Blogin kuusivuotisen historian top 6

Pumpui

Pitäisikö perustaa blogi, kysyin itseltäni kuusi vuotta sitten. 

Kaipasin kirjoittamista, ja mietin pitkään treeni- ja kirjablogin väliltä. Päädyin valitsemaan treeniblogin, valitsin sen nimeksi Pumpui (etymologiasta täällä) ja aloin kirjoittaa.

Kuudessa vuodessa kirjoittaja on muuttunut ja niin on myös blogi. Olen puolivahingossa löytänyt oman tyylini, jonkinlaisen kuulumisten, pohdinnan ja feministisen öyhötyksen välisen sekamelskan, josta tykkään aika lailla. Ja niin ilmeisesti moni muukin. En olisi ikinä blogia perustaessani uskonut että sitä kävisi lukemassa tuhansia ihmisiä viikossa. Mikään kaupallinen suksee se ei ole ollut, eikä mikään pääsylippu seurapiireihin tai blogiskeneen, mutta hauskaa on ollut senkin puolesta. 

Tässä kuusivuotissynttäreiden kunniaksi kuusi parasta asiaa bloggaamisessa:

1. Uudet tuttavuudet

Ilman bloggaamista en olisi tavannut liutaa upeita ihmisiä, joista muutamaa voin sanoa ihan ystäväksi. 

2. Uudet kokemukset 

Saan harvakseltaan kutsuja tapahtumiin, mutta välillä kutsu käy ihan mahtaviin hommiin. Ilman blogia tuskin olisin kokeillut mäkihyppyä tai punnertanut jäänmurtajan kannella.

3. Kirjoittaminen

Vaikka välillä aika onkin kortilla ja tekstin kangerrellessa olen ollut valmis lopettamaan koko homman, olen nauttinut bloggaamisesta kovasti. Kuvaamaan tai poseeraamaan en ole kyllä oppinut. 

4. Oppiminen

Blogin pitäminen on opettanut paljon niin sosiaalisesta mediasta kuin markkinoinnista. Olen kokeillut niin videoiden tekemistä kuin harrastellut infograafeja.

5. Valppaana oleminen

Blogin takia on tullut katseltua maailmaa usein eri vinkkelistä. Haluan jakaa, herättää ajatuksia ja välillä vain viihdyttää.

6. Yleisö 

Te, rakkaat lukijat, olette se kaikkein paras ja tärkein syy miksi edelleen jatkan. Kaikki ihmeelliset, fiksut ja hauskat lukijat, ja ne muutamat negailijatkin. Valtaosa teistä on näkymättömiä, mutta arvostan teistä jokaikistä aivan valtavasti. Että olette palanneet vuodesta ja postauksesta toiseen.

Kommentit

Vieno (Ei varmistettu)

Olisiko mahdollista saada jonkinlainen kirjaosio treeniblogin kylkeen? Kiinnostaisi kovasti!

Lotta Katariina
Pumpui

Aloitin muutama vuosi sitten "kirjatorstai"-nimisen osion, joka kyllä jäi yhteen torstaihin :D Ehkä herättelen sen taas henkiin jossain välissä! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.