CrossFit Games: Pikaopas kisakatsomoon

Pumpui

Jos maltoitte aloittaa lukemisen yllä olevan kuvan yytsimisen sijaan, niin haluan jakaa kanssanne ilon siitä, että CrossFit Gamesit ovat alkaneet!

Tällä viikolla nähdään Kaliforniasta melkoista urheilutykitystä, kun iso joukko maailman kovimpia crossfittaajia mittelee maailman kovakuntoisimman ihmisen tai joukkueen tittelistä. 

Mikä?

CrossFit Gameseissa kilpailevat keväällä avoimet ja alueelliset karsinnat suorittaneet urheilijat ja joukkueet. Useamman päivän ja lajin aikana testataan urheilijoiden voimaa, kestävyyttä, ketteryyttä, liiketarkkuutta ja monta muuta osa-aluetta.

Mitä?

Kisat kestävät tiistaista sunnuntaihin. Lajeja on ripoteltu pitkin viikkoa, joten katsottavaa riittää Suomen aikaa alkuillasta yömyöhään. Avoimen sarjan yksilöurheilijoiden urakka alkaa huomenna vielä julkistamattomalla lajilla The Beach, joka varmasti tuttuun Games-avaustapaan sisältää uintia (siksi yllä oleva havainnekuva viime vuoden uintilajista). Tämän vuoden lajit ovat ensituntumalta melko juoksupainotteisia, sillä Nanoa pistetään toisen eteen useammassakin lajissa. Lajeihin voi tutustua täällä.

Miten?

Gamesit lähetetään suorana netissä. Jos yökukkuminen ei kiinnosta, on Suomen-aikaa aamuisin yleensä jo saatavilla kattava kooste lajien tuloksista. 

Kuka?

Vaikka suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin yksilöurheilijoiden kärkikastiin, kannattaa ehtiessä seurata myös joukkuekisoja sekä masters-sarjoja. Tänään päästiin jo muun muassa katsomaan, kuinka jotkut 40-44-ikäluokan naiset mavettivat 170 kiloa tuosta vaan. Ehkä sitä voisi itsekin suoraan tähdätä masters-ikäluokan kilpailijaksi, tässä olisi mukavat 10 vuotta aikaa treenata ennen kisa-areenoille astumista! 

Erityisen jännittävän kisoista tekee Porin ihmelapsen Jonne Kosken selviytyminen. On hirmuisen hienoa päästä seuraamaan, kuinka hyvin Euroopan-karsintojen ykkönen pystyy pistämään kampoihin koville tekijöille. 

Meinaatteko seurata kisoja? Veikkauksia voittajista? 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.