Hanassa kasvaa, eli Pumpui puutarhahommissa

Pumpui

Keväisin tekee mieli ryhtyä viherpeukaloimaan, ja hinku puutarhahommiin kasvaa vuosi vuodelta. Männä vuosina olen tyytynyt ikkunalautaviljelyyn, mutta tänä kesänä apetta kasvaa niin kotiparvekkeella kuin kaupunkiviljelylaatikossa.

Sain nimittäin napattua itselleni yhden Helsingin Energian tarjoamista viidestäkymmenestä viljelylaatikosta, jotka nököttävät Hanasaaren voimalan kupeessa. Siellä sitä saa tämän kesän viljellä mitä lystättää. Tai ainakin yrittää. Istutin siemenet ja taimet viikko sitten superkelien aikaan, mutta nyt sää on ollut taas niin kehno, että en tiedä uskaltaako tässä toivoa sen suurempaa satoa. Urbaani viljely on mitä erinomaisin idea, iso kiitos energiayhtiölle laatikosta ja vaivannäöstä - roudasivat vielä mullat ja käyvät tuomassa vettä tiluksille isoissa tankeissa!

Pelkästään koristeellisista kasveista en välitä pätkän vertaa. Minua kiinnostavat vain kasvit, joita tai joiden hedelmiä voin pistellä kitusiini. Tällä hetkellä parvekkeella kasvaa mansikkaa, korianteria, basilikaa ja rosmariinia. Ja bergamottia, jonka käyttötarkoitusta ei sen kummemin ole. Jos vaikka saisi hedelmiä, niin voisi puristaa niistä öljyä, jota käytetään muun muassa Earl Grey -teen maustamiseen. Ja General-nuuskan, tiesi Wikipedia kertoa.

Hanasaaressa taas kasvaa pian - toivon mukaan - hirmu liuta erilaisia salaatteja, papuja, tomaattia, lehtikaalta ja niin edelleen. En osaa viljellä yhtikäs mitään, ja ikkunalautabasilikankin pitäminen hengissä on ollut välillä haasteellista. Mutta tehdessä sitä oppii. Toivottavasti.

Hanasaaren laatikkoviljelyksiä voi muuten seurata Instagramissa hashtagilla #hanassakasvaa. Toivottavasti tällaisia hienoja projekteja tulee ympäri kaupunkeja enemmänkin!

 

*Edit: Selvennykseksi, että kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö. Laatikon saamisella ei ole mitään tekemistä blogin kanssa, vaan bokseja tarjottiin nopeimmille Helsingin Energian asiakkaille. :) 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Samaa mieltä! Kukat on tylsiä jos niitä ei voi syödä. Mulla kasvaa parvekkeella liuta yrttejä sekä tämän kesän uutuutena tomaatin taimi. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.