Ladataan...

No niin, nyt se on päätetty. Eli kesämatkaksi on lyöty lukkoon Rooma ja Firenze. Kiitos kaikille aiemman postauksen vinkeistänne sekä kommenttilaatikkoon että sähköpostiini, niistä oli todella apua! Vaikka Milanokin sai ääniä, päädyimme kahteen muuhun ehkä pelkästään sen vuoksi, että Firenzessä emme ole ikinä olleet ja Roomassakin useita vuosia sitten. Päädyimme ottamaan lennot Roomaan ja sieltä olisi tarkoitus suunnata heti junalla Firenzeen, jossa viettäisimme muutaman yön. Loppureissu kuluisi Roomassa, jossa varmasti riittää myös tekemistä ja nähtävää. Ja nyt pääsee viimeinkin kokeilemaan The Mall-outletia Firenzen lähellä, josta sain myös suosituksia, jee!

Roomassa pitää kyllä vuosien jälkeen käydä läpi myös tietyt nähtävyydet.
Jo pelkästään Firenzen arkkitehtuuri on kuulemma upea.
The Mall vastaa todennäköisesti esim. Bicester Villagea tai Woodbury Outletia, can't wait.
                                                  Hieman merkkivalikoimaa..         kuva/Themall.it
Nyt voi sitten alkaa yksi matkan oleellisimmista ja myös hauskasta osiosta eli tarkempi suunnittelu. Vielä pitäisi päättää, missä suhteessa vietämme matkapäivät, Roomassa kolme yötä ja Firenzessä kaksi? Vai päinvastoin?
Kun tämä on päätetty, voi etsiä sopivia hotelleja, mieluiten tietystä mahdollisimman pian :) Monien mielestä erikoisia ovat valintaperusteemme. Usein hotellissa ei tule juurikaan vietettyä ylimääräistä aikaa öiden lisäksi, joten ihan perussiisti ja toimiva sellainen riittää. Totta kai arvoita pitää tarkistaa etenkin TripAdvisorista, matkailijan tuki ja turva. Ehkä tärkein kriteerin hotellissa on kuitenkin sen sijainta..etenkin kauppojen suhteen ;) Lähtiessämme uuteen kohteeseen määritämme heti ensimmäiseksi parhaat ostoskadut, hullua ehkä. Vasta tämän perusteella valitaan hotelli.

Jotta matkalla ei tulisi tuhlattua liikaa aikaa eri paikkojen etsimiseen, täytyy ne tietenkin merkitä etukäteen ylös. Molempien järjestelmällisyyttä tyydyttää täydellisesti Excel, alla esimerkki. Samanlainen taulukko on tehty jokaisesta kaupungista, mukaanlukien New York, Pariisi, Milano jne. Myös Lontoon vastaavaa voisi käyttää hyväksi, kun minulta pyydettiin vapun aikoihin postausta kyseisen kaupungin parhaista ostoskaduista ja -reiteistä. Eli sekin on vielä tulossa :)
Samaan taulukkoon saa helposti merkittyä myös suositeltuja ravintoloita, uusia nähtävyyksiä, tavaratalojen aukiolot yms. Ja jos energiaa riittää (kuten tuossa Milano-taulukossa), voi Exceliin numeroida eri kohdat ja merkitä ne valmiiksi jo karttaankin. Myöhemmin samaan kohteeseen matkatessa uudestaan riittääkin sitten pelkkä listan päivitys.
Kuulostaako tämä liian järjestelmälliseltä, lipuuko jo outouden puolelle ;) Ainakin ystävissä tämä herättää hieman hilpeyttä..

Kuvakaappaus Milanon taulukosta, näppärää.
Ja sama Pariisista.
Eli nyt laatimaan vastaavia sekä Roomasta ja Firenzestä. Molempiin saa ehdottomasti antaa vinkkejä mm. mukavista ravintoloista, nähtävyyksistä jne. Samoin myös hotelleista, vaikka muutamia sellaisia tulikin jo aiemmin.
Minkälaisia kesä(matka)suunnitelmia teillä muuten on, onko suuntana rantalomat vai suuret kaupungit? Vai vietetäänkö lomat esim. omalla mökillä?

Ladataan...

Ladataan...

Olin eilen kavereiden kanssa katsomassa P!nkin Truth About Love -kiertueen Helsingin keikan. Arvuuttelimme juuri moneskohan kerta oli, kun näimme tämän sähikäisen livenä. Olisiko viides? Pink on niin karismaattinen ja mahtava esiintyjä, että häntä kyllä katsoo livenä aina vain kun se on mahdollista. Toki tuotannosta löytyy mahtavia biisejäkin. Pisteet tosiaan siitä heittäytymisestä, jolla hän showt vetää ja tietenkin musiikillisesta kunnianhimosta. Näillä keikoilla lavalla nähdään musiikin ammattilaisia, eikä playbackille ole tilaa.
Pakko jakaa hauska muisto edelliseltä Kaisaniemen puiston keikalta. Olin jälleen kerran ostanut liput kaikille, joskus puolivuotta etukäteen. Kun tuli aika suunnata keikkapaikalle, eivät liput olleetkaan siellä, missä oletin. Sitten alkoi kuumeinen miettiminen ja etsiminen - olenko hakenut ne lippupisteeltä, tulostanut jonnekin vai löytyisivätkö ne ehkä työ- tai kotikoneen syövereistä? No lippuja ei löytynyt, joten lunastin kiltisti portilta uudet... ;) Onneksi kyseessä oli ulkoilmakeikka, jonne mahtui hyvin vielä mukaan. Ja ne liput olivat kyllä tallessa, hyvässä sellaisessa. Tästä episodista on tullut hyvä vitsi sen jälkeen :)
Keikkojen tavaramerkki on akrobatia, yleensä Pink roikkuu aina jostakin vähän hurjankin rohkeasti. Tälläkin kertaa hän sinkoili encoressa pitkin areenaan ilmatilaa vaijereiden varassa.


Tämäkään keikka ei pettänyt odotuksia vaan tarjosi takuuvarmaa viihdettä ja menoa. Menevien osioiden lisäksi arvostan keikalla kohtia, joissa Pink antaa voimakkaalle äänelleen tilan ja laulaa rauhallisempia kappaleita akustisena. Tässä muutama esimerkki tuosta.

Asu keikalle oli rennompi ja mukaan pääsi vähän harvemmin käytössä olleita asusteita, joita ei arkena tule yhdistettyä asuun, mm. Louboutinin cluch ja Lanvin tossut pääsivät molemmat tuulettumaan.
Denim Shirt/Jack & Jones, jeans/Acne, clutch/Christian Louboutin, shoes/Lanvin, watch/Michael Kors, bracelet/Alexander McQueen, fragrance/Viktor & Rolf Spicebomb

Yksityiskohtia, Alexander McQueenin ranneke.
Kello/Michael Kors, sormus/Bulgari
Vähän tukevammat tossut/Lanvin
Ps. Nyt se on sitten virallista tietoa, Starbucks avaa Suomen kolmannen kahvilansa loppuvuodesta Akateemiseen. Kirjoittelin juorusta viime syksynä ja tänään siitä oli myös viralliset haastattelut Helsingin Sanomissa täällä. Onpa hauskaa, kunnon paraatipaikka Keskuskadun ja Pohjoisesplanadin kulmassa. Ja onneksi Café Aaltoon ei kosketa ;)---
Here's last night's outfit, a bit more casual than usually, maybe. We went to Pink's concert with some friends and it was so entertaining, once again. I love her!

Ladataan...

Ladataan...

Architectural Digest -lehden maaliskuun numerossa esiteltiin kattavasti Stefano Pilatin Pariisi -asuntoa. Pilatihan toimi usean vuoden ajan Yves Saint Laurent pääsuunnittelijana nostaen merkin jälleen suosituksi. Monet varmasti tietävätkin Pilatin lähdöstä YSL:ltä maaliskuussa 2012 ja Hedi Slimanen palkkaamisesta tämän tilalle, mukana nimen muutokset Saint Laurent Parisiksi jne. Nyt Pilati on toiminut jo vajaan vuoden ajan Ermenegildo Zegnan miestenmuodin taiteellisena johtajana.

Tässä siis kuvia asunnosta..ei ehkä sitä ominta tyyliäni, mutta kyllähän tuolta inspiraatiota saa helposti, esim. tuo kirjahylly-ratkaisu oviaukossa on hieno! Mitäs tykkäätte?

Kuvat ja lähde/Architectural Digest 
Nyt pikku hiljaa nokka kohti Hartwall Areenaa ja Pinkin keikkaa, siitä tulee varmasti upea!Ainakin aiempien keikkojen perusteella sanoisin, että hän on yksi parhaista live-esiintyjistä!

---Architectural Digest showed in their March issue some pictures of Stefano Pilati's Paris home in. Here's some pictures. Although it's not quite my style, still inspiring with all the details. What do you like?

Ladataan...

Pages