Viikon vinkki supernaisille: hyvän mielen pukukoodi

projektiaurinko
Valitse tänään vaatteet, jotka saavat olosi tuntumaan hyvälle.

 

 

Uskon vahvasti, että omilla asuvalinnoillaan voi vaikuttaa päivän mielialaan ja minäkuvaan. Joskus huokailen pitkään vaatekaapin edessä vaihdellen asukokonaisuuksiani moneen kertaan, mutta samalla säästän itseni siltä myöhemmältä itsekriittisyydeltä, jota huono asuvalinta aiheuttaa. Hyvin pukeutumalla olo on koko päivän itsevarmempi ja kauniimpi.

Mun täytyy sanoa, että reppureissailun jälkeen olen nauttinut pukeutumisesta Suomessa erityisellä tavalla. Aasian pukukoodina oli lähinnä rennot ja hienkestävät hellevaatteet tai järkyttävä kuosien sekamelska. Välillä katselin kaihoisasti niitä viikon lomailijoita, joilla oli luultavasti enemmän vaatteita viikoksi kuin mulla kolmeksi kuukaudeksi. Pelkästään farkkujen pukeminen 8 kuukauden tauon (siis apua!) jälkeen tuntui jo luksukselta.

Tällä viikolla haluan pukeutua vain niihin lempparikuteisiin, joista tulee heti aamusta hyvä mieli ja jotka päällä voin vapaasti huidella pitkin kyliä murehtimatta ulkoista olemustani. Perimmäinen tarkoitus ei todellakaan ole muodikkuus, vaan itsensä miellyttäminen. Jos tuntee itsensä mukavaksi ikivanhassa collegeasussa, silloin pukeutuu huoletta siihen ikivanhaan collegeen. Kun kantaa vaatteensa ylpeydellä välittämättä muiden mielipiteistä, näyttää jo todelta hyvältä. Sisäinen hyvä olo näkyy aina ulospäin.

Joskus se the thing​ saattaa olla pelkkä korukin, joka tekee arkisesta asuvalinnasta paljon spesiaalimman. Mä tykkään esimerkiksi käyttää isoja ja näyttäviä korvakoruja, vaikka tarkoitus olisi käydä vain nopeasti lähikaupassa. Kerran lähdin Thaimaassa asuessani tekemään koulutehtävää vaihtariystävän luo naapuriin, toisin sanoen saman hotellikäytävän toiseen päähän. Päälläni oli perus shortsit-toppi-yhdistelmä sekä tietysti jotkut näyttävät glitterkorvikset. Ystäväni ihmetteli, olinko lähdössä tai tulossa jostakin vaikka kyseessä oli perus kotoinalöllöilysunnuntai. Tarkoituksenanihan ei ollut näyttää "paremmalta" vaan pukeutua niihin korviiksin vain koska ne oli vaan niin ihanat ja koska ihanista asuista tulee myös ihana olo.

Haastan teidätkin miettimään, mistä vaatteista tulee hyvä mieli. Mä olen jo sunnuntaina ripustanut rekkiini omat luottovaatteeni, joten säästyn tulevalla viikolla huokailulta vaatekaapilla. Valitsin useampaa sorttia eri säiden varalta, koska Suomessa ei vaan voi tietää tarkeneeko hameella vai sataako lunta. Tänään alkaa myös kauan odotettu kirppispöytävaraukseni, joten toivottavasti pääsen turhista kangaspaloistani eroon (oululaiset hoi Järkikirppis pöytä 12). Pitäkää peukkuja!

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana postaus ja täyttää asiaa. Yleensä itsekin kun olen lomalla kaipaan ensimäisenä kotoa (läheisten ihmisen lisäksi) omaa vaatekaappia. Arjesta voi tehdä tosi mukavan jos pukeutuu juuri sillä tavalla kun itse tykkää!

mandariiini
projektiaurinko

Se on kyllä hassua, miten reissussa kaipaakin ihan arkisia asioita, kuten vaikkapa sitä vaatekaappia. Kiitos sulle kommentista ja mukavaa päivää! <3

Johannaamuisin

Tuo on muuten niin totta, että asuvalinta vaikuttaa mielialaan! "Väärissä" vaatteissa olo tuntuu välillä niin hankalalle, että meinaa koko päivä mennä pilalle. Jo sen takia se aamuinen vaatteidenvaihtorumba kannattaa. :) Hyvä teksti!

mandariiini
projektiaurinko

Niinpä! Joskus huvittaa itseäkin, miten päivä voi mennä pilalle vaatteiden takia, jotka kuitenkin näyttäisikin ihan hyvältä. Se on vaan se tunne, missä vaatteissa on hyvä olla. Kiitos kommentista!<3

Minnea
Minnean muruja

Minäkin olen fiilispukeutuja. Aamuisin seison vaatekaapin edessä, ja mietin, että miltä musta tänään tuntuu :)

mandariiini
projektiaurinko

Mukava kuulla, että on muitakin. Kiitos kommentista ja ihania fiilistelyhetkiä sun aamuihin! :)

Essi's

Toi onkin muuten superi vinkki, että laittaisi esimerkiksi sunnuntaina tulevan viikon vaatevaihtoehtoja rekille esiin. Näin ne on konkreettisesti otettu erilleen vaatekaapista. Tästä täytyy ottaa ehdottomasti tapa! Täytyy vaan käydä rekkiostoksilla ensin.. Kiitos vinkistä!! :)

mandariiini
projektiaurinko

Se kyllä säästää vaivannäköä ja etenkin aikaa arkiaamuina. Aamu-unisille ihan must. :) Ja siinä on kuitenkin useampi vaihtoehto tarjolla, niin voi silti mennä päivän fiiliksen mukaan. Tsemppiä rekkiostoksille ja ihanaa päivää! <3

jennajohannasi
Pirtti

Hei onpa nättejä henkareita, sopiiko udella mistä ne on? :)

mandariiini
projektiaurinko

Kiitos! Ne on class ohlsonilta:) kävin just ostamassa niitä lisää, joten löytyy edelleen valikoimasta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.