Älä usko jumppapirkkoa

Pumpui

Tein tänään aivan mahtavan treenin! 

No en vaineskaan. Välillä sitä vain menee luulemaan, että sosiaalisesta mediasta voisi vetää yhtäläisyysviivat tosielämään.

Sain kiskottua puoliflunssaisen ruhoni tänään ylös sängystä tuntia suunniteltua myöhemmin. Kun istuin pahasti töistä myöhässä metrossa tuskanhiki otsalla, tein virheen ja menin selaamaan Instagramia. Tuntui, että kaikki ja kaikkien kaverit olivat olleet salilla aamuviideltä tekemässä ennätystempauksia tai vähintäänkin olleet roikkumassa uimahallin ovenrivassa ennen avaamisaikaa. Siinä freesien hymyjen, kauniisti laitettujen tukkien ja huolella aseteltujen pyllykuvien kavalkadia selatessani iski pahanlaatuinen riittämättömyys. Toiset olivat #salileka, minä taas #duunisvika, pullava, kalvakka ja punasilmäinen laiskimus köröttelemässä metrolla kohti työpaikkaa. Ei ollut treeniä alla, eikä edes iltapäiväksi suunnitteilla. Ei motivoivia hashtageja tuupattavaksi Instagramiin, ei kehuskeltavaa HeiaHeiassa. 

Hetken aikaa mietin, että ainahan voisi huijata. Jos lavastaisin itseni reippaaksi, huomaisiko kukaan? Menisikö feikattu reippauteni läpi? Kotiin päästyäni suoritin pienen kokeen. Heitin värikkäät ja pienet (ja em. syistä hyvin harvoin käyttämäni) treenivaatteet niskaan, kaivoin astiakaapista palkkarisheikkerin ja näpsin pari kuvaa. Kallistelin päätä, hymyilin kameralle (ja otin alushousut pois shortsien alta kun ne tekivät pakaroihin ärsyttävät makkarapainaumat) ja lopputulokseen lisäsin vähän filtteriä.

Ihan uskottavan oloinen lopputulos, vaikka itse sanonkin. 

En kuitenkaan halunnut suorilta huijata ketään tuuppaamalla kuvan sosiaalisen mediaan. Fuula on aina fuulaa, ja todellisuudessa olen näyttänyt tänään feikkikuvan ottohetkeä lukuun ottamatta tältä:

Tässä sitä ollaan, pyyhkimässä nenää lohtukaapuun. Ja kyllä, minulla on sepalus auki. On ollut tänään koko päivän, sillä vetoketju on mennyt rikki. Huomasin sen palaverissa. 

Kaikki kunnia ja hatunnosto teille aamuvirkuille jumppapirkoille. Mahtava homma, yleensä tuotatte minullekin iloa ja inspiraatiota. Mutta ette aina. Tällaisina päivinä jopa tällainen täti-ikään ehtinyt median moniottelija meinaa toviksi ahdistua siitä, että oma elämä tuntuu niin arkisen nahkealta Instagram-filtteröityyn maailmaan verrattuna. Tuntuuko teistä ikinä samalta? Muistatteko ajatella kuvatulvan tuolle puolen, miettiä että siellä kameran toisella puolella voi hyvinkin olla samanlainen huonosti nukkunut jumppapirkko kuin me muutkin, sellainen jolla on reikiä sukassa ja tukka välillä harjaamatta? 

 

 

Kommentit

Kao Kao

Mulla tekis mieli taas käydä tinttaamassa kaikkia, jotka laittaa noita "pikkujoulukaudeksi kuntoon" tai "tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä, aloita muutos, treenaa" tyylisiä aforismeja fb:n feediin. Itelläkö alkaa (taas) kolmas viikko, kun ei mennä yhteenkään jumppaan, koska olkapäävamma päätti tulehtua (koska en lepuuttanut sitä kun se meni, treenasin lujaa ja tässä sitä taas ollaan). 

On ihan pallo olo (ja siltä näytänkin kun syön lohtusuklaata) ja itkettää noi tee elämänmuutos sloganit. Alkaa oikeesti jo olla hankalaa motivoida itsensä sinne salille/jumppaan niiksi pariksi viikoksi tai jopa kuukaudeksi, jotka ehdin treenata ennen kuin olkapää tai nilkka menee taas. Ja joo, mulla on tukevat kengät, tukipohjalliset ja fysioterapeutin ohjeet. Välillä (mun tapauksessa aika usein) sitä tulee vain tenniksessä hosuttua, lyötyä huonosti jonka seurauksena on pakollinen lepoloma. 

Ush, en mä ketään oikeesti haluu tinttaa, mut surettaa olla pakollisesti pallo. Ja se ei ole mahdollisuus, ettei söisi suklaata kun sattuu. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Lohtusuklaa on välttämättömyys :D

 

Kao Kao

Kerron tän mun poikaystävälle. Sanon että tää on suora lainaus suositusta treeniblogista..

Lara - Feel Good Inc. (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/feel-good-inc

Paranemisia sinulle! Ja hei, tohon vetoketjuun auttaa hirrrrmuisen kätevät zip holderit, joita saa JC Jeans Companystä :)

Lotta Katariina
Pumpui

Kehitys kehittyy! Pitää käydä hankkimassa, kiitos vinkistä :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Meinasin kuolla nauruun kun katoin itteäni sunnuntaina salin jälkeen peilistä (joo tiedän, alkeellinen virhe). Hiki valui, hiukset harotti ponnarista viiteen miljoonaan eri suuntaan ja naama oli kauniin punainen. Siinä sitte mietin että pitäiskö ottaa kuva Instagramiin :D Mulla nimittäin on kans näitä "olipa kova reeni"-tyyppejä, jotka poseeraa kuivat hiukset (!) auki (!!!!) pikkutrikoissa perse pitkällä ja minä en ta-ju-a miten kukaan VOI näyttää siltä treenin jälkeen! Olen kateellinen.

Lotta Katariina
Pumpui

Mä niin tiedän mitä sä tarkoitat! Mä en näytä edes parhaimmillani niin freesiltä kuin jotkut niissä #postworkout-kuvissaan :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joopajoo. Mä otin ittestäni tosi freesin jumppakuvan tänä aamuna Instagramiin :D

Lotta Katariina
Pumpui

Huomasin! Onneks sä olet eri aikavyöhykkeellä :D 

Zarza (Ei varmistettu)

Ihana postaus, vähän realismia peliin.. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.