5 + 1 vinkkiä huokeiden lentojen metsästykseen

Pumpui

Taas se iski. Hervoton halu päästä maailmalle, pakoon talvea jonnekin lämpimään. Koska joulunpyhät osuvat persnetto-päivien kannalta ideaaliin ajankohtaan ja 8 päivän vapaanotolla saa jopa 17 päivää lomaa, olisi suorastaan rikos jäädä himaan potemaan talvea. Seuraavien hyvien vinkkien avulla löydät huokeat lennot myös pahimpaan sesonkiaikaan, kun vain on pakko päästä reissuun mutta budjetti ei anna myöden usean tonnin lennoille:

1. Varaa aikaa

Huokeiden lentojen löytäminen optimaalisille päiville keskellä pahinta sesonkia ei ole aina yksinkertaista. Varaa monta iltaa, tai työpäivää, jos olet ketku.

2. Ole avoin

Jos ei ole aivan pakko päästä tiettyyn paikkaan, katsele Google Mapsista paikannimiä ja kokeile, millä hinnalla minnekin pääsisi. Jos Aasia kiinnostaa mutta Thaimaan-lentojen hinnat kauhistuttavat, läväytä maailmankartta auki ja tiiraile naapurimaita. Sama ilmasto, vähemmän väkeä, huokeammat hinnat? Miksipä ei!

3. Ota selvää

Wikitravel, Google ja matkustusfoorumit ovat tärkeä apu matkasuunnitelmassa. Jos säästät 300 euroa sillä, että viivyt 20 tuntia Hong Kongissa, selvitä paljonko maksaisi tehdä päiväreissu kaupunkiin lentokentällä lusimisen sijaan (ei paljoa). Muista myös tarkastaa, tarvitaanko viisumeita pitkien vaihtoaikojen aikana (Kiinassa vaaditaan viisumia jo yli 12 tunnin viipymisiltä). Selvitä, onko parempi ostaa kaikki lennot yhdestä paikasta vai useammasta lähteestä.

4. Kommunikoi

Matkan suunnittelu voi aiheuttaa ristiriitatilanteita. Parasta on koota matkaseurue yhden katon alle, jotta yhdessä suunnittelu ja keskustelu on helpompaa. Riitaa saattaa tulla, mutta muista, että yhteinen matka on kaikille osapuolille mieluinen, eikä mielipahan aihe.

5. Tee muistiinpanoja

Kynä ja paperi ovat korvaamaton apuri matkaa suunnitellessa. Listaa eri lentoaikoja, pysähdysten mittoja, päivämääriä. Listaa jokaisen vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet.

+ 1: Iloitse

Reissun suunnittelu on oikeastaan ihan pirun mukavaa. Kun sitten löytyy kohde, joka sopii kukkarolle ja mielihaluille, voi alkaa matkan lähestulkoon parhaan vaiheen: fiilistelyn. Sitten voi levätä päivän pari ja alkaa saman prosessin hotellien, maan sisäisten matkojen ja aktiviteettien kanssa.

 

 

Kommentit

Tipi (Ei varmistettu)

Muista myös aina kun mietit lentoja ja matkakohdetta tarkemmin niin hotellien hinta eri kaupungeissa kannattaa ottaa lentoja mietittäessä huomioon.

Voi olla joskus että lennosta joutuu maksamaan enemmän mutta samantasoinen hotelli sitten onkin huomattavasti halvempi.

Lotta Katariina
Pumpui

Tipi: Oikeassa olet! Mikään ei ole ikävämpää kuin joutua huokeiden lentojen houkuttelemana törkyisen kalliiseen kaupunkiin.

Kiitos vinkeistä! Mulla on myös kauhea matkakuume päällä ja marras-joulukuussa olisi sopivasti pari viikkoa aikaa. Ongelma on se, että kukaan mun kaveri ei pysty silloin lähtemään matkaseuraksi. Mennäkö yksin vai möllöttää Suomessa?

Nina Enroth

Aaaaaaaa mä olen just tässä samassa tilanteessa. Täysin. Tulispa pian vaihe +1.

Miia_pau
Kolmas linja

Hyviä vinkkejä! Krooninen matkakuume, en kestä! Onneks huomenna pääsee edes Espanjaan, vaikka eihän se todelliseen kaukokaipuuseen tepsi.

Lisätääs pari tipsiä (joita en aina itse noudata, mutta joilla voi löytää huokeita lentoja):

1) Tilaa lentoyhtiöiden kampanjameilejä ja/tai tarkkaile matkailufoorumeita, hyvät kampanjat ja tarjoukset nostetaan kyllä esille, samoin yhtiöiden mahdolliset bugit (tosin Luffe meinasi nostaa metakan siitä, kun myivät vahingossa liian halpoja lippuja Lattareihin, mutta lopulta suurin osa puoli-ilmaisen lennon hankkineista taisi päästä matkaan).

2) Varaudu säätämään. Itsehän joskus ostin vajaan 350 euron menopaluun Helsingistä New Yorkiin muistaakseni australialaisesta nettipuljusta (joku paikallinen ebookers. Toimi.).

3) Jos voit, matkusta eri aikaan kuin kaikki muut, niin selviät takuulla halvemmalla.

4) Älä säästä väärästä paikasta, älyttömät vaihtoajat vielä menevät, mutta jos joutuu esim. vaihtamaan lentokenttää kesken matkan, hupenee säästö nopeasti paikallisliikenteen lippuihin/taksiin/ruokaan yms. (Tosin itse kerran lensin Madridiin Dublinin kautta niin, että yövyin välillä Dublinissa hostellissa, ja säästin silti melkein satasen!)

Lotta Katariina
Pumpui

Miia: Hyviä lisäyksiä! Kohta 3 on niin totta, ja tämä typerä joulunaika onkin aiheuttanut harmaita hiuksia, kun joutuu lähtemään puolen maailman kanssa samaan aikaan :D

Nina(n verkkareissa): Ai-van! Tänään saadaan todennäköisesti vingutettua visaa, niin pääsee tuohon auvoon...

Lotta Katariina
Pumpui

Huraa, lennot plakkarissa Filippiineille! Saan taas siirtyä kohtaan + 1!

Matkakuumeessa (Ei varmistettu)

Paljastatko, mihin hintaan ja mistä löytyi lennot :)? t: matkoja tänäänkin 3h etsineenä..

Lotta Katariina
Pumpui

1012 euroa ja joitain senttejä päälle. Helsinki-Amsterdam-Peking-Manila-Peking-Pariisi-Helsinki. Momondon kautta lentohaku, sitten Travelstartilta itse toimitus, operoijina China Southern ja KLM. Onpa huojentavaa, kun tämä pahin vaihe on nyt ohi, ja saa keskittyä fiilistelemään :D

Matkakuumeessa (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen ja sitä odotan itsekin :D. Saitteko jo majapaikankin varattua?

Lotta Katariina
Pumpui

Ei olla vielä niin pitkälle päästy :D Pari päivää Manilassa ja sieltä biitsille jonnekin.

Tica
pied-à-terre

Lisavinkkina: jos tiedossa on paivamaarat milloin tahtoo reissata, muttei tieda/osaa paattaa minne lahtisi, niin Drungli etsii halvimmat lennot kohteesta X kaikkialle maailmaan. Ohjelma on viela kehitysvaiheessa, eika esimerkiksi ohjaa tuloksista suoraan varauspalveluun, mutta antaa hyvaa osviittaa siita mihin paasee halvalla ja milla lentoyhtiolla :)

Lotta Katariina
Pumpui

Tica: erinomainen vinkki, kiitos! Mainiota, jos voi etsiä lentoja tietämättä muuta kuin sen, että hotsittais päästä reissuun :D

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Sä oot mun sankari. Meillä tämä matkaprosessi on vielä stressinä takaraivossa. Ehkä testaan Drunglia seuraavaksi!

Lotta Katariina
Pumpui

Oli kyllä tosi vapauttavaa vihdoin varata ne lennot. Hotelleja en ole vielä ehtinyt katselemaan, mutta googlesta olen etsinyt kuvia ihanista biitseistä ja yrittänyt kuvitella itseni niille :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.