Ladataan...

Tässä vielä kesälomamatkan viimeinen osuus - sokerina pohjalla Hongkong. Shanghaissa, Hanoissa ja Halong Bayllä kannattaa ehdottomasti käydä, mutta Hongkong kiilasi kyllä New Yorkin viereen paikaksi, jonne voi hyvin palata. Pidin siitä, että luonto on kaupungissa erityisen voimakkaasti läsnä, kun pilvenpiirtäjät nousevat rinteitä pitkin ja takaa näkyy puiden peittämät vuoret. Meri tuo kaupunkiin myös raikkautta. 
Kaupungista löytyy myös huomattavasti enemmän tekemistä kuin edellisistä pysähdyksistä. On jättikauppakeskuksia, Mong Kok, Soho, Pok Fu Lamin luonnonpuisto, Disneyland, rantoja, Ocean Park, Big Buddha, Macao... Miten noin tiiviiseen kaupunkiin mahtuukin niin paljon? 

Saavuttuamme kävimme viemässä laukut hotellille, joka sijaitsi Tsim Sha Tsui -alueella ja lähdimme saman tien toiselle puolelle suuntana näköalapaikka Victoria Peak.

Star Ferryllä pääsee kätevästi rannalta toiselle. Matka maksaa joitakin kymmeniä senttejä ja poletin voit ostaa joko ylä- tai alakannelle.

Halusimme ehdottomasti ajaa legendaarisella Peak Tram -raitiovaunulla ylös.

Jo nousun aikana avautui upeat näkymät kaupunkiin.

'Ratikka' nousi välillä hyvinkin jyrkästi, joten kannattaa pitää kiinni.

Tällaisessa kulmassa sitä mentiin.

Hei Hongkong!

Toiselta puolelta aukeaa näkymä merelle.

Sitten takaisin katujen vilinään. Näillä kulmilla tuli pyörittyä uudestaan melkein joka päivä.

Kuten Shanghaissakin, täältä löytyy myös virkistäviä puistoja pilvenpiirtäjien välistä.

Hauska kaksikerroksinen raitiovaunu.

Matkalla Sohoon. Sinne pääsee nousemaan helposti maailman pisimpiä ulkoliukuportaita pitkin. Ne eivät toki ole vain yksi koneisto, vaan tuo koostuu monista paloista, mutta helpottaa nousua mukavasti.

Mäkistä

Kauppatarjonta on tässäkin kaupungissa oikein mukava. Tässä IFC Mall.

Harbour Cityn vastaava sijaitsee taas vastarannalla aivan meren äärellä.

Massiivinen Pacific Place on myös upea.

Dim Sumit alkoivat jo tässä vaiheessa kyllästyttää, mutta onneksi Beef and Liberty -ravintola tarjosi juuri sen kaivatun täydelliset hampurilaisen ja suklaapirtelön.

Pacific Placen vieressä on Hong Kong Park sekä Hong Kong Zoo

Palasimme päivän päätteeksi hotellille, jonka uima-altaalta näkyi kaupungin valot hienosti.

Sain 'masutableteista' huolimatta tuliaiseksi edelliseltä väliltä jonkin vietman-detoxin, aika odotetustikin, joten en ollut ihan niin rautaisessa iskussa Hongkongin osuuden ensimmäisinä päivinä. Syömisellä menin tuolla aika kevyellä, joten helmiruokapaikkoja jäi kyllä väliin. Lämpökin nousi onneksi - kai - vasta iltaisin, niin sekään ei niin haitannut menoa. No time to linger. Onneksi en ole aiemmin ollut kipeänä reissuilla.

Parhain näkymä oli kyllä hotellihuoneen ikkunasta


Ja sama näkymä aamulla

Hotellin aamiainen oli jälleen aivan mahtava.

Hotelliksi valikoitui Hotel Icon, joka on aika kärkisijoilla Tripadvisorissa, enkä ihmettele yhtään. Palvelu oli erinomaista ja hotelli kaikin puolin mahtava. The Upper House olisi myös aika kiva majapaikka.

Suurin osa Tsim Sha Tsui -alueen hotelleissa sijaitsee toisella puolella 'niemeä' Victoria Harbourista katsottuna, joten hotelli tarjosi ilmaisia kyytejä Star Ferryn ja Harbour Cityn viereen.

Tajusin, että en ollut ottanut yhtään kuvaa hotellista sisältä. Tästä siis väliin sen sivuilta muutama. Sisustus on kivan moderni ja skandinaavinen.

Kuvat/hotelicon.com

Huoneen design oli hieno ja tyylikäs.Pisteet Kukkapuron Karuselli-tuolista, kodikasta. Vielä kun kotoakin löytyisi tuo...

Ilmainen minibaari viineineen ja snackseineen on myös kiva ele.

Upgreidasimme huoneen taas club-tasoon, joten saimme nauttia Above & Beyond -klubin herkuista ja näkymistä 28. kerroksesta.

Aamiaisen saattoi syödä täällä tai tulla virkistäytymään iltapäiväteelle tai cocktail hourille samppanjalasillisille tai drinkille.

Yhtenä päivänä suuntasimme metrolla Lantaulle ja kohti Tian Tan Big Buddhaa. Alueelle pääsee kätevästi Ngong Ping 360 -köysiradalla.

Kohti ääretöntä ja sen yli siis

Kestää kestää

Vähän tuossa meren kohdalla nieleskeli.

Alueelle olisi siis voinut myös tulla bussilla tai jopa kävellä tuollaista luontopolkua, jos korkeat paikat eivät ole sinun juttu.

Ensimmäisen huipun kohdalla saatiin pilvet kiinni.

Oho, näkyvyys katosi - toivottavasti rata jatkuu ;)

Siellä se patsas häämöttääkin

Ja valaistuminen

Vitsi, kaksi näkemättä näistä. Ja Shanghaikin oli jo aika lähellä Kiinan muuria.

Pari Art-suodattimella otettua kuvaa tunnelmaan ja mystisyyteen sopien.

The Peninsulan iltapäivätee on legendaarinen, mutta se ei jotenkin napannut tuolloin. Kävimme kuitenkin fiilistelemässä aulaa drinkkien äärellä.

Iltaisin oli kiva mennä katsomaan myös rantaan kaupungin valoja ja valoshowta.

Vielä jäi kyllä näkemättä paikkoja ja Hongkong hurmasi muutenkin niin, että voin lähteä milloin vain uudestaan! Taisi mennä Singaporenkin ohi. Suosittelen lämpimästi! Tekemistä ja ihmettelemistä löytyy nuorille, pariskunnille ja myös lapsille. Ei tarvitse viisumia ja suoralento menee hujauksessa.

Ladataan...

Satuin olemaan Meilahdessa päin ja koska aurinko paistoi kirkkaasti, en voinut vastustaa kävelyä Seurasaaren ympäri. Tuolla on tullut lukioaikoina lenkkeiltyä ja käveltyä paljon, joten oli hauska käydä ihailemassa tuttuja maisemia ja polkuja. Tervetuloa iltakävelylle :)

Tamminiementien kahvila ja Tomtebo ovat idyllisiä.

Tuttu maamerkki Seurasaaren sillan päässä.

Eri vuosisadoilta ja eri maakunnista tuodut rakennukset kuuluvat miljööseen.

Lahden takaa kurkkii Helsinki

Karunan kirkossa olen ollut jopa yksissä häissä.

Oho, lampaita


Tuttuja mutkia

Kalevalakehto on sitten sitä uudempaa tuotantoa.

Jostain syystä tämä kappale sopi paikan tunnelmaan ja soittolistalle täydellisesti. Sen on muuten sanoittanut Paula Vesala.


Lenkki oli kyllä yhtä piristävää ja terapeuttista kun muistin.

Ladataan...

Kävin tänään lounaalla testaamassa viimein Ahoritan, jonka makujen takana on jälleen Richard McCromick. Ahoritan konsepti on tarjota terveellisempää ja hyvää pikaruokaa. Tällä kertaa siis meksikolaisten makuja ja tacojen/tortillojen muodossa.

Kävin Kluuvin pisteessä, mutta ilahduttavasti myös Jumbosta löytyy toinen ja lisää on tulossa ympäri Suomea.

Ahorita on mutkaton vaihtoehto, jos kaipaa jotakin suolaista, eikä McDonald's nappaa.

Valittavana on valmiita annoksia tai voit koota täysin oman tortillan.

Raaka-aineet kuulostavat kaikki herkullisilta.

Halusin maistaa kaikkea, joten otin Palto Mixto -annoksen, johon tuli neljä tortillaa eri täytteillä. Vaihtoehtoina esimerkiksi lohi-siikaceviche, achiote-possu, tinga-kana tai meksikolaista tuorejuustoa. Mukaan kuului mehu ja lautasella oli vielä nachoja, quacamolea, vesimelonia ja kookosriisiä. Täytteet olivat kivan monipuoliset ja raikkaat. Nälkä lähti kyllä.

Kannattaa pitää mielessä, kun kaipaa jotain nopeaa suolaista, joka on myös kivan kevyttä.

Pages