mixaus ranskalaisuutta ja aasiaa, Hong Kong,...kolahti, ihana. -minde-

Mikko – Private Blend

Jee, can't wait! Ihan mahtavaa päästä kokemaan nämä paikat! 

Pyjama
Pyjamapäiviä

Olen käynyt vain kerran koko Aasiassa, Shanghaissa, joka on ilmeisesti suunnilleen koko mantereen eurooppalaisin kaupunki. Se on myös ainoa SUURkaupunki, jossa olen käynyt (Olen asunut Lontoossa, joka tuntui turvalliselta kylältä Shanghaihin verrattuna).

Reissuni oli ihana (7 vuotta sitten), ystäväni asui silloin siellä ja hän järjesti kaiken ohjelman ja tilasi ruoat jne. :D Kävimme useita kertoja erilaisissa hieronnoissa, kävin paikallisessa parturissa aiheuttamassa hämminkiä ohuella, vaalealla tukallani (maksoi 2€ leikkaus), teetin vaatteita, mutta ennen kaikkea hämmästelin. Kiinalaiset ovat uteliaita ja sehän sopii minulle, minä olen takaisin! Menin välillä vahingossa ihmisten koteihin (kun ne seinät vaan oli niin auki kadulle), tungin ukkojen lautapeliturnauksiin.

Jos on aikaa, niin kannattaa käydä myös jossain kaupungissa Shanghain ulkopuolella, näkee sen Kiinankin. Tein päivämatkan johonkin teollisuuskaupunkiin yksin junalla. Osasin kaksi sanaa kiinaa (hei ja kiitos) ja koko kaupungissa tapasin yhden ihminen, joka osasi pari sanaa englantia. Suurin osa ihmisistä ei edes ymmärtänyt, mitä kieltä puhuin heille, kun puhuin englantia, joten päädyin puhumaan suomea heille. Nauran vieläkin, kun muistelen, miten paluumatkalla juna-asemalla ihmiset tuijottelivat minua, kunnes eräs heistä tuli puhemieheksi. "Juttelimme" pitkän tovin (he olivat ymmällään, kun osasin lukea junalipuista arabialaisilla kirjaimilla kirjoitettuja kaupungin nimiä, mutta en osannut kiinalaisia merkkejä ollenkaan), opetin hänet mm laskemaan kymmeneen suomeksi. Siihen ympärille kerääntyi suunnilleen koko juna-asemalla ollut porukka (toistasataa ihmistä?). Kuten sanoin, tykkäsin hurjasti siitä peittelemättämästä uteliaisuudesta.

Minusta kaupunki vaikutti silloin ihan turvalliselta (perus suurkaupungin huolellisuus), mutta päivittäin nuoret, ystävälliset opiskelijat kutsuivat minut "perinteiseen kiinalaiseen teeseremoniaan". En kertaakaan lähtenyt, hyvä niin, siellä olisi kuulemma tuotu tajuton lasku lopuksi käteen.

Tervemenoa!

Mikko – Private Blend

Mahtavan kuuloisia hetkiä! Tuo, että on joku tuttu/'paikallinen' on kyllä niin luksusta, silloin saa niin paljon enemmän irti! Olimme viime syksynä Etelä-Afrikassa ja olen ikuisesti kiitollinen ystäville, jotka hoitivat ja suunnittelivat kaikki ohjelmat ja tekemiset.  Olisi tosiaan hyvä nähdä myös sitä oikeaakin Kiinaa :)

Mol.lamaija
Mol.lamaija

Kun menimme Kantoniin (Guangzhou) ajoimme bussillä Hongkongin läpi. Muistan sumuiset vuoret, upeat sillat ja korket kerrostalot joiden juurilla näkyi hökkeleitä kasvimaineen. Ei siis menty tietenkään ihan keskustan kautta mutta tulipa nähtyä missä miljoonakaupunkin asukkaat asustelevat. 

Yksi minkä muistan liiankin elävästi oli vessat...Ne löysi aina hajun perusteella. Miehille ehkä helpompaa asioida lattiassa olevaan koloon. Vesivessa hotellissa oli luksusta.

Toinen oli ettei kukaan osannut englantia ja silti pärjäsi. Mukanani oli yksi lappu missä luki kiinaksi hotellin osoite ja sitä näytin taksikuskille tai jos eksyin. Hotellin nimi oli Furama ja lapussa luki myös miten se lausuttiin "fulihua".

Ruoka oli ihanaa ja uskalsin kokeilla jopa krokotiilia. Vesikuoriaisia tai käärmettä en (tietääkseni) maistanut. Teinitytöt hihittelivät ostoskeskuksissa ja sanoivat (pamela andeerssoon)...jotkut tulivat jopa koskettamaan ihoani. Saastesumu oli jonain päivinä aikas paha.

Mutta viikko Kiinassa antoi kyllä sellaisen kokemuksen mitä en koskaan unohda! Kunpa pääsisi uudelleen!

 

Mikko – Private Blend

Wau, unohtumattomia kokemuksia! Aloitamme näin helpomman kautta, suurimmista kaupungeista. Kokemukset eivät toki ole silloin noin autenttisia... :) Mutta pitää ehdottomasti kokea myös tuo aito puoli.

Intended Mum

Hei, juuri eilen kotiuduin meidän muutaman kuukauden mittaisella reissulla.

Kävimme mm. Hanoissa ja Halong Bayssa, noista upeista kohteista voit lukaista enemmän alta. Toivottavasti saat jotain vinkkiä tai matkakuumeen nostatusta! 

Hanoi Rocks - Historiastaan huolimatta

Majesteettinen Halong Bay

Mikko – Private Blend

Mahtavaa, oli varmasti upea reissu! Ja kiitos, vinkit Hanoista tulivat juuri sopivasti - terveisiä Shanghaista! :)

MamiO (Ei varmistettu) http://oviaukimaailmalle.blogspot.com/

Blogiin on päivitetty pieni Hanoi Guide. Jospa löytyisi sinulle ja matkaseuralaisille jotain vinkkejä kaupunkiin. Mukavaa reissua ja tervetuloa katsomaan Hanoin vilinää! :)

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon, ja niin täällä ollaan! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.