5 + 1 joululahjavinkkiä treenaajalle

Pumpui

Mitä muuta voi antaa lahjaksi kuin Pandan konvehtirasian ja vuoden Mitä missä milloin -opuksen? No vaikka tällaisia:

1. Hienoa, hyödyllistä ja valaisevaa

Tämän syksyn siistein kirkasvalolamppu on ehdottomasti Innoluxin Candeo-kattolamppu. Olen vuosia harmitellut, että kirkasvalolamput ovat aina susirumia muovimöhkäleitä, joiden edessä ei tee mieli istua, mutta tämä on ensimmäinen kirkasvalolamppu, jonka oikeasti haluaisin jo pelkän ulkonäkönsä puolesta. Mustan, valkoisen tai punaisen lampun valon värilämpötilaa voi säätää, joten se toimii myös yleisvalona. Lamppu on melkoisen hintava (nettikaupoissa 210-250 euroa), mutta jos lähimmäiseltä puuttuu sekä makea lamppu että kirkasvalolaite, niin kukkaroa auki vain!

Toinen kotimainen suosikkini on Zengrown pöytäpuutarha. Kotihortonomit ja yrttiahmatit arvostavat taatusti vuodenajasta riippumatta tuoretta tarjontaa.

Nämä kaksi hotsittavat itseäni suunnattomasti. Ja olenhan ollut supersuperkiltti, joten elättelen vielä toivoa että saan tänä vuonna kivaa ja kaunista hyötytavaraa joulupukilta.

2. Kirja

Kova paketti on usein paras paketti. Tänä vuonna lahjoisin kuntoilusta ja hyvinvoinnista innostuneita lähimmäisiä esimerkiksi Kaisa Jaakkolan Hormonitasapainolla, Hanna Skytän Fuelfood-keittokirjalla, iki-ihanan Saku Tuomisen Hyvä elämä. Lyhyt oppimäärä -teoksella tai juuri ilmestyneellä Crossfit-kirjalla. (Jälkimmäisestä muuten lisää asiaa ja arvonta ensi viikolla tällä taajuudella!)

3. Harrastukseen liittyvät luksustuotteet

Lähimmäisen haluja ja tarpeita kannattaa kuunnella pitkin vuotta. Innokas treenaaja himoitsee varmasti jotakin hienoa tuotetta, joka ei ole varsinaisesti välttämätön harrastuksen kannalta, mutta sopisi kuitenkin käyttöön erinomaisen hyvin. Intohimoinen juoksija arvostaa saletisti superhienoa juomareppua ja säpäkän värisiä kompressiosukkia, crossfittaaja taas vaikka överihienoja jumppatrikoita.

Jos et ole varma, millaista kamaa kaveri tarvitsee, aina hyvä vaihtoehto on tyylikäs bpa-vapaa juomapullo. 

 

- - - Tavara on aina kivaa, mutta aineettomista lahjoista on parhaimmillaan iloa vuosiksi. - - - 

4. Uusi harrastus

Jokaisella on lähipiirissään saletisti tyyppi, joka vuodesta toiseen jahkailee uuden harrastuksen aloittamista. Vetkuttelijalle kannattaa antaa siis lahjaksi potku persauksille, eli ilmoittaa hänet alkeiskurssille, lyödä puolen vuoden salikortti käteen tai muuten ketkuilla harrastus alkuun. Hyvä yhdistelmälahja maratonista haaveilevalle voisi esimerkiksi olla juoksukoulu ja lupaus ahkerasta lenkkiseurasta. Jos kotona ihmetellään, mitä tuo toinen koko ajan keuhkoaa jostain crossfitistä, kannattaa parempi puolisko ilmoittaa lähisalin on ramp -kurssille. 

Itse sain pari vuotta sitten silloiselta avokilta lahjaksi brassijujutsun alkeiskurssin. Se on edelleen yksi parhaimpia lahjoja joita olen koskaan saanut. 

5. Hieroja

Ystäväpiirissä suoritetun pikagallupin tulos kertoo, että sata prosenttia aktiivisesti treenaavista toivoo että kävisi useammin hierojalla. Sarjakortti hyväksi havaitulle hierojalle tai niksauttelijalle tulee varmasti tarpeeseen.

+ 1: Villasukat

Kaikki tarvitsevat villasukkia ikään, sukupuoleen, maailmankatsomukseen tai sosiaaliluokkaan katsomatta. Aina hyvä lahja. Ai-na.

(+ 1: Viime vuoden lahjaehdotukset ovat edelleen ihan kuranttia kamaa, tseketi tsek!)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.