Haussa: Tsemppibiisien tsemppibiisit

Pumpui

 

Mitä musiikkia sinä kuuntelet treenatessasi?

Kun vielä aktiivisesti kävin omatoimisesti salilla ja lenkillä, tunsin oloni orvoksi ilman kuulokkeita. Lenkkeily tuntui kummalliselta ilman huolella laadittuja juoksuplaylisteja ja punttaaminen erikoiselta, kun ns. bodaricore ei soinut. Viime aikoina musiikki on toiminut etenkin ennen treenejä tsempparina, sillä kotisalilla ei wodien aikana soiteta ollenkaan musiikkia. 

Musiikilla on tutkitusti vaikutusta treenaamiseen, niin itse suorituksen aikana kuin siihen valmistautuessa. Esimerkiksi tässä BBC:n haastattelussa Brunelin yliopiston tutkija antaa mielenkiintoisia vinkkejä siihen, millaista ja minkätahtista musiikkia kannattaisi kuunnella missäkin treenitilanteessa. Erityisen mielenkiintoinen oli pointti siitä, että ennen treenejä ei kannata kuunnella liian kiivastahtista musiikkia, jottei mieli uuvu jo ennen harjoitusta. Pitänee siis jättää kaikkein äkäisin hardcore itse treenikertoihin!

Harva kuitenkin miettinee biisejä niiden optimaalisen tahdin mukaan. Tärkeintä lienee se fiilis, jonka perstuntumalta biiseistä saa. Luin muutama päivä sitten Ylen uutisen, johon oli kerätty suomalaisten suosikkibiisejä treenitsempin luomiseksi. Ihmiset olivat listanneet Eye of the Tigerin, Whitesnakea, Suomi-iskelmää ja kotimaista räppiä. 

Viime aikoina olen luukuttanut puhki viime kevään CrossFit Games Openeiden viimeistä lajia varten tekemääni soittolistaa (johon voi käydä tutustumassa täällä). Nyt haluaisin kuitenkin laajentaa repertoaariani.

Nuo Ylen lukijoiden tsemppibiisit eivät kuitenkaan minuun iske sitten millään. Siksi haluankin joukkoistaa teidät, arvon lukijat. Mitkä ovat teidän suosikkitsemppibiisinne? Mikä biisi saa nostamaan ennätyspainoja tai pinkomaan vielä hieman nopeammin pururadalla? Laittakaa ehdotuksianne kommentteihin tai Pumpuin Facebook-sivulle! Kasaan niistä sitten Spotify-listan itselleni tulevia käyttötarkoituksia varten.

Tässä vielä muutamia viime aikoina paljon luureissani soineita ja hyväksi havaittuja viisuja malliksi:

 

Kommentit

maripui

Minä yllätyin tossa viime kesänä, että parhaat juoksubiisit ei olekaan temmoltaan askelille sopivia, vaan sellaiset, jotka on rauhallisia ja antaa ajatuksille tilaa. Jotka herättää jotain ajatuksia itessään niin että niihin huomaa uppoovansa ja hukkaavansa ajantajun herkästi. Niinkuin vaikka Passenger. Tai Mumford and Sons. 
Aiemmin juoksin aina jotain Eminemin 8 milea tai vastaavaa enkä koskaan kokenut samanlaista flowta. Huisia! 

En kyllä usko, että tää sama soveltuu vaikka salille. En tietty tiedä, en salilla käy, mutta voisin ajatella ettei siellä olekaan tarkoitus saada mitään flowta tai uppoutua sen enempiä ajatuksiin, vaan keskittyä ihan tosissaan antaa kaikkensa just siinä tilanteessa. :D 

Lotta Katariina
Pumpui

Mumford & sons muuten toimii tosi hyvin lenkillä, kokemusta on!

_emilia_ (Ei varmistettu)

Haa, kiitos noista malliviisuista. Otan kokeiluun. Salilla pitää olla jotain räminää ja pärinää.

Ite muokkailen salilistaa spotifyhin vähän väliä. Näitä sieltä on viime aikoina löytyny:
Texas Hippie Coalition (Turn it up, Outlaw,...)
Bad Religion (I want to Conquer the World, Fuck You,...)
Godsmack - 1000hp ja Cryin' Like a Bitch
Pennywise ja Offspring
The Donnas - Take it off

Tällä hetkellä punk on taas kova sana, perushevi menee kans (siis semmonen radio rock -hevi). Tiluliluhevistä en välitä (Stratovarius jne.)
Lenkillä tykkään kuunnella Bastard Sunsia, varsinki esim. Wasted ja muut letkeät reggaebiisit on jotenki mukavia hölkötellessä.

ramin (Ei varmistettu) http://randomfire.fierymill.net

Itsellä sellaisia luotettavan varmoja tsemppibiisejä ovat In Flamesin Only for the Weak, Dark Tranquillityn Misery's Crown, Ozzyn Crazy Train ja Mötley Crüen Kickstart My Heart. Tai ainakin nuo huomaan kun alkavat salilla kesken metconin soida. Muuten yleensä musiikki menee aika lailla ohi, mutta huomaan että liian rauhallinen ei toimi.

Juostessa tulee kuunneltua erilaisia soittolistoja aina jenkkikantrista raskaaseen heviin. Kunnon laahaava doom ei jostain kumman syystä juoksuun kyllä sovellu…

Lotta Katariina
Pumpui

Hahaa, nyt rupesi tekemään mieli kokeilla juoksemista doomin tahtiin :D

Kantri on muuten ihan parasta lenkkeilymusaa!

Suvi K.
Sisunainen

Tämä on jännä ilmiö; meillä kyllä soi musiikki aina WODien aikana, mutta jälkikäteen en pysty yhtään sanomaan mitä musaa siellä soitettiin tai soitettiinko ylernsäkään mitään. Ehkä jotain rokahtavaa?? :D

Maria Hakkala

Pussycat Dollsin "I Don't Need a Man" -biisistä tulee sellanen hyvä, tsemppaava 'mä en hitto tartte ketään' -fiilis! :)

trainme

Moikka!

Täältä pesee omia mieltymyksiä:

Riippuen vähän onko kyseessä aerobista vai raskasta raudan repimistä, yleensä kuitenkin housea jos on kovasykkeistä ja kunnon jenkkiräppi tykitystä jos on raskaita sarjoja!

Tänä aamuna kuuntelin salilla esim. räppipuolelta

Game - Red Nation
Rick Ross - Push it

Ja house puolelta:

Showtek - Booyah
W & W - Bigfoot

 

Välillä menee rokki mutta jotenkin en vaan saa yleensä siitä oikeaa fiilistä. Monesti autossa soi täysillä musat jo matkalla salille niin että kaduilla olijat varmaan luulee mun olevan ihan sekopää :D

Iiro
Aina jonon viimeinen

Oonko ainoa, joka ei kykene kuuntelemaan salilla mitään? :o (En kyl muutenkaan treenatessa, mutta se on ihan lajivalintahomma)

Iiro
Aina jonon viimeinen

(Juoksiessa joo, mutta tulee käytyä lenkillä niin harvoin ettei lasketa.)

FFFifi
Fitness Führer

Mä en koskaan kuuntele salilla mitään. Ne piuhathan olisi ihan tiellä ym.!

Juostessakin vain silloin tällöin. Osviittaa listasta saa tästä maratonpostauksesta (sic). Siellä on Eye of the Tiger, totta kai :D

Lisäksi pitää olla heviä ja euroviisuja. Nyt kun lähden Kreikkaan maralle pitää päivittää sinne lisää erityisesti Kreikan euroviisuja, Kreikalla on aina ihan parhaat!

Iiro
Aina jonon viimeinen

MY SECRET COMBINATION, IT'S A MYSTERY FOR YOUUU

OPAAAA

MY NUMBER ONEEEEEE

FFFifi
Fitness Führer

KYLLÄ!!! <3 <3 <3

Alcohol is free, Aphrodisiac ja Watch my dance löytyy jo :D

Lotta Katariina
Pumpui

Euroviisujuoksut!!!!

 

Jyri Kaasinen (Ei varmistettu) http://www.luonnoskirja.net

Yleensä lenkillä ei ole kuuntelulaitteita mukana, mutta olen huomannut että erityisesti jos iltamyöhään lähtee autioille kaduille juoksutreenit vetämään niin takaraivossa jauhaa tämä hiljattainen löytö.

OGRE - Gondola: http://youtu.be/rwnml285CaM

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.