Joogahommissa

Pumpui

Voi sitä näemmä viettää aurinkoisen iltapäivän puistossa muullakin tavoin kuin kiskomalla taskulämmintä kaljaa.

Rakas ystäväni ja mainion Chispa de Yoga -palstan pitäjä Rita on hiljattain valmistunut yin-joogaohjaajaksi ja vei minut joogailemaan perjantai-iltapäivän päätteeksi Tervasaareen.

Jooga on minulle samanlaisessa asemassa kuin vaikkapa elokuvissa tai baletissa käyminen: vasta kun sitä tekee, tajuaa kuinka mukavaa ja virkistävää se on ja että sitä pitäisi tehdä useammin. Paljon useammin. Olen viime päivät paahtanut salilla ja lenkkipoluilla, joten pieni hitaammin ottaminen tuli tarpeeseen.

Yin-joogassa tehdään hitaita venytyksiä, jotka ovat hyväksi etenkin sidekudoksille. Ritan henkilökohtaisessa ohjauksessa kaltaiseni hääräkin malttoi kerrankin venyttää paikkoja tarpeeksi pitkään ja hartaudella. Ja hengittääkin, kun vähän muistutettiin. Kun harjoituksen lopuksi nousin matolta, oli olo freesi kuin vasta heränneellä. Konttorinäädän kroppa kiitti venyttelystä ja auringosta.

Tavoilleni uskollisena piti kuitenkin ruveta vähän urheilemaan lopuksi. Olen notkeusasteikolla luokkaa "kanki, rautainen", mutta voimaa vaativat temput sentään sujuivat!

Kommentit

annemi

Ihanaa!! :)

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

:) oli kyllä lystiä. Lotta jaksoi hyvin alun pranayama harjoitukset ja rentoutui hymyillen asanoissa. Ihanan kehotietoinen oppilas! Me like!

ps. varmuuden vuoksi tarkennus, ensimmäinen ja viimeinen ei ole yin joogaa, vaan puhtaasti arm balancea, side-crow ja crow-pose, joissa Lotta oli super etevä. heheh. 

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

niin ja et ollut kanki lainkaan, höpsis höpsis! 

 

Saara Ilona (Ei varmistettu)

Mä oon ottanut lenkin jälkeisiin rutiineihin joogaa/joogaliikkeitä (youtubesta Tara Stilesin opastuksella, hyviä lyhyitä harjoituksia) ja kyl se vaan tekee gutaa lonkille ja selälle. Omatoiminen harrastaminen on siinä mielessä mulle helpompaa kuin joogatunneilla käyminen, kun niissä tämä idiootin kilpailuvietti iskee päälle ja oman kropan kuuntelu jää liian helposti kun naapuri saakin jalan niskan taakse..

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Lotta: kannattaa kokeilla useammankin kerran. Mä huomasin tulevani voimakkaammaksi sillä, kun korvasin voimaharjoittelua joogalla. Se miksi näin kävi oli monia teorioita ja yksi niistä oli se, että avaamalla lihaksia saatiin hermotukset toimimaan paremmin jolloin koko lihassyyt toimivat paremmin yhdessä ja lihas toimii voimakkaammin.

Ja sitten oli ihan sekin, että saatoin tehdä liikaa voimaharjoituksia ja kroppa ei saanut riittävästi lepoa, mutta oli syy mikä tahansa niin, jos jokin toimii niin sitä kannattaa tehdä jatkossakin :).

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Saara Ilona: kannattaa ehdottomasti käydä Mysore tai vastaavilla tunneilla joissa saa tehdä harjoituksen omaan tahtiin, mutta silti on ohjaaja auttamassa vaikeissa kohdissa.

Lotta Katariina
Pumpui

Tekisi kyllä varmasti gutaa ottaa liikkeitä osaksi muitakin treenejä. En tiedä miksi venyttely jää aina lapsipuolen asemaan, kai se on sitä että kun on jäykkä :D

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

Joo, Lotta useamminkin! Vaihtokauppa? Sulle opetan eri joogatyylejä, ja te täytätte mun vatsan? :) 

VM, Mysore. eli varmaan puhut ashtangasta eikö totta? siinähän pitää olla selvillä asanajärjestys, joten ekana on hyvä ottaa haltuun se. korjaa jos olen väärässä :)

Saara Ilona, olet niin oikealla tiellä. Omaan kehoa pitää kuunnella, ja kannustan siksi kotona silloin joogaamaan. Se tuo kehotietoisuutta.  Toki ohjatuilla tunneilla saa opettajan korjaamaan linjaukset sekä antamaan vinkkejä, jos tarve vaatii. :)

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Chispa: voi olla, että termi on väärä. Mysorea olen nähnyt käytettävän siellä ja täällä sooloharjoittelusta, joten käytän sitä sitten sujuvasti itsekkin. Itsehän käytän vielä silloin tällöin lunttilappua, koska jotkut loppupään asanat saattavat mennä sekaisin. Jotkut voivat pitää tätä hyvinkin epäortodoksisena, mutta mä olen samalla linjalla kuin ohjaajani: ei se ole niin tarkkaa miten sen tekee kunhan suunta on oikea ja tuntuu itsestä hyvältä. 

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

Juuri niin. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.