Ladataan...

Aika aloittaa Karibian matka ja ensimmäinen pysähdys on Saint Thomasilla, tervetuloa! 

St. Thomas kuuluu Yhdysvaltain Neitsytsaariin, eli Amerikan territorioon - saaren on löytänyt itse Kristoffer Kolumbus, mutta se on kuulunut aikoinaan pitkään Tanskalle.  St. Thomasin pääkaupunki on Charlotte Amalie (kaunis nimi) ja saaren koko asukasluku on noin 52 000. Valuutta on kätevästi dollari (paitsi tämän hetkisellä valuuttakurssilla se ei ollut niin mahtavaa...) 

Huomaa etualalla 'merirosvolaiva' ja alla vähän uudempia pursia.

Taloista ja kaupunkikuvasta huomasi heti, että saari kuuluu tiiviisti Yhdysvaltoihin. Kaikki oli supersiistiä ja laitettua. Sataman tuntumassa oli heti isohko ostosalue, josta löytyi yllättävä paljon liikkeitä, jopa Vuitton ja Gucci. 

Puistotietä pystyi kävelemään kaupungin keskustaan, josta löytyi paljon amerikkalaisten suosimia koru- ja kellokauppoja...

Nähtävyys, amerikkalaiset turistit koruostoksilla. Amerikkalaiset saavat tuoda verovapaasti ostoksia näiltä saarilta, joten se selittää ehkä tuon ostosinnon.

Jätimme kuitenkin rihkamat kauppaan ja suuntasimme rannalle. Tämän saaren osalta olimme päättäneet ottaa vähän rennommin ja nauttia vain rannalla. Saarella oli erittäin hyvin toimivat minibussi/taksiyhdistelmät, joilla pääsi 8 dollarilla toisella puolella olevalle Magens Baylle, joka on yksi saaren suosituimmista rannoista. National Geographic on rankannut rannan top 10 joukkoon maailmassa. Myös Lindquist, Coki tai Trunk Bay Beach vaikuttivat lupaavilta.

Rannalla riitti tosiaan porukkaa, mutta se oli onneksi niin pitkä, että hieman pidemmällä sai olla aika rauhassa.

Aurinkoa, palmun varjossa löhöilyä ja uimista - käy.


Paluumatkalla vuorten yli näki hienosti kaupungin ja sen edustalla olevan Water Islandin. St. Thomasiin kuuluu myös iso luonnonpuistosaari St. John, jonne pääsee halutessa lautalla. Emme tällä kertaa lähteneet seikkailemaan sinne, pitää sitä jättää jotakin seuraavaan kertaankin. 

Laiva lähti klo 17, joten sinne päästyä kannella ehti vielä nauttimaan auringosta, piña coladasta ja upeasta maisemasta ennen illallista.

Pidin kyllä paljon St. Thomasista ja se oli ehdottomasti yksi tämän reissun suosikkisaaristani. Tuonne voisin mennä hyvin uudestaan! Seuraavana sitten luvassa uusi satama.

Ladataan...

Tapasimme perjantaina kaveripariskunnan kanssa illanvieton merkeissä, että saimme päivitettyä molempien matkakuulumiset. Meidän Karibian osalta ja heidän Japanin ja niiden kirsikankukkaloiston osalta.


Stockmannin Herkku toimitti kevät- ja lauantaitanssi-hengessä sopivasti herkullisen lähetyksen parsaa, jota oli meillä muutenkin menulistalla. Mutta eihän tuoretta parsaa voi syödä liikaa.

Naposteltavaksi lehtikaalisipsejä

Ja sitten herkuttelemaan!

Pitää testata kauden muitakin reseptejä.

Lisukkeeksi saimme myös lämmintä kasvissalaattia, jossa oli muun muassa kesäkurpitsaa, avokadoa ja tofua. Sekä makutuliaisena Japanista Okonomiyakin, kotikeittiössä valmistetun mausteisen omeletin.

Kippis keväälle ja kiitos herkullisesta illasta!

Ladataan...

Tässä viimein toinen kuvapläjäys New Yorkin matkasta - nyt keskikaupungilta siltä alueelta, joka on itselle se Manhattan.

Pilvenpiirtäjä häkellyttävät aina vain

The Plaza

Rakastan aurinkovalon peilautumista pilvenpiirtäjien seiniin.

Bryant Park ja Public Library

Kirjaston edustalla on hauska istahtaa juomaan kahvit tai syömään lounassalaatti.

Vaihdoimme suunnitellusti hotellia kesken viikon, jotta saisi taas hieman uutta näkökulmaa ja vaihtelua. Tribeca Grandin jälkeen toinen hotelli oli Library Hotel, joka on rankattu ihan kärkeen muun muassa Tripadvisorin listaukissa, eikä suotta. Hotelli sijaitsee mainiolla paikalla Madison aveunuen ja 41-kadun kulmassa.

Huoneet oli nimetty kirjastoluokkien mukaan ja niistä löytyi runsaasti aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Meillä teema oli management. Huone oli kompakti, mutta viimeisen päälle laitettu ja kodikas. Rakastuin etenkin kylpyhuoneeseen, josta oli ikkuna kadulle. Miten mahtavaa oli pestä aamulla hampaita ja katsoa Madison Avenue vilinää ja uuteen päivään heräilevää kaupunkia.

Hotellissa käytössämme oli myös lounge, josta sai aina kahvia ja virvokkeita ja aamiaisen lisäksi siellä oli tarjolla myös iltapäivisin pientä suolaista, juustoja, viiniä ja proseccoa. Tuolla oli mukavaa käydä virkistäytymässä ennen illalliselle menoa.

Loungen ikkunoista näki hienosti Madisonille.


Eikä siinä vielä kaikki plussat. Ylhäältä löytyi myös kattoterassi, joka oli myös paikallisten suosiossa.

Tuonne oli kiva mennä illalla juomaan drinkit ja fiilistelmään Manhattanin hämärtyvää iltaa.

Vaikka olemme käyneet aiemmin Top of the Rockissa, teki sinne silti mieli uudestaan. Se on muuten paljon kivempi kuin Empire State Building.
Pari poseerausta kivassa maisemassa.

Asiate oli mainio lounaspaikka, jonka löysin sattumoisin. Se löytyy siis Mandarin Orientalin 35:nestä kerroksesta, josta avautuu samalla mahtavat maisemat Centeral Parkiin. Lounaan saa melkein samalla hinnalla kuin pelkät liput Top of the Rockiin...


Alkuun erinomaista lohta

Ja pääruoaksi mureaa pihvi. Tuolla tietenkin pelasi myös palvelu. Ajattelimmekin, että pihvissä kesti hetki - pääkokki oli kuulemma 'ylipaistanut' ensimmäiset ja toi korvaukseksi väliin henkilökohtaisesti ekstra-annoksen. 


Jäimme vielä sulattelemaan tuhtia lounasta drinkeille Lobby Bariin, jonka maisemissa ei myöskään ollut valittamista.

Columbus Cirle ja Central Park aukesivat suoraan edessä.

Mandarin Orientalin Lobby 

Tuosta oli näppärä lähteä kävelylle Central Parkiin.

Vaikka luonto ei ollut vielä herännyt kevääseen, nauttivat ihmiset silti aurinkoisesta päivästä jo puistossa.

Madison avenue ja sen poikkikadut ovat ihania paikkoja kävellä.

Miesten oma Hermès'n myymälä löytyy originaalia vastapäätä ja jouduin hieman pahaan tilanteeseen, kun tuolla miesten puolella hyllyssä nökötti HAC 40... Olihan tuota harvinaisuutta kiva päästä kokeilemaan, mutta onneksi se oli ruskea, mikä ei ehkä ole oma värini.

Barneys, Barneys ja jotenkin rakastan myös Crate and Barrelin tunnelmaa - siellä on aika pakko käydä!

Kävimme viimein myös elokuvissa Manhattanilla, mikä on aiemmin jäänyt tekemättä. Paikallisessa Maximissa, The Paris Theatressa meni uutuutena Helen Mirrenin tähdittämä Woman in Gold. Se olikin mainio elokuva ja tuossa teatterissa oli kivaa tunnelmaa.

Yksi päivä menimme lounaalle hyväksi havaittuun Obikaan ja samassa tilassa sattui olemaan juuri sinfoniaorkesterin esitys - ei valittamista.

Kiitos Manhattan, taas kerran! I Heart NY.

Pages