Fitness bucket list: eli mitä aion vielä tehdä

Pumpui

Aina jauhetaan tavoitteiden merkityksestä urheilussa. Tässä sekalainen kokoelma erinäisiä liikuntaan liittyviä haaveita, joista osa lienee lähiaikoina toteutettavissa ja toiset vähän isomman työn takana:

Tulevaisuudessa aion:

- osallistua eksoottiseen seikkailujuoksuun

- vetää 20 leukaa putkeen

- opetella seisomaan oikeasti käsillä

- nostaa penkistä oman painoni

- otella jossakin harrastamassani kamppailulajissa

- mennä aikuisten yleisurheilukouluun

- kouluttautua personal traineriksi

- urheilla ihmisten ilmoilla pelkässä treenitopissa

- osallistua triathlonille

- juosta maratonin

- pyöräillä teltta tarakalla hienoissa maisemissa

- osallistua Tough Mudderiin

- pullistella hauistani lehdessä

- pelata oikean ottelun joukkuelajissa

- saada kylmiltään venytettyä kämmenet lattiaan

- onnistua tekemään triangelilopetus painitreeneissä

Tässä näitä muutama. Millaisia vakavia ja höpsöjä tavoitteita teillä on?

(kuvan löysin Pinterestistä)

Kommentit

Laura Koo (Ei varmistettu)

Mie pystyn yhteen! Mut mullapa onkin apinakädet. Tai ehkä kahteen, jos treenitopin lisäks saa laittaa myös pöksyt. Kaikkia en tajunnut ja suurimmasta osasta en ees haaveile. Mut lasketaanko Vantaan Extreme Run eksoottiseksi seikkailujuoksuksi? :D Sinne toukokuussa!

Pitäis tehdä itekin vastaava lista, ehkä sen avulla sais jotain toteutettuakin! Tuntuu jäävän jahkailun asteelle turhan moni idea.

Lotta Katariina
Pumpui

Laura: Tuon listan tekeminen vähän yllätti itsenikin. En tajunnut että noin moni mun tavoitteista liittyy juoksemiseen. Mä voisin mennä joskus juoksemaan vaikka jonkun viidakkokisan tms. Extremerunissa oon ollut kahdesti, kaipa sinne vois taas mennä, on kauheaa ja kivaa samaan aikaan :D

Kiva juttu! :)

 

Minä aion ainakin:

- juosta cooperista 3000m ennen kuin fyysiset rajat tulevat vastaan (hei hätää, olen 22v)

- juosta maratonin

- tehdä upean ja hienon ja pitkän pyöräretken 

- seistä päällään ihan tuosta vain

 

 

FFFifi
Fitness Führer

Kämmenet menee maahan ja pelkässä topissa (alaosan kanssa toki) on tullut juostua paljonkin. Mahdollisesti olen osallistunut myös eksoottiseen seikkailujuoksuun, mikäli itsenäinen puolimaraton jostain Hämeenlinnan takaa Turenkiin lasketaan sellaiseksi. Pitäisi laskea, mulla ei ollut edes karttaa.

Muutaman muun tosta listalta haluan tehdä myös. Täytyy oikein antaumuksella miettiä ja tehdä oma lista. Maraton siellä nyt on tietysti kun olen ilmoittautunutkin jo ja ikuisuustavoitteeni spagaatti...

Lotta Katariina
Pumpui

sirde: Cooper-tavoitteen lisään minäkin omaan listaani! Viimeksi meni 2 800 m ja sen jälkeen kunto on kasvanut kohisten, ehkä keväällä voisi tähdätä kolmen tonnin rikkomiseen!

 

FFFifi: Turengissa juokseminen on ehdottomasti laskettava eksoottiseksi seikkailuksi :D

 

Miia_pau
Kolmas linja

Hii, miulla on joitain samoja, tai ainakin samantapaisia tavoitteita, mutta noin yleisesti ottaen eivät ole kovin kunnianhimoisia. Niin ja hienoissa maisemissa on jo pyöräilty, ens kesänä sit vaan teltta mukaan. Ja kämmenet menee lattiaan kyl. Mutta mitäs nyt keksis, tällasta vaikka:

- vetää leukaa (ensi alkuun riittäisi yksikin puhtaalla tekniikalla, mutta jonain päivänä jos kymmenisen saisi)

- nostaa penkistä oma paino, vetää maasta tuplaten

- kokeilla se triathlon (tästä olikin jo puhe)

- oppia uimaan vaparia (toivottavasti pian, kun kurssi alkaa ens kuun alussa)

- oppia laitesukeltamaan 

- oppia pelaamaan tennistä

- käsilläseisonta on kans hyvä tavoite. 2000-luvun alussa homma alkoi olla jo hanskassa ihan hyvin, ja sitten lopetin harjoittelun. Jes, just näin.

- kiipeilyssä opetella vihdoin liidaamaan, huiputtaa 7c-greidattuja reittejä, tehdä kiipeilyreissu ulkomaille

- harrastaa jotain joukkuelajia (tällä pallosilmällä...)

Huomaan, että meikää ei näytä kiinnostavan kilpailla missään lajissa, ja maratonin houkutusta vielä syö se tosiseikka, että tuntuu et noin joka toinen pulliainen nykyään treenaa maratonille, se ei oikein tunnu haasteelta. No, mut nyt lähden tästä salille, niin onpahan ees eka ja toka tavoite taas hiukan lähempänä :D

FFFifi
Fitness Führer

Tää oli niin kiva, että tein oman postauksen!

Minne Miia_pau menet vaparikurssille?

Lotta Katariina
Pumpui

Miia: Hyviä tavoitteita! Mie mietin että pitäiskö sitä kokeilla taas talvireissulla tuota laitesukeltamista, jos vaikka ois vähän rauhaisemmat vedet eikä tulis paniikkikohtausta saman tien :D

FFFifi: Hyviä tavoitteita sullakin! On mahtavaa, että osa tavoitteista on tosi huikeita (Ironman ois kyllä kova), ja osa taas yksittäisiä liikkeitä.

Mun oma lista täydentyy täydentymistään! Listasta on unohtunut muun muassa crossfitin harrastaminen ja painnonnostokouluun meneminen :)

FFFifi
Fitness Führer

Crossfit! Tosiaan, pakko ainakin kokeilla!

tiiti
ite puin

Mahtis idea! Määkin tein oman postauksen, loppui kommenttilaatikosta tila kaikelta mun tekonäppäryydeltä :D

Lotta Katariina
Pumpui

Mahtia, että moni on tehnyt oman postauksen samasta aiheesta. Pitänee sitten tehdä vuoden päästä tsekkaus, että onko sitä kyetty edistymään :D

Mun ämpärilistalle voisi laittaa myös Lilyn jumppabloggareiden tapaamisen! (Toimitus, vink vink :D)

Gitla (Ei varmistettu)

Uimakouluun meneminen (tekniikkaa hakemaan, että oikeasti oppisi uimaan)
Kiipeileminen
Parkour
Ylipäätään juoksumatkojen ja -nopeuksien parantaminen
Samoin ylipäätään lisää venyvyyttä (ainakin sit joskus)
Retkiluistelun aloittaminen

Tällä hetkellä ei ole muuta. Joukkuelajeissa olen kilpaillut nuorempana, yleisurheilukouluun olen mennyt, kamppailulajeja olen aloittanut useaan kertaan, mutta ehkä tavoite olisi niissä pysyminen. Leuanveto olis kiva myös saada hanskaan, mutta ei ehkä tässä vaiheessa tavoitteissa. Tosin jos se parkour on, niin miksi ihmeessä leuanveto olis liian iso tavoite.

Tulevaisuudessa aion:

- jaksaa tehdä useita toistoja muscle-uppia kunnolla

- jaksaa tehdä käsilläseisontapunnerruksia ja osata kävellä käsilläni

- nostaa enemmän kuin oma paino penkistä, enemmän kuin 2x oma paino mavessa

- oppia tempauksen niin hyvin, että uskaltaa kokeilla siinä ykkösmaksimia

- osallistua CrossFit Games Openiin (jos kehitys on talven aikana hyvää niin ehkä jo ensi maaliskuussa)

-parantaa juoksukuntoa ja oppia ehkä jopa tykkäämään juoksemisesta, koska nykyään tuntuu että suunnilleen kaikki muu sujuu jo ihan kivasti, mutta juokseminen on kamalaa

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Itse asiassa mulla ei just nyt ole mitään unelmia tällä rintamalla. On kyllä ollut ja ne on toteutettu. Meidän vanhan asuinpaikan melkein takapihalla oli sellainen reilun 600 metrin korkuinen töppyrä jonka laelle mutkitteli traili. Kävellen huipulle pääsi tunnissa joka sekin oli aika raskasta, koska ylämäki oli paikoittain aika jyrkkää. Päätin, että jonain päivänä hölkkään tuon kukkulan päälle (ja takaisin alas). Juuri ennen pois muuttamista viime vuonna minä sitten tein sen. Aikaa kului muistaakseni ylös suurin piirtein 50 minuuttia, sillä vauhti ei juuri kävelyä nopeampaa ollut. Sillä lenkillä ei kantapää koskettanut maata montaa kertaa ja kotiin tullessa pohkeet olivat kuin sementtiä. Sen jälkeen tuli kiivettyä samainen mäki moneen kertaan maastopyörällä. Ei muuten nousis enää.

Minähän myös kohtasin pelkoni ryhmäliikuntatunneista ja aloin käymään joogassa, joten sekin on jo hoidossa.

Hei mutta nyt massakaudella ollessahan voisin ottaa tavoitteeksi sen, että saisin kadotettua kaikki nämä kertyneet kilot kunhan sen aika koittaa ;)

Miia_pau
Kolmas linja

FFFifille tiedoksi, että menen vapaauintikurssille yliopistoliikunnan kautta, mutta sen järjestää Helsingin uimarit. Kurssia on muistaakseni kuutena sunnuntaina putkeen ja se maksaa jotain viitisenkymppiä, opiskelijoille hiukan vähemmän. Ehkä tuon kurssin jälkeen triathlonhaaveet ovat hiukkasen lähempänä :D

Omaan listaan voisi kyllä minullekin lisätä vielä ainakin crossfitin harrastamisen ja painonnostotekniikoiden hiomisen (en ehkä ikinä uskalla tehdä tempausta, jos joku ei sitä minulle opeta!).

Lotta Katariina
Pumpui

Miia: pitäiskö meidän mennä yhdessä painonnostokouluun? :D

FFFifi
Fitness Führer

Miia_pau, menet sitten sinne minne ajattelinkin :) Varmasti on haaveet lähempänä, ohjaaja on hyvä ja opettanut paljon triathlonisteja.

dwightie (Ei varmistettu)

Oi että alkoi tuo Tough Muddler houkutella muakin! Ensi vuonna olis Ruotsissa, tarkempia päivämääriä ei vaan ollut vielä sivuilla. Ensiks pitäis vaan vissiin hieman tuota kuntoa kohottaa. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.