Fillarinkestävät housut?

Pumpui

 

Pahoittelut radiohiljaisuudesta, kamut! "Tässä nyt on ollut vähän kaikenlaista", noin niin kuin kliseitä käyttääkseni. Reissuja, terveyspulmia, helvetisti töitä, helvetisti toisia töitä, Rakkautta ja anarkiaa, yliväsymystä, kuitattuja univelkoja, sienestystä ja kakun syömistä. Viime viikon ainoa fyysinen aktiviteetti, jota sitäkään hädin tuskin jaksoin, oli pyöräily kaupunkiin ja takaisin.

Koska treenit olivat pois laskuista, ei tarvinnut roudata treenivaatteita mukanaan duuniin ja palaveriin. Tämä aiheuttikin erikoisen pulman eli arkivaatteiden ja reipastahtisen fillaroinnin yhdistämisen. Koska yleensä vaihdan normivaatteet vasta töissä ja kaupungista kotiin palatessa päällä on hikiset urheilukamat, ei tarvitse niin sanotuissa aikuisvaatteissa kauheasti mankeloida. Mutta nyt oli palaverista toiseen suhailua, eikä kaikkia siirtymisiä oikein viitsinyt aloittaa ja lopettaa vaatteidenvaihtotaikurinumerolla. 

Onneksi alallani ollaan melko rentoja pukeutumiskoodien suhteen (ja minä melko välinpitämätön mitä tulee päälle kiskottuihin vaatteisiin), joten kuoritakki ja lenkkarit ovat ihan kelvot tamineet melkein tilaisuuteen kuin tilaisuuteen (parempiin laitan joustokankaasta tehdyn bleiserin ja varsilenkkarit) Isointa päänvaivaa aiheuttavatkin housut.

Miksi housut eivät kestä pyöräilyä?

Jokikisissä housuissani on satulan kuva persuksissa. Ihan jokaisissa. Joitain olen käyttänyt pidempään, toisia vain kerran. Mustan Kostajan satulan muoto on painunut jokaiseen takalistoon. 

Yllä olevan kuvan farkuista vasemmanpuolimmaiset ovat puolisen vuotta vanhat, ja jo nyt iloisen reikäiset ja hanurista melkein puhki kulutetut. Oikeanpuolimmaiset ovat parhaat farmarit jotka olen koskaan omistanut, enkä aio luopua niitä koskaan (täydelliset pillifarkut alennuskorista neljällä eurolla, se oli johdatusta ja rakkautta ensisilmäyksellä), vaikka pyöräily näkyy niin värityksessä kuin seitinohueksi kuluneessa kankaassa. Kerran ajoin baariin ja takaisin tuliterissä mustissa farkuissa, ja jo oli niissäkin hanurissa selvästi erottuva satulan muoto. 

Siksi käännynkin teidän puoleenne: Oletteko törmänneet pyöräilynkestäviin farkkuihin? Onko olemassa fillarointiin hyviä mutta myös kaupunkikelpoisia pöksyjä? Onko olemassa pyllykangasystävällisempiä satuloita? Vai onko minun pyöräilytekniikassani jotain vikaa? 

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Aja seisaaltas. Eikö toi istuminen ole aika laiskaa puuhaa???

Malojalla on pyöräilyfarkut, joissa oli vahvistettu persosio ja reisissä vetskarilla avattavat tuuletusaukot :D Ninalla taisi olla kuvia niistä.

Nina Enroth

Joo Malojalla on fillarointifarkkuja. Nää mitä testasin on kevät-kesä 2015 -mallistoa, mutta ilmeisesti nykyisessäkin mallistossa on jotain. Testatuissa oli stretsii mukana ja reidessä tuuletustaskut ja tietty korkeahko takaosa ja jotain vahvistuksia satulakohdissa. 

Mitä jos vaan pistät pyöräilyhousut jalkaan matkalle ja sit vaihdat? Niin mä aina tein. Vanhoina hyvinä aikoina, kun töissä kävin.

Lotta Katariina
Pumpui

Juu, yleensä se kyllä onnistuu, etenkin jos menee suoraan omalle konttorille.

Ehkä sitä pitää ruveta kaikki baari-, elokuva- ja muutkin reissut tekemään vaan pyöräilyhousuissa ja käydä vaihtamassa aina vaatteet vessassa. Tai sit lopettaa käyttämästä arkivaatteita kokonaan, that's the dream! :D

Millapauliina
Gone Fishing

Mulla on sellanen fiilis että satulan muoto (ja ehkä materiaali?) vaikuttaa tähän tosi paljon. Itse pyöräilin viime vuonna töihin ja muualle iisisti 20km päivässä, eikä yksissäkään housuissa ollut jälkiä (ja ne ovat kovin erilaatuista tavaraa ne farmarit joita pyöräillessä käytän). Samaan aikaan ystäväni joka pyöräili suunnilleen saman verran kuin minäkin, sai satulan kuvan jokaisten farkkujen takapuolta koristamaan. En keksi muuta syytä kuin erilaiset satulat?! 

 

Tietenkin pyöräni hajosi viime vuonna ja kuvaa sen satulasta mulla ei valitettavasti ole olemassakaan. Sori!

Mä en oo kyllä havainnut ongelmaa tän suhteen, joten veikkaan myös satulan mallilla ja matskulla olevan tekemistä asian kanssa. Mulla tulee kumminkin se +2000km vuodessa arkipyöräilyä, enkä oo yksiäkään housuja vielä siitä syystä kuluttanut puhki.

Oma ongelmansa on kyllä löytää sellasia housuja joita voi ylipäätään käyttää, jos ne nousee reisistä peremmälle niin vyötäröstä mua meneekin sitten jo kaks sisälle... ;D

raurau (Ei varmistettu)

Ratkaisu on (mustat) (suorat) stretch-housut tietenkin! No, en ole itse kokeillut sellaisia pyöräillessä, mutta voisin kuvitella että ne kävis hyvin. Mulla on itsellä röhnischin gina pants -stretch-housut, jotka on johonkin golfiin tarkoitettu, mutta ne on oikeasti tosi siistit ja supermukavat ja joustavat. Niissä on hyvä pyöräillä ja tehdä mitä vaan. Kattelin vaan että niitä ei näytä olevan enää kovin hyvin saatavilla, mut ehkä jotain vastaavia on..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.