Kaikki on ihan hyvin, kunhan ette näytä minulle mitään instrumenttejä

Makasin toimenpidehuoneen lavetilla epämukavassa asennossa. Olin kuvertanut oikean käsivarren pääni yläpuolelle, kämmenen pään alle.

No niin, katsotaan mitä täältä löytyy.

 

Löysin muutama viikko sitten kainalostani patin. Se oli pieni ja mitätön. Pidin sitä syvällä muhivana finnin alkuna. Se painui pois. 

Sitten eräänä iltana suihkussa tunsin sen uudestaan. Suurempana. Muhkeana, arkana mollukkana, kyhmynä. 

En saanut soitettua työterveyteen, vaan menin käymään siellä töiden jälkeen. Oli helpompi kertoa asia kasvotusten. Hoitajan aika järjestyi seuraavalle päivälle toivomaani aikaan. Hoitaja tunnusteli kainalon ja totesi, että kyseessä on todennäköisesti rasvapatti, mutta lääkärin on katsottava se. Lääkärin aika järjestyi seuraavalle päivälle toivomaani aikaan. 

Silloin minua alkoi hirvittää. Rauhoittavasti hymyilevä hoitaja ja se, miten nopeasti asiat hoituvat.

 

Lääkäri tuli huoneestaan ja käveli paperien kanssa kansliaan. Hän oli nuori ja pienikokoinen mies. Laitoin pakokauhuisen viestin odotushuoneesta siskolle: MITÄHÄN TÄSTÄ TULEE.

Lääkäri oli asiallinen. Käännyin selin, kun riisuuduin. Myöhemmin hän toi päällysvaatemyttyni toimenpidehuoneeseen, jossa hoitaja juotti minulle vettä ja katseli muljahtelevia silmiäni tarkkaavaisesti. Pieni mies toivotti pikaista paranemista ja lähti jatkamaan töitään. Mietin, että vaikka oma työ on välillä (melkein aina) aika haastavaa, on lääkäreidenkin leipä aika tiukassa.

Hän ei monella sanalla lohduttanut, kun pisteli kainalon puuduksiin.

Onko kaikki hyvin? Kaikki on hyvin, kunhan ette näytä minulle mitään instrumenttejä.

Hoitaja silitteli vasenta käsivartta. Muista hengittää.

Kun hän painoi terän ihoa vasten, en tuntenut mitään. 

Ei se ollut rasvapatti.

Mutta eivät myöskään pahimmat pelot toteutuneet. 

Lähdin kotiin kainalo tukevasti teipattuna, mutta virallisesti onnekkaana ihmisenä. Vasta jälkeen päin ajattelin, että olisi pitänyt tehdä lotto, mutta en tullut ajatelleeksi.

Halusin vain kotiin ja elämään elämääni.

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.