Ladataan...

Tuli mieleen tuota edellistä laukkumuistoa ja siihen liittynyttä Tukholman matkaa muistellessa, että hankin silloin myös asusteen, joka on hyvin perinteinen ensimmäinen merkkiostos - Guccin vyö.
Tämä on tuonut paljon iloa tuolloin alkuaikana, mutta nykyään tätä ei tule oikein enää käytettyä, kun se on niin... iso.

Mutta kyllä tälle varmaan löytyy taas käyttöä syksyllä, olen yleensä yhdistänyt tämän harmaisiin löysiin 'herrainhousuihin' ja istuvaan mustaan kauluspaitaan.

Minkälaisia ovat olleet muuten teidän ensimmäiset 'merkkiostoksenne'?


Tässäkin on kovasti tykkäämäni Guccissima-pinta ja värinä on kiva punertavan ruskea, sopii siis mainiosti syksyyn.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Gardenia on yksi lempikukistani
Sain kauan sitten mahtavalta Fab Forty Something -blogin Marjukalta yksitoista kysymystä ja nyt olisi ehkä jo korkea aika vastata näihin.

Kiitos vain Marjukka hyvistä kysymyksistä, ehkä vastaaminenkin on jäänyt sen takia, kun osaan on ollut vaikea antaa suoraa vastausta ja osa kysymyksistä on tosi kinkkisiä :) Tässä kuitenkin tulos kovan pähkäilyn jälkeen.

1. Mieluisin lapsuudenmuistosi?

Minkähän tähän valitsisi... Sanotaan vaikka, että kyläily ja hetket mummon luona. Mökillä kesällä kahdestaan vietetyt lomaviikot ja aina, jos olin kipeä, pääsin mummon luokse hoitoon. Siellä oli aina kaikkia herkkuja ;)

Mummo opetti minut itseasiassa käymään myös Stockalla, koska kävi siellä itse niin ahkerasti. Esim. synttäreiden aikaan menimme sinne jäätelölle ja leluosastolle valitsemaan lahjaa ja se oli harvinaista herkkua.

2. Millainen on täydellinen lomapäivä?

Sellainen muodostuu tarpeeksi rennosta ja väljästä aikataulusta, mutta uskon että päivässä pitää olla myös sopivasti mieluista ohjelmaa ja tekemistä. Näin tuntuu, että se on ollut monipuolinen ja pitkä. Ehkä noissa aiemmissa lomapostauksissa on koottu mieluisimpia juttuja.

Tietenkin matkat ovat aika täydellisiä irtiottoja arjesta, mutta eivät ehkä aina ihan lomaa :)

3. Jos saisit tavata kenen tahansa historiallisen ihmisen, kenet tapaisit?

On niin monta kiehtovaa henkilöä, joiden valovoimaisuutta tai merkitystä olisi upeaa päästä todistamaan. (Tämän takia tykkään elämäkerroista.)

No haluaisin olla kärpäsenä katossa seuraamassa ainakin Coco Chanelin arkea, kun hän oli lyönyt itsensä läpi ja elementissään.

4. Jos sinun pitäisi (edit/saisit) elää jossain toisessa maassa, missä eläisit?

Täytyy sanoa alkuun, että Suomi on kyllä hyvä ja vakaa paikka elää, mutta tietenkin tekisi hyvää asua jossain muuallakin välillä.

Lontoo voisi olla aika kiva. Se on sopivan lähellä, arki on aika samanlaista ja selkeää, mutta silti ilmapiiri ja tarjonta ovat ihan toisella tasolla.

Myös New York (Manhattan) kuulostaa ihanalta ajatuksena, mutta arjen pyörittäminen siellä voisi olla turhankin raskasta.

5. Mieluisin tv-ohjelmasi?

Tähän on pakko laittaa muutama; Sinkkuelämää, Will & Grace, Downton Abbey, Good Wife ja muotidokumentit.

6. Paras jäätelömaku?

Mövenpick Caramelita ja Lemon-Lime.

7. Millä tavalla hemmottelet läheisiäsi?

Hmm. Olen aika hyvä passaamaan ja kestitsemään vieraita ja läheisiä, on hauska nähdä, kun muutkin viihtyvät.

8. Millä tavalla sinut voi yllättää?

Ei ainakaan kannata ostaa lahjaa, koska en oikeastaan tarvitse mitään ja ostan mieluummin itselleni kivat jutut.
Totta kai kaikki jutut, missä toinen on nähnyt vaivaa ja valmistellut jotain, ovat ihastuttavia.

9. Missä olet kymmenen vuoden päästä ja mitä teet?

No toivottavasti teen (silloinkin) työtä, joka on mielekästä ja minulla on ympärillä (edelleen) läheisiä ja ystäviä. Ja toivotaan, että olen saanut tuolloin paljon uusia kokemuksia ja viisastunutkin hieman.

10. Ihailemasi laulaja/näyttelijä/kirjailija näkee sinut ja huudahtaa: Olet lempibloggarini! Mikä on reaktiosi ja kuka näin voisi huutaa?

No jos ajattelee realistisesti, niin sanotaan vaikka ympäripyöreästi joku aikakausilehden toimittaja kehuisi hyvistä nostoista ja kirjoituksista.

11. Jos voisit opetella uuden urheilulajin, mikä se olisi ja miksi?

Vaikka uinti, se olisi tehokasta liikuntaa ja tekniikkani siinä ovat tällä hetkellä ihan retuperällä.

Koska haaste on kiertänyt jo aiemmin monessa blogissa, niin taidan jättää sen jakamisen tällä kertaa väliin. Vastaaminen oli kuitenkin huippu-hauskaa, kiitos vielä Marjukalle!

Share
Ladataan...

Ladataan...


Olen koittanut taas palata tapaani lukea hetken aikaa kirjaa sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Välillä sitä on olevinaan niin paljon tekemistä iltaisin, että hyvä kun ehtii menemään inhimilliseen aikaan nukkumaan. Olisi tosiaan ihan tervettä rauhoittua muutamaksi hetkeksi päivässä, saa nähdä onnistunko tässä jatkossa paremmin...

Löysin kirjahyllyä siivotessani Kotini on linnani, Elämää Etelä-Ranskassa -kirjan, joka on jostain sinne ajautunut. Vilkaisin esittelyä ja otin sen heti lukuun, jonka jälkeen ahmin teoksen parissa illassa läpi.

Ehkä takakannen teksti avaa parhaiten tarinaa:

"Joskus kohtaaminen junanvaunussa voi vaikuttaa koko elämän suuntaan. Anneli Vainio hyppää kongressin päätteeksi junaan Brysselissä. Viereen istahtaa viiksekäs mies, joka jää rinnalle tuleviksikin vuosiksi. Annelin ja kanadalaisen Robertin yhteinen matka vie Etelä-Ranskan jokilaaksoon, josta kodiksi löytyy vanha rapistunut kartano. Päivät täyttyvät remontoimisesta, uusista ystävistä, puutarhatöistä, ranskalaisesta ruuasta, pitkistä kävelyistä vuoristossa. Vaikka arki välillä koetteleekin, elämä kylässä on lämmintä, täyteläistä ja värikästä. Se maistuu, tuntuu ja tuoksuu."

Kirja tuo muuten mieleeni hyvinkin samantyylisen Merja Tynkkysen kirjoittaman Valkoinen sohva Rivieralla -teoksen, jonka olen kauan sitten lukenut ja ihastunut.

Tässä vielä samaan esittely siitä:

"Kukapa ei olisi nähnyt päiväunia aurinkoisesta, azurinsinisestä elämästä Välimeren maisemissa? Vanhan kaupungin kujista, tuoksuvista toreista, ylellisistä putiikeista ja bistroista, lämpimästä tuulesta iholla, roseeviinin mausta ja kauniista ihmisistä?

Mitä tapahtuu, kun helsinkiläinen perheenäiti lähtee Ranskan Rivieran tunnelmallisiin kaupunkeihin ja kyliin etsimään paikkaa haaveidensa valkoiselle sohvalle? --- Paitsi matkakirja teos on elämänmakuinen ja humoristinen kuvaus pitkän parisuhteen arjesta, miehen ja naisen erilaisuudesta sekä keski-ikäisen naisen oikeudesta omaan unelmaan."

Pidän molempien kirjoittajien kuvailevasta tyylistä sekä huumorista, jotka kuljettavat kirjojen läpi viihdyttävästi. Sen lisäksi, että tarinat vievät mielikuvissa kauniiseen Etelä-Ranskaan, löytyy niistä myös vinkkejä sinne asumista suunnittelevalle. En vielä tiedä, miksi tällaiset 'muutetaan Etelä-Ranskaan' -teeman teokset kiehtovat minua, mutta ne vain uppoavat.

Huomaa kyllä, että kesällä tulee luettua enemmän kirjoja, toivottavasti tämä tosiaan jatkuu myös syksyllä.

Mukavaa viikonloppua!

Share
Ladataan...

Pages