Ladataan...
Pumpui

Eli mitä kaikkea kyseenalaista puhelimen kätköistä löytyy.

Verkkari-Nina pyysi minua osallistumaan hauskaan Oivalluksia-haasteeseen, jossa kaivellaan puhelimen syövereistä ajatuksia herättäviä kuvia. Kas tässä pesee ja linkoaa!

 

 

 

1. Naku-uinti best. Haaveilen käyväni uimassa talvella säännöllisesti. Tämä kuva on muutaman viikon takaa kavereiden mökiltä, vahtimassa Penni-koira.

2. Pohjallisten käyttäminen on alkuun kivuliasta. Olin taannoin mukana Footbalancen aamiaisella, jossa sai teetättää itsellään jalkaan sopivat pohjalliset. Alkuun jalkapohjat suorastaan huusivat, nyt tuntuu hassulta olla tennareissa ilman pohjallista.

3. Tajusin, että minulla on melko vähän kuvia Akista. Hän ei halua olla kuvissa eikä esiintyä muutenkaan minään "bloggaajan poikaystävänä" internetseissä, mikä hänelle suotakoon (ja lisäksi minusta parisuhteen leuhottelu julkisesti on jotenkin epäilyttävää ja ällöttävää). Kaitalammen-retkellä sain otettua harvinaisen yhteiskuvan, josta sitten tein hienon naamanvaihdoksen. 

4. Olen tallentanut puhelimeeni sadoittain outoja ja kiinnostavia kuvia. Yleensä unohdan kuvat saman tien, mutta tätä olen katsellut monta kertaa, alun perin taisin tallentaa sen kirjailija Jonathan Carrollin Facebook-feedistä. Olin teinigootti, ja edelleen sydämeni sopukoissa salaa toivoisin olevani eteerisen kalpea kaunotar, kuten tämä Miss American Vampire vuodelta 60-jotain.

5. Olen töissä harvoin istualtani, ellen ole palavereissa. Pääosan naputtelusta teen seisten, ja jos istun, istun todennäköisesti muualla kuin työpöydän ääressä. Töissä on ollut viime aikoina ihan mahdottoman kiireistä, mutta nyt alkaa jo näkyä valoa tunnelin päässä.

6. Tavoitteellinen treenaaminen tuottaa tuloksia. Minulla on aina ollut surkeat yläkropan voimat, nyt on kiva huomata että yläkerrassakin alkaa olla jerkkua. Tässä kuvassa odottelen seuraavan kolmepistesoudun alkamista. Murkula painaa 30 kiloa. 

7. Minulla on todella surkea huumorintaju, mikä tulee erityisesti esiin puhelimeen tallentamistani kuvista. Tälle kuvalle hihittelin minuuttitolkulla. Ja jaoin sen tietysti kavereille eri messengerryhmissä.

8. Rakastan lukemista, mutta en tee sitä tarpeeksi usein. Tällä viikolla oli harvinainen ilta, jolloin ei ollut treenejä eikä edes ylitöitä. Makasin sohvalla lukemassa ja tajusin, että en ole tehnyt sitä viikkokausiin. Työn alla yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani, Jonathan Safran Foerin Extremely Loud & Incredibly Close, jonka olen lukenut monta kertaa.

9. Aamu-uinti best. Kävimme eilen Teräsmeduusojen kanssa testaamassa Altaan. Teki gutaa, paitsi fyysisesti myös eritoten henkisesti: töissä on ollut niin kiireistä, että kavereiden näkeminen on jäänyt vähälle, ja vielä vähäisemmälle erilainen tavoitteeton kiva tekeminen. 

10. Paluu vanhoihin suosikkeihin on välillä hauskaa. Tänä syksynä olen kuunnellut paljon vanhoja suosikkibändejä (Katatoniaa, Paradise Lostia, Type 0 Negativea ja Panteraa), kaivanut kaapista joitain aiempia suosikkivaatteita ja muutenkin kokeillut miltä vanhat suosikit maistuvat. Kuten mannapuuro. Aika hyvältä! 

 

Haasteissa parasta on se, että voi laittaa vahingon kiertämään. Minä haluan haastaa Sisunainen-Suvin ja Kantapääopistossa-Johannan. Muutkin saavat osallistua! Ohjeet alla:

Oivalluksia-haaste eli #oivalluksiahaaste

Poimi puhelimesi kätköistä 10 (tai itsellesi sopiva määrä) kuvaa, jotka spontaanisti herättävät ajatuksia. Pikku oivalluksia tai muuta jakamisen arvoista. Kuvien laadulla ei nyt ole väliä vaan sillä, mitä niistä haluat kertoa. Lyhyesti - lause tai kaksi/kuva riittää, varsinkin jos kuvia on paljon. Voihan niistä kiinnostavammista tehdä vaikka omat postauksensa. #oivalluksiahaaste

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pumpui

Viikonloppuna järjestetään Helsingin messukeskuksessa I Love Me -messut, joiden ohjelmakattaus hämmentää minua vuodesta toiseen. Yhtäältä ohjelmistossa on reilusti kiinnostavaa asiaa treenaamisesta ja ravinnosta, toisaalta taas tarjolla on kaikkea epäilyttävää aurakuvauksesta plastiikkakirurgiaan. Ohessa omat messutärppini kolmen eri kreisiysasteen kategoriasta sekä The Ginger Peoplen ystävällisellä myötävaikutuksella toteutettu arvonta.

 

Oikeasti kiinnostavaa

Liikunta: lisäkuormitus vai energian lähde arjessa?, Areena 22.10. klo 15

Mittaa itsestäsi parempi, Hyvän olon lava 22.10 klo 14

Ruokavalio urheilun tukena, Areena 22.10. klo 11.30

 

Rajamailla

Unettomuutta, stressiä, kehon tulehdustiloja? 21.10. klo 15

Ole paras versio itsestäsi - hyvinvointia fitness-harjoittelulla, Areena 21.10. klo 13.30

Kuinka liike tekee meistä ihmisiä, Areena 21.10. klo 11.30

 

Rajan tuolla puolen

Energeettinen jäsenkorjaus, Hyvän olon lava 22.10. klo 11.30

Opi virkistävä kivihieronta, Hidas alue 21.10. klo 14

Meikkaa kuin Kardashianit, I love me lounge 22.10. klo 13.30

 

Haluatko mukaan messuille? Kerro alla kommenttiboksissa, miksi rakastat itseäsi tiistaihin 18.10. mennessä, niin osallistut lippuarvontaan! Muista laittaa vastauksesi mukana myös sähköpostiosoitteesi, niin saamme kiinni onnekkaat voittajat, jotka saavat paitsi lipun myös yllätyksen The Ginger Peoplen osastolta 6t111! 

 

Liput on arvottu, onnekkaat voittajat olivat nimimerkit Annafiinu ja Kartsa78, joille on lähtenyt sähköpostilla ohjeet lipun lunastamisesta. Kiitos kaikille osallistuneille!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pumpui

Kävin tänään juoksemassa Cooperin testin. Ihan vapaaehtoisesti.

Monelle Cooper oli koululiikunnan kauhein hetki: kaksitoistaminuuttinen, johon ei harjoiteltu yhtään vuoden aikana, jonka perimmäistä periaatetta kukaan ei kertonut ja johon ei koskaan neuvottu minkäänlaista taktiikkaa tai tavoitematkaa. Sen kun juostiin kovaa ja toivottiin että a) ei tule kuolema b) huonoa arvosanaa liikunnasta todistukseen (koska Cooper ja muut kuntotestit muodostivat ainakin meillä ison osan liikkanumerosta.) 

Itselleni Cooper ei ikinä ollut mikään mörkö, vaan olen aikuisiälläkin muutaman kerran juossut sen hupimielessä. Tällä kertaa suhtautumiseni oli kuitenkin osaksi myös vakava: oli kiinnostavaa tietää, millä tasolla olen nyt. Vanha ennätykseni muutaman vuoden takaa oli 2700 metriä, sen halusin ainakin ylittää. Toisin kuin koulussa, nykyään myös ymmärrän taktiikan ja vauhdinjaon merkityksen. Lähdin juoksemaan hieman yli neljän minuutin kilometrejä, ajatuksena pitää samaa tahtia yllä ja mahdollisesti kiristää hieman loppua kohden. 

Kaksitoista minuuttia on samaan aikaan todella lyhyt ja todella pitkä aika. Ajattelulle ei oikeastaan ole sijaa. Ainoa miete, joka päässäni pyöri "älä vain nyt lopeta" -mantran lisäksi oli se, että kuka helvetti on Cooper ja miksi meistä niin moni kärsii hänen takiaan. Kotona sitten googlailin hieman. Selvisi, että testin takana on tohtori Kenneth H. Cooper, joka kehitti maksimaalista hapenottokykyä mittaavan testin vuonna 1968 Yhdysvaltain armeijalle. Tulostaulukko luotiin keskivertoihmisten hapenottokykvyn ja heidän 12 minuutissa kulkemansa matkan pohjalta. Ja jostain syystä metodia on harjoitettu suomalaisessa koululaitoksessa 1970-luvulta alkaen. (Ja meidän koulussa myös uintiin ja luisteluun soveltaen.)

Oma uusi tulokseni oli ihan kelvollinen 2850 metriä. Omassa ikäluokassani, 30-39-vuotiaissa naisissa, tulokseni on erinomainen, ammattiurheilijoidenkin taulukossa yllättävää kyllä hyvä. Kauheaa se oli yhtä kaikki, mutta myös motivoivaa: 3000 metriä on jo lähellä mutta samalla niin kaukana. 

 

Share

Pages