Harrastus, josta 80 % on kodinhoitoa

Pumpui

Luulette varmaan, että ahkerat treenaajat kuten minä täyttävät päivänsä hyvinvoinnilla, voimailulla ja tyylikkäillä trikoilla. Kattia kanssa! Mitä enemmän kuntoilee, sitä enemmän joutuu tekemään kodinhoidollisia toimenpiteitä.

Tiski. Keittiön tasot notkuvat palkkarishakereita, juomapulloja ja tatinaisia blenderinkulhoja. Vaikka hurruttaisi tiskikonetta (luojalle kiitos sellaisen olemassaolosta!), joutuu usein nappaamaan mukaan käytetyn vesipullon. Jos koskaan olette unohtaneet palkkarinjämät shakeriin, tiedätte kyllä, ettei sitä taas pysty käyttämään uudelleen ilman kunnon varvia pesukoneessa.

+ bonuskierros: Kuivauskaappiin ei mahdu muuta kuin pulloja ja hammassuojia. Jotka tippuvat tasaisin väliajoin päähän.

Ruoka ja ruokakauppa. Koko ajan pitää syödä, ja vielä mieluusti oikein. Selkä vääränä kannetaan ravintoa ja lisäravinnetta kotiin.

+ bonuskierros: Kun ostaa vahingossa liikaa rahkaa kymmenen purkin mummotarjouksesta, joutuu pitämään melkoiset kvarkkifestit, että saa kaikki käytettyä päiväykseen mennessä.

Pyykki. Sitä tulee ja paljon. Kahden aktiiviliikkujan taloudessa saa treenipyykkiä olla lajittelemassa, koneeseen laittamassa ja ripustamassa käytännössä jokainen päivä. Onneksi tekninen materiaali sentäs kuivuu nopeasti, niin edelliset saa narulta pois kun seuraava satsi on valmis.

+ bonuskierros. Se tunne, kun joutuu kaivamaan korista eiliset treenitrikoot kun kaikki hyvät pöksyt ovat pyykissä.

Siivous. Ahdasta kaupunkiasumista ei ole suunniteltu urheiluharrastuksia ajatellen. Eteiseen ei mahdu kovin montaa paria lenkkareita. Foam rollereille, nyrkkeilyhanskoille, prodeämpäreille ja sykemittarin vöille ei ole mitään järkevää säilytyspaikkaa. Pahiten tiellä ovat treenikassit. Koko ajan saa olla järjestelemässä ja siirtelemässä tavaraa.

+ bonuskierros: Kun imuroidessa mustaa mattoa kompastuu mustaan foam rolleriin ja lentää ahterilleen.

Onko teillä samanlaisia tuntemuksia?

Kommentit

tiiti
ite puin

Hahah, hetken musta tuntui, että mää asun teillä :D Eli joo, meillä on ihan sama homma.

Paitsi tuo pyykeistä kaivaminen, mulla on pyykkipäivän skippaamisen varalle semmoiset vanhan ja lahkeista luotaantyötävästi liian lyhyet trumpettilahkeiset treenihousut-of-shame, joiden pitämisen silmitön häpeä muistuttaa taas useiksi viikoiksi siitä, että sitä pyykkiä kannattaa pestä. Ja kuivata.

Lotta Katariina
Pumpui

Auh, trumpettihousut! Eikös ne ole muuten jazz-housut kun ne on tarkoitettu jumppaan eikä coolina kadulla hengailemiseen? :D

Saara S.
Saara Sarvas

I TOTALLY FEEL YOU.... Tampereelle ei ole tiskikoneet vielä rantautuneet ja olen yrittänyt opetella tiskaamaan jälkeni heti. Onnistuuko? Ei välttämättä..

Kaikista piinaavinta on tuo ruoka! Miten se aina katoaa niin nopeasti ja miksi oi miksi proteiini on niin kallista? Eineskulujen jakaminen ilman yhteisiä tilejä on melkolailla tuskaisaa, kun mies syö tuplasti enemmän ja minä olen se, joka huomaa ja reagoi kaapin tyhjyyteen kauppaanlähtöragella ja kilon nautapakettiin sekä 20 rahkapurkkiin sijoittamisella. :D

Tiitiltä toivoisin kuvaa trumpettipöksyistä.

Miia_pau
Kolmas linja

Tää ulukomailla asuminen tuo hommaan pieniä lisähaasteita: rahkaa yms. totunnaiselintarvikkeita ei myydä läheskään joka puodissa, joten niiden perässä joutuu tekemään ihmeellisiä ostosretkiä (sen sijaan vaaleaa leipää, kinkkua/maggaraa ja alkoholia myydään kaikkialla, ja halvalla). Treenivaatteita toin mukana vaan pari vaatekertaa, joten ne on aina pyykissä. En vieläkään tiedä, missä täällä myydään prodejauhoa, eikä meillä oo blenderiä.

Luojan kiitos meillä on kuitenkin astianpesukoneen sijasta kuivausrumpu, joten kun aamulla pyykkää ni iltapäivällä pääsee jo lenkille. Jonka jälkeen ne vermeet on taas hikiset. Huoh :D

sanumaria

Tähän on heleppo ratkaisu. Luova ajattelu nimittäin. Kun ajattelee että treenikamat on tuulettumassa lattialla ja vaatekasat siellä sun täällä on lajittelumetodi, niin tuntuu vähän iloisemmalta.

Saara, feel your pain, mies syö 2/3 ruuista ja käytännön syistä mää hoidan kauppareissut (tuun autolla töistä niin se menee siinä samalla sitten). Mutta se kantaminen. ARGH. Toisaalta, käy käsitreenistä :)

Ja vielä, määkin haluan trumpettihousut esittelyyn. Koska mulla on kanssa kaapissa sellaset "ahaha, et sitte pessy pyyykkiä ajoissa"-reenihousut.

Erittäin samanlaisia tuntemuksia, vaikka yhden hengen taloudessa hoidankin vain omat ruokani ja pyykkini. Juuri eilen raahasin kaupan tarjouksesta kuusi purkkia Valion rahkaa vaikka jääkaapissa oli jo ennestään muutama rahka. :D No, onneksi noissa menee päivämäärät suht pitkälle ja maitotuotteet säilyy vielä päiväyksenkin jälkeen hyvänä pari päivää. :D

Chic & Fit

Voi miten tuttua! 35neliöö jossa kaks ihmistä ja kaks koiraa, 2tennismailaa oheiskrääsineen, lätkäkamat, 6lätkämailaa, 4salibandymailaa, lukematon määrä sisäpeli/treeni/juoksu/tenniskenkenkiä, järkyttävä kasa treenivaatteita, yhtä järkyttävä määrä eteisessä tuuli/verkka/kuoriasuja...Puhumattakaan painoista, kuulista, matoista jne. Ja ne pyykit! Niitä riittää kun kumpikin osapuoli urheilee päivittäin :)Arvaa mikä dunkkis on välillä kun herra ripustaa lätkäkamat 4neliön vessaan kuivumaan :D En edes muista mille näyttää kun "olkkarissa" (yksiössähän ei ole erillistä makkaria) ei ole kuivaustelinettä. Ja joo sekä ruoka, että pyykkivastuu on mulla joten ajankäytön kanssa on välillä vähä hintsua! 

SILTI olen sitä mieltä että mitä sitte! Urheilu on vaa nii kivaa :)

Tica
pied-à-terre

Miia_pau kirjoitti siita mista miekin meinasin: Suomen ruokakauppojen tarjontaan tottuneelle esim rahkan loytaminen tuotti haasteita, mutta loytyihan sita lopulta lahikaupasta. Raejuusto on rakkaus, mutta siita on tullut harvinainen herkku kun 200g purkki maksaa reilusti yli kolme euroa. Jaa useimmiten kauppaan.

Logistisista ongelmista suurin on kahden asunnon loukku. Kummassakin on pyykkikone ja tiskikone, mutta arvatkaa kuka unohti taas ne pidemmat juoksutrikoot vaaraan kotiin ennen lenkkipaivaa.... Treenikamat kulkee aina mukana, ja silti ne on aina vaarassa paikassa. Toisessa kodissa on vierashuone, joka on haikailemattomasti omistettu pyykinkuivaustelineelle ja treenikamojen sailytykselle, mutta toisessa kodissa ne on siella minne sattuu mahtumaan (vaihtoehtoja on pieni makuuhuone ja jaettu kylppari).

Niin ja sitten ostat vaikka sita rahkaa, meet kotiin ja muistat etta se rahkasatsi on vaarassa jaakaapissa.

Hankalaa, mutta sen arvoista kuitenkin!

Mimmuli (Ei varmistettu)

Tuttuja juttuja... :) Paitsi että kohtaa "käytetty vesipullo" en kyllä tajunnut. En mä ainakaan vesipullojani joka käytön jälkeen tiskaile?!

Lotta Katariina
Pumpui

Mimmuli: Mä kyllä mieluiten pesen pulloni joka käytön jälkeen. Saattaa kyllä juontua siitä, kun vielä käytin samaa pulloa sekä vedelle että palkkarille, niin se oli vähän pakkokin pestä treenin jälkeen :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.