Aikuiset akrobatiassa

Pumpui


Jos kysytte, sujuiko viikonloppuni mukavasti, vastaan että ei. Sen verran vahvasti epämukavuusalueella mentiin lauantain ja sunnuntain akrobatian intensiivikurssilla.

Bongasin alkuvuodesta aivan sattumalta Helsingin aikuisopiston akrobatiatarjonnan ja keksin lähteä kavereiden kanssa oppimaan uutta ja vetreyttämään vanhoja taitoja kahden päivän intensiivikurssille. Treeneihin osallistui vajaat 40 oppilasta mitä erilaisimmin taustoin ja taidoin. Siinä missä osa oli treenannut akrobatiaa enemmänkin, oli osa tullut kokeilemaan josko kuperkeikka menisi kaksipäiväisen jälkeen sujuvammin. Ja sitten oli minunkaltaisiani pökkelöitä, jotka ovat joskus kultaisella 90-luvulla osanneet ehkä tehdä monenlaisia kärrynpyöriä mutta sen jälkeen viettäneet pääosan ajasta tukevasti kahdella jalalla seisten tai berberillään istuen.

Kurssilla vallitsi hirmuinen tsemppimeininki. Ohjaajat Markus Vainio-Mattila ja Kurt Berger saivat arkajalkaisimmatkin kokeilemaan niin kärrynpyöriä, voltteja kuin käsilläseisontaa. Välillä tekee äärimmäisen hyvää laittaa kroppansa tekemään asioita, joita se (tai pää) ei millään haluaisi tehdä. Kun ensi kertaa piti juosta air trackia pitkin ja päässä hypätä puolivoltti patjalle, keksin ehkä miljoona asiaa, joita olisin tehnyt mieluummin, eikä niihin mihinkään liittynyt pää alaspäin oleminen tai itsensä vauhdista käsille nakkaaminen. Pelko kuitenkin unohtui nopeasti tekniikkaan ja säheltämiseen keskittymisen myötä, ja niin sitä yhtäkkiä heitettiin puolivolttia ilman huolen häivää. Mitä siitä, jos lähes sata prosenttia alastuloista suoritettiin takamuksella eikä jaloilla! Hengissä selvittiin ja hauskaa oli.

Viikonlopun suurimmat ahaa-elämykset liittyivät kyllä voltin ja perhosvoltin tekemiseen. Ohjaajat palastelivat temput hirmuisen hyvin osiin, joiden hahmottaminen auttoi hirmuisesti myös itse liikkeiden sisäistämistä. Kummastakaan voltista ei täysiä tyylipisteitä herunut, mutta paljon työkaluja siihen, jos ja kun taas pääsee hyppelemään.

Tärkeintä leirillä oli kuitenkin heittäytyminen ja hauskanpito. Kuten näkyy tästä videosta, jossa allekirjoittanut suorittaa äärimmäisen hitaan ja kömpelön tempun vyön ja kavereiden suosiollisella avustuksella:

Akrobatia ja voimistelu pitäisi ottaa isommaksi osaksi treeniregiimiä. Paitsi että lisääntynyt ketteryys ja kehonhallinta olisivat hyödyllisiä treeneissä ja jokapäiväisessä elämässä, olisi hauska myös oppia uusia temppuja. Kropat treenistä jomottaen intoilimme jo kavereiden kanssa, että lähtisimme kesällä samaisten opettajien vetämälle leirille, jossa pääsisi koko viikoksi temppuilemaan ja joogaamaan sydämensä kyllyydestä.

Viikko on pulkassa, ja skribentti totaalisen puhki. Treeniä tuli tällä viikolla melkoisesti:
Maanantai: crossfit, 1 tunti
Tiistai: crossfit, 1 tunti
Keskiviikko: jooga, 1 tunti
Torstai: crossfit, 1 tunti
Perjantai: crossfit, 1 tunti
Lauantai: akrobatia, 2 tuntia 
Sunnuntai: akrobatia, 2 tuntia

Nyt taidan pistää kylmägeeliä yläselkään ja olkapäihin ja mennä potslojo sohvalle. Energialla ensi viikkoon, kamut!

Kommentit

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Akrobatia ja sirkus on kyllä rankkaa treeniä! Olen päässyt itsekin tiiviskurssilla sitä kokeilemaan ja kivaa oli :) Tekisi kyllä mieli mennä taas uudestaan!

tiiti
ite puin

Mun yksi treenitavoite on se, että voin kulkea kaikki työmatkat (tai todennäköisesti hommassa menee sen verran aikaa, että ennemminkin matkat eläkeiläisbingoon) puolivoltein ja vetää perillä sivuspagun ja nousta samaa reittiä takaisin.

Tuollainen viikon temppuiluleiri olisi kyllä hauska, se selkeästi pitäisi vaan järjestää jossain Karibialla tms. jossa on aina superaurinkoista ja mustelmia voisi parannella riippumatossa palmun alla jollain sopivan tainnuttavalla paikallishedelmädrinksulla.

Nina Enroth

Mä ennakkovaraan paikan Tiitin temppuleiriltä! 

Lotta Katariina
Pumpui

Mä myös!

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

AAARGH!! Miksei Kotkassa ole ikinä mitään kivaa tällästä?! Haluaisin aikuisten telinevoimisteluunkin mut ei, täällä voi harrastaa vaan perhana Zumbaa ja sauvakävelyä :((

Lotta Katariina
Pumpui

Sun pitää perustaa joku samanmielisten ryhmä ja painostaa paikallinen telinevoikkaseura pitämään aikuisten tunteja :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.