Hanskat tiskiin

Pumpui

Mietintöjä siitä, miksei aina huvita ja onko meille jokaiselle se oikea tuolla jossain.

Koko syksy on mennyt urheilumielessä vähän tahmeasti. Mukavaa on ollut, painiminen on sujunut. Silti on ollut jotenkin tunkkaista ja pikkuisen väkinäistä.

En osannut ensin paikallistaa, mistä oikein oli kyse. Olin kuitenkin palannut monta kertaa lauseeseen, jonka eräs kamppailijatoveri lausui painisalin pukuhuoneessa. "Menin kerran painimaan ja tiesin, että se on siinä." Brassijujutsu vei entisen jenkkifutaajan mennessään.

Ihastuin kovasti thainyrkkeilyyn, hurahdin painimiseen, kiinnostuin vapaaottelusta. Mutta miksen ollut kokenut tunnetta siitä, että oli löytynyt juuri se oikea laji juuri minulle? Sellainen, josta jaksaisi haaveilla öisin ja jonka ajatteleminen nostaisi innon punan poskille. Onko sitä oikeaa edes olemassa? Entäs jos sellaista ei koskaan tule vastaan?

Välillä sitä ei osaa nähdä ilmeisintä. Kun tällä viikolla pohdiskelin tätä haluttomuuden tunnetta miehen kanssa, tämä sanoi, "No mitäs jos sä et painisi nyt jos sua ei huvita?" Yksinkertaista, mutta totta. Siksi päätinkin jättää tavoitteellisemman kamppailun hetkeksi pois ja keskittyä fiilistelemään. Ehkä palaan tatamille tosissani jo ensi viikolla, kuukauden päästä tai puolen vuoden kuluttua. Katsotaan.

Tein hieman itsetutkiskelua, ja aloin tehdä listaa, mikä minua kiinnostaa tällä hetkellä:

* kasvattaa lihaksia ja voimaa

* juosta

* kokeilla uutta

* tehdä ryhmässä

Päätös ei ehkä ole suuri, mutta se on merkittävä. Nyt kun olen vapauttanut ajatukseni ja aikatauluni vapaalle häröilylle, alkavat monet uudet kuviot kiinnostaa. Haluankin teidän apuanne, armaat lukijat. Ehdottakaa minulle liikuntaa, oli se sitten sauvakävelyä, spinningiä tai kuviokelluntaa! Minä haluan kokeilla!

ps. Enkä minä kauaa kamppailun parista edes aio pysyä. Sunnuntaille on jo sovittu painitreffit kavereiden kanssa!

Kommentit

Astangajooga. Upea upea laji, oikeastaan enemmänkin. Ei tosin varmastikaan sovi kaikille, mutta kokeile! Kokeilin joskus pilatesta, ja  menin ekalle kerralle astangaankin samalla pelolla; pelolla, ettei treeni tunnu missään. No, se tuntui, fyysisesti se on melko kovaa, henkistä kokemusta on vaikeampi kuvailla. Nykyisin alan olla astangasta lähes yhtä riippuvainen kuin juoksustakin :). 

Lotta Katariina
Pumpui

Mä olen itse asiassa käynyt astangajoogassa pienen tovin. Hot joogasta tykkäsin kovasti, sinne voisi taas mennä käymään :)

Sea Legs

Mä pidän "funky hot jooga" tunnin sunnuntaina puolelta päivin.. welcome! :) 

Lotta Katariina
Pumpui

Joo, Rita! Mikä se on? :D

Sea Legs

Sen näkee sit :P kehittelin vähän hauskaa ja kivaa.. 

Lotta Katariina
Pumpui

I'm in!

Marikki Patrikka (Ei varmistettu)

Mun ajatukset oli aika samanlaisia vuosi sitten. Ihmettelin miten voi tykätä liikunnasta näin paljon, mutta en ole koskaan löytänyt omaa lajia. Laskin jo yläasteelle mennessä, että olin kokeillut 28 eri harrastusta (mukaanlukien pingpong, rytminen kilpavoimistelu ja postimerkkien keräily). Pohdittuani tätä aikani onnistuin vakuuttamaan itseni, että se on mun terveydelle varmaan jopa parempi, että lajit vaihtuvat tiuhaan ja treenit ovat monipuolisia! Lisäksi liikunta ei koskaan tunnu pakkopullalta, kun saa aina tehdä sitä mitä juuri silloin eniten haluaa tehdä. Ainut huono puoli on se, että lajivaihtojen väliin jää usein luppoaikaa. Esim nyt, kun kyllästyin (taas kerran) salilla ravaamiseen ja päätin vaihtaa joogaan, mutten olekaan vielä löytänyt kivalta vaikuttavaa joogasalia läheltä ja kohtuuhinnalla. Zumbakin innostaa! Onneksi olen jotenkin ihmeellisellä taikatempulla oppinut tekemään päivittäisen (ihan oikeasti! joka päivä!) lihashuoltosarjan himassa, niin siitäkään ei tartte huolehtia.

Eli älä stressaa. Lajinvaihdot on hyvästä.

Lotta Katariina
Pumpui

Marikki: Kiitos huojentavista sanoista! Tuntuu sinänsä vapauttavalta, että voin omilla toimilla vähentää elämästä turhan stressitekijän pois. Aloin jo tyyppailla, mitä kaikkea hauskaa sitä voisikaan kokeilla :D

Sea Legs

yeah. till tomorrow! :D

Oletko koskaan kokeillut crossfitiä? Siinä yhdistyy oikeastaan nuo kaikki mitä listasit kiinnostaviksi. :)

Always / Never

Jos saa olla joukkuelajikin, niin miten ois rugby? :) Mä oon käynyt pari kertaa treeneissä kokeilemassa, ja jos aika riittäisi, niin aloittaisin sen. Se on vieläkin vähän harkinnan alla, vaan ei taida olla mun kalenterissa kahdelle joukkuelajille sijaa.

Lotta Katariina
Pumpui

Vim: Se on kyllä käynyt mielessä! Mä kävin crossfit-kokeilutunnilla keväällä, mutta jouduin vain jättämään nimeni jonotuslistalle, kun niillä oli jo liikaakin väkeä tunneilla, eikä uusia tyyppejä oteta kai vielä sisään :/ CF kyllä ois varmasti meikäläisen laji :)

Helina: Mahtava idea! Haluan ehdottomasti kokeilemaan :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Crossfit!!! Siinä on upeaakin upeampi ja haastava laji. Kasvaa nopeus, voima ja kestävyys. Haastetta ja vaihtelevuutta ei puutu!

Vattu

Suosittelen myös rugbya! Se on huikeeta ja mahtia. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kalenterissa pitää olla ainakin joskus myös tilaa kaikelle harrastusmaisemmalle (eli satunnaiskäyntejä) liikunnalle. Ainakin itselläni. Seinäkiipeily on hauskaa, siinä vaan tarvitaan kaveri mukaan. Tavarat voi vuokrata tai ne kuuluu käyntihintaan (tossut yleensä ei kuulu). Bonus tietysti on, jos saa joltakulta neuvoja, ellei ole sitä enempää harrastanut (en tiedä, oletko).

Myös käynnit jossain Flow parkissa voi olla hauskoja, tosin nyt alkaa olla vähän viileää enkä tiedä, onko ne jo kiinni. Aikuisille pitäisi olla oma Hoplop!

Melonta kajakilla on myös mukavaa, ja yllättävän kivaa oli käydä vuosi sitten suunnistuskisoissa. Nyt vaan alkaa olla niin pimeää iltaisin, ettei niitä kohta arkipäivisin ole.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.