Ennätyskirousta rikkomassa

Pumpui

Tuskailin koko syksyn sitä, että kehitystä ei tuntunut ihmeemmin tapahtuvan. Uusien ennätysten syntyminen oli kyllä paljolti myös kiinni päänsisäisistä lukoista, jotka tekivät etenkin rinnallevedossa painon lisäämisen täysin mahdottomaksi. Siksi olinkin jännittynyt, tulisiko eilisestä maastavedon ykkösmaksimista uutta ennätystä. Ja tulihan sieltä!

105 kiloa ei ole mikään huippusaavutus, mutta on pakko olla tyytyväinen viiden kilon lisäykseen entiseen maksimipainoon. Valmentaja sanoi tekniikan kehittyneen huomattavasti, mikä lupaa entistä parempaa uusia ennätyksiä silmällä pitäen. Lisäksi syksyn reissu-, riento- ja sairaustaukojen takia taisin tehdä kunnollisia maastavetotreenejä kokonaista kolme kertaa kesätauon ja joulun välissä. 

Ennätykset syntyvät paitsi tekniikan ja voiman yhdistelmästä myös keskittymisestä ja tsemppaamisesta. Saatuani ennätyskirouksen rikottua olin turhankin rento ja hyväntuulinen keskittyäkseni kunnolla 110 kilon nostamiseen. Näin siinä sitten kävi:

Vaikka valmentajalle valittelinkin videoinnin ahdistavan, on äärimmäisen hyödyllistä tarkastella omia suorituksiaan - olivatpa ne onnistuneita tai ei. 

Share

Kommentit

Miia_pau
Kolmas linja

Nätillä tekniikalla nousee tuo 105, hyvähyvä! Itsehän olen onnistunut skippaamaan maven ykkösmaksimikokeilut koko treeniurani ajan, mutta olen järkeillyt, että kaipa mie nyt sen 100 kg jaksan nostaa ja laskenut sarjapainoprosentteja sen mukaan (tietysti siksi, että sadasta on niin helppo laskea prossat :D ). Toistaiseks systeemi on toiminut, mutta on kyl vähän noloo jos en sit saakaan satasta ylös, kun seuraava 1RM katotaan, haha.

Lotta Katariina
Pumpui

Tänks! :) Sehän tässä uudessa enkassa harmittaakin, että pitää ruveta räknäämään prosentteja uudelleen, ei voi vaan suoraan heittää 85 kiloa tankoon jos valkku sanoo että 85 pinnaa maksimista :D

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.