30/30-kyykkyhaaste

Pumpui

Jos satut seuraamaan tätä blogia myös Instagramissa (kliketiklik!), olet saattanut huomata viime viikkoina kyykkymeitsie-hashtagin käytön eksponentiaalisen kasvun kuvieni joukossa. 

Kyykkymeitsie eli squat selfie on some-aikakauden luontainen sivutuote liikkuvuus- ja liikeguru Ido Portalin 30/30-kyykkyhaasteesta. Haasteen idea on simppeli: 30 päivän ajan vietetään joka päivä kyykyssä 30 minuuttia. Tarkoituksena on kehittää syvästä kyykystä mukava lepoasento.

Tärkeintä lienee, että kyykkäämiseen ei suhtaudu urheilusuorituksena. Harva pystyy irrottamaan päivästään puolta tuntia lisää pelkästään kyykkäämistä varten, ja siksi monessa paikassa, esimerkiksi mainiossa Urbaani oranki -blogissa, kehotetaan ottamaan kyykkiminen osaksi arkiaskareita eikä ajattelemaan sitä erillisenä 30 minuutin slottina kalenterissa. Niinpä minäkin olen puhunut puhelimessa siskontytön kanssa, katsellut olympialaisia ja naputtanut töissä sähköposteja. Työtuolille kipuaminen ja säädyllisen kyykkyasennon löytäminen hameessa oli hitusen hankalaa, mutta ei missään nimessä mahdotonta. Parasta ajanvietettä kyykätessä ovat kuitenkin juuri kyykkymeitsiet, joita ihmiset ovat postanneet runsain mitoin myös haasteen Facebook-ryhmään.

Lisääntyneen kyykkäilyn vaikutukset muuten näkyvät nopeasti. Kyykyssä pystyy viettämään entistä pidemmän ajan, ja kroppa tuntuu selvästi tykkäävän lisääntyneestä liikkuvuudesta. Näin köppänällä ja liikkuvuushaasteellisella ihmisellä töitä riittää pidemmäksi aikaa kuin 30 päiväksi, mutta tästä on hyvä aloittaa ja muodostaa kyykkäilystä hyvä tapa.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

On kyllä hyvä haaste tämä. Itse tosin oon viettänyt usein putkeen sen 30min (esim Winter War-katsomossa), mutta voisihan sitä tietysti pätkissäkin. Mulla on melko hyvä liikkuvuus jo valmiiksi mutta kyllä se selvästi on parantunut vielä.

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla on tavoitteena pystyä tekemään haasteen loppuun mennessä tuo puoli tuntia putkeen. Alkaa vaan aika nopeasti penikat liekehtiä kun pidempiä aikoja kyykkii :D

heta margareta
Viinillä

Heii, vitsi mäkin alan tähän! Aasiassa oon ollut ihan ihmeissäni, et miten vielä kaikista kurttusimmat mummutkin chillaa kaduilla siinä syvimmässä kyykyssä...mutta näköjään just näin :p

Lotta Katariina
Pumpui

Ehkä tästä tulee haasteen myötä elinikäinen tapa :)

FFFifi
Fitness Führer

Mun vanhempi lapsi kykkii luonnostaan koko ajan, esmes ruokapöydässä ym. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Mä joskus pelasin siskontytön kanssa monta erää Afrikan tähteä, muksu hengas koko ajan täydellisessä ass to grass -kyykyssä. Kateeksi kävi. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon ihmetellyt tätä haastetta, meitsi hengaa ja on aina hengannut kyykyssä ihan normaalisti ja vaikka kuinka kauan putkeen. En ole edes tajunnut että sen pitäisi tuntua jotenkin epämukavalta :D
Kai se tulee geeneissä tai jotain, isä on aina hengaillut samalla tavalla :D

Lotta Katariina
Pumpui

Tärkeitä oppeja :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kiva ajatus. Mutta ei tällä polvella :(

Nina Enroth

Sopii myös tällaisen eturepun kanssa treenattavaksi. Jopa suositeltavaa. Tosin ei jalat yhdessä :D

Lotta Katariina
Pumpui

Haha, etkös sä nyt kohta pääse taas jalat yhdessä kyykkäämään? :)

 

Nina Enroth

Pääsen! Jee!

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Aloitan tämän samantien, en tosin ihan puolta tuntia, mutta niin kauan kuin vain pystyy! Tästä voisi olla paljonkin apua, itselläni lonkat todella huonot ja jos on vähänkin huono asento esim. salilla niin menee lukkoon todella helposti ja kipu silloin on suuri. Kiitos kovasti tästä ideasta, täältä tulee uusi lukija! :)

Onpas jännää! En ole tuollaiseen haasteeseen vielä törmännytkään, täytyykin testata! :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Ooh, vau, haaste johon minäkin hieman yliliikuvien nivelieni kanssa taipuisin (eh heh)!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.