Hyökkääjiltä puolustautumisesta ja pelon ilmapiiristä

Pumpui

Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun mainoksen Facebookissa näin.

Nyt tiedän mikä lenkkivarustuksestani on aina puuttunut! Kanssaihmisten, ei kun siis hyökkääjien, monikossa, sokaisemiseen tarkoitettu suihke! Nyt vihdoin lenkkipuvun taskuun mahtuvassa koossa! 

Tämä mainos ärsyttää minua valtavasti. Eniten pelon ilmapiiriä levittävät juuri tällaiset typeryydet ja kaiken maailman kansallismieliset uuvattipartiot. Jos toistuvasti kuulee viestejä siitä kuinka turvaton mukamas on ja heti joutuu ahdistelluksi kun päänsä ovesta ulos pistää, sitä turvattomammaksi olonsa saattaa tuntea. Mitä seuraavaksi, suositteletteko ottamaan kuitenkin mukaan käsiaseen, vai pyydetäänkö juoksuturvajoukot varmistamaan jokaisen mamsellin lenkkirauha?

Kerran juoksin syyspimeällä lenkkipolkua. Perässäni tuli mies, huppu syvälle päähän vedettynä. Hiljalleen hupparimies alkoi saavuttaa. Hiippari huomasi, kuinka vilkaisin taakseni. "Sori, en mä sua seuraa, mulla vaan on vähän kovempi tahti, jos mä tästä nyt menisin ohi", mies virkkoi hymyillen hitusen anteeksipyytävän näköisenä, pitäen koko ajan turvallisen etäisyyden. Onneksi en ole herkkä pelkäämään ja onneksi ei ollut taskussa suihketta. Olisi tuntunut melkoisen pahalta sokaista kanssalenkkeilijä ihan vain varmuuden vuoksi.

 

 

Kommentit

Inexplicable (Ei varmistettu)

Juu, ei ketään pidä sokaista ihan vain varmuuden vuoksi. Pelkäätkö, että niin voi tapahtua, jos on turvasuihke mukana? Voihan se kyllä olla, että sillainkin voisi käydä. Itse en ole mainosta nähnyt; mainostettiinko samassa mainoksessa myös näitä "kansallismielisiä uuvattipartioita"?

Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että monet mainokset ovat hölmöjä; taitavat vaan mitä ilmeisimmin kuulua tällaiseen länsimaiseen amrkkinatalouteen.

Lotta Katariina
Pumpui

Jotenkin kuvittelen että jos kaikki hermoherkkänä kanniskelisivat suihkeita, niin saatettaisiin sitä käyttää väärissä tilanteissa. 

Ei mainostettu tässä mainoksessa partioita, mutta rinnastan ne samaan liiallisen pelon ilmapiirin lietsomisen kategoriaan.

Inexplicable (Ei varmistettu)

Niin, tavallaan samasta asiasta kai ameriikoissa keskustellaan aika usein, että vaikuttaako aseiden runsas läsnäolo asekuolemiin. On siinä varmaan syy-yhteys; onhan turvasuihkeen tai aseen käyttö helpompaa, kun se on saatavilla. Mielenkiintoinen kysymys. Sitten ollaan jo syvemmässä filosofiassa, kun pohditaan, mitä on pelko, turvallisuus ja varovaisuus, miten evoluutio on näitä tunteita meissä muokannut. Sukulaistätini ei uskalla käydä iltaisin lenkillä, mutta hän asuukin Pohjois-Pohjanmaalla, ja pelkää karhuja. Itse olen aina välttänyt liikkumasta jalan kaupungilla yöllä tai myöhään illalla.

CougarWoman
CougarWoman

Mä olen vielä niin naiivi, että oikeasti en voi kuvitella, että kukaan haluaisi minulle pahaa. (Tämä ei koske pelkästään ihmisiä, tämä ämmä ihan valehtelematta oli kerran Ameriikanreissullaan menossa autosta ulos kojoottia silittämään, onneksi mies sai housunkauluksesta kiinni ja veti takaisin autoon istumaan. :D) 

Eli yleisestä ilmapiiristä huolimatta, meitä sinisilmäisiä hölmöjä kyllä rittää. Ja itseasiassa - olen alkanut ajatella, ettei se ole ollenkaan huono asia. Mä niin pidän tän asenteen. 

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla on vähän sama! Enkä usko että se on huono ominaisuus. t. nimim "Minä vähän menen auttamaan tuota käärmettä kun se on tuossa keskellä tietä"

Smy
Cityliikkuja

Mä olen herkkä pelkäämään, mutta tosi hyvä piilottamaan sen! Ei sillä, asun keskellä metsää ja vilkkaan mielikuvitukseni ansiosta pelkään enemmän karhuja ja zombieita lenkkeillessäni. Syksystä talveen täysin katuvalottomassa ympäristössä ei kyllä kukaan, edes hyöökkääjä (ihminen siis), kulje ilman otsa-/taskulamppua, niin ei siellä kyllä pahasti pääsisi yllättämäänkään :D

Joskus kaupungissa asuessani huomasin välillä lenkillä eksyneeni pelottaviin paikkoihin, mutta kyllä minäkin olen vielä sen verran sinisilmäinen, että ainakaan suurin osa ihmisistä ei halua toisilleen mitään pahaa :) Eli tuote: ei jatkoon.

Lotta Katariina
Pumpui

Mä kanssa välillä pelkään, mutta juurikin kaikkia zombeja ja dinosauruksia, jotka nyt ei ehkä ole se realistisin pelko :D

Jommassa kummassa iltapäivälehdessä oli uutinen maailmalta, jossa paikalliset haluavat mieluummin helvetinperkeleet pyörineen naapuriin kuin vastaanottokeskuksen. Syynä se, että pakolaislapset pelottavat. Siellä ei taida tuo suihkekaan auttaa, edes sisäisesti.

Lotta Katariina
Pumpui

Ehkä ajatellaan että jos asuinalueella on tosi vahva bikerpresenssi, ei sinne uskaltaudu muut hillumaan? Mutta toki on riski että tulee eri ryhmien välisiä kärhämiä tms. joissa sitten otetaan suihkeita järeämmät puolustautumiskeinot käyttöön...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.