3 totuutta liikunnasta

Pumpui

Tänään olen oppinut seuraavat urheiluaiheiset seikat kantapään kautta:

1. Ei kannata harjoitella laatikon päälle hyppimistä kun maha on täynnä jäätelöä.

Pääsin maistelemaan kevään uutuusjätskejä tänään. Överiksihän se meni. Etenkin Turkinpippureilta maistuva jätskipuikko, Kismetin makua ja rakennetta erinomaisesti toistava jäde sekä kahvin ja suklaan makuinen uusi Aino upposivat lounaan jälkeen mahaan ennätysvauhtia (toim. huom. jaoin kaikki jätskit työkavereiden kanssa, joten en syönyt kaikkia itse). Ensin oli olo mitä riemukkain sokeriövereiden takia, mutta kun muutamaa tuntia myöhemmin treenasin boksihyppyjä, tuli melkoisen tehokkaasti selväksi, ettei jäde ole treenaajan välipala.

2. Kun on nähnyt notkeusakrobaatteja, tuntuu oma jäykkyys kolminkertaiselta.

Kävin eilen tyyppamassa Cirque Du Soleilin Alegrian, ja ehkä eniten kaikista esityksistä vaikutuin kahden mongolialaisen notkeusakrobaatin numerosta. Miten voikin olla niin notkea ja voimakas samaan aikaan! Sitten tänään lämmitellessä en saanut edes eteentaivutuksessa sormia aluksi varpaisiin. Kiva.

3. Vaikka suoritus näyttäisi helpolta paperilla, se ei varmastikaan ole sitä käytännössä.

Huomenna taas kisataan CrossFit Openeissa! Viime viikolla viihdyttiin tempausten ja yleisliikkeiden parissa, huomenna on luvassa tätä:

5 työntöä (rinnalta suorille käsille) 35 kilolla

10 maastavetoa 35 kilolla

15 boksihyppyä 51-senttiselle laatikolle

Aikaa siis on kymmenen minuuttia ja tähtäimessä tehdä niin monta rundia kuin ajan puitteissa vain kykenee. Jostain syystä tämänviikkoinen lysti vaikutti paperilla ihan siedettävältä. Kunnes tänään kokeilin tehdä kaikki liikkeet tehokkaasti ja nopeasti putkeen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen keuhkot meinasivat jo revetä ja olkapäät tutista. Tämä siis 30 toiston aikana. Vertailun vuoksi mainittakoon vaikka kaksi kertaa CrossFit Gamesit voittaneen Annie Thorisdottirin tulos: 361.

No, katsotaan mitä tapahtuu. Wish me luck!

 

Kommentit

Enne

Turkinpippurijätskiä? Droooooooooooool! Pitäkää mut kaukana kylmäaltaasta.

Tsemppiä kisoihin, raporttia odotellessa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.