Kerro mikä tekee sinut onnelliseksi ja voita Onnellisuusprojekti-kirja!

Pumpui

Olen elämänmuutos- ja eroprosessin myötä joutunut viime aikoina tosissani pohtimaan onnellisuutta ja sitä, mikä tuo itselle ja muille hyvää mieltä ja oloa. Olen huomannut palanneeni useampaankin kertaan Gretchen Rubinin Onnellisuusprojekti-kirjan ajatusten pariin. Kirjassa Rubin käy läpi elämänsä eri osa-alueita etsien pieniä ja suurempia asioita, jotka estävät ja edistävät onnellisuutta.

Yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Nemon kanssa järjestämmekin pienen kilpailun: Kerro, mikä tekee sinut onnelliseksi, niin voit voittaa Gretchen Rubinin hitiksi muodostuneen Onnellisuusprojekti-kirjan!

En ole millään mittapuulla self help -kirjallisuuden ystävä, mutta Rubinin Onnellisuusprojekti sai minut todella pohtimaan sitä, mikä tekee minut onnelliseksi ja onko jotain, mitä voisin muuttaa edistääkseni omaani ja läheisteni hyvinvointia.

Onnellisuusprojekti kertoo Rubinin vuodesta, jonka aikana hän päätti kohta kohdalta muuttaa elämäänsä paremmaksi. Käsittelyyn pääsivät niin vireys, avioliitto, työ, vanhemmuus, vapaa-aika, ystävyys, raha, ikuisuus, kirjat, tietoisuustaidot kuin asenne. Rubin kertoo hauskasti omista kokemuksistaan ja haastaa lukijaansa miettimään, onko tämän omaan elämään muodostunut tapoja tai asioita, jotka estävät keskittymistä, läsnäoloa - ja loppukädessä onnellisuutta.

Yksi parhaista Rubinin opeista, jota yritän nykyään elämässäni noudattaa, on yhden minuutin sääntö: jos asian hoitamiseen menee alle minuutti, se pitää tehdä heti. Moni muukin on innostunut kirjan luettuaan. Lilyn ihana Eeva Kolu, self help -skeptikko hänkin, kirjoitti keväällä vaikuttuneensa kirjasta.

Koska onni kasvaa jakaessa, haluan käynnistää pienen kilpailun. Kerro kommenttiboksissa, minkälaiset asiat sinut tekevät onnelliseksi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme Onnellisuusprojekti-kirjaa. Osallistumisaikaa on ensi perjantaihin 21.6. saakka. Muistathan jättää vastauksesi oheen myös sähköpostiosoitteesi, niin saan otettua yhteyttä voittajiin!

Minut tekee tällä hetkellä onnelliseksi tulevaisuus. Vaikka se pelottaakin aina välillä, tiedän että kohta asiat ovat taas paremmin. Myös kesä, ystävät ja kainalossa pötköttävä kissa parantavat elämäni laatua melkoisesti.

Onnea kisaan!

 

 

Kommentit

Kaisain (Ei varmistettu)

Minut tekevät onnelliseksi itselle hyvää tekevät arjen rutiinit: Riittävä uni, varhain herääminen, säännöllinen liikunta, hyvä ja monipuolinen, omalle kropalle sopiva ruoka, ja ehkä tärkeimpänä: rauha. Pyrin välttämään kiireen tuntua, ja edistämään rauhallista, kiireetöntä olotilaa ja ympäristöä. kaisaml@suomi24.fi

wuuuh (Ei varmistettu)

Täytyy myöntää, että aina välillä (joskus liian usein..) tulee ajateltua että jos olisi tätä, tuota ja asiat näin, olisin onnellisempi. Kuitenkin välillä tulee hetkiä, kun vain tajuaa että tämän hetkinen elämäni onkin aika kivaa ja olenkin melko onnellinen. Ne hetket on ihania :)
Mutta jotain konkreettisia asioita, jotka tekee onnelliseksi: hymy ja nauru, vesisade ja sen tuoma raikkaus, kirjat, ihanat, ihanat ystävät ja täydellisesti valittu karkkipussi!

ainoo9@hotmail.com

Tulitikkutehtaan tyttö (Ei varmistettu)

Tasaista onnea saan arjesta: terveydestä, hyvistä unista, maukkaasta ruuasta, tyttären kanssa touhuamisesta, miehen kanssa halailusta, puhtaasta pyykistä, hyvistä kirjoista...Paljon onnea tuovat tällä hetkellä myös työt ja uudelleen aloitettu opiskelu: saan tehdä sitä mitä haluan ja mikä inspiroi.
Toisaalta hetkellistä onnea tuovat uusi mekko, kauniit korkokengät, kirkkaan punainen kynsilakka tai lasillinen kylmää kuohuviiniä. Yhtä tärkeitä nuokin.

Tulitikkutehtaan tyttö (Ei varmistettu)

Ja se sähköposti: tipi83@luukku.com

Multa tulee nyt klisee mutta ei voi mitään. Onni koostuu pienistä hetkistä! Ja niistä se todentotta koostuu. Aamukahvista, palasta suklaata, mahtavasta tanssitunnista, hyvästä treenistä jne.

Oon muuten jo pitkään halunnut lukea tuon kirjan mutta en ole saanut aikaiseksi lähteä kirjastoon ja rahatilanne ei oo antanut myöden ostaa sitä.

ninamariatuulikki@gmail.com

Lauratau
Lapsenkengissä

Minut tekee onnelliseksi monetkin asiat, ihan pienet ja myös ne elämää suuremmat, kuten tyttäreni, perheeni ja ystäväni. Pienistäkin asioista pitää muistaa olla onnellinen: Onnistunut aamupuuro, puhtaat lakanat, ihanan tavallinen päivä. Tämän hetken isoin onni tulee toivosta. Olen toiveikas tulevaisuudestani, uskon että pääsen tavoitteisiini ja onnistun. On ihanaa, että on toivoa. :)

trylauratau@gmail.com

Sara L (Ei varmistettu)

Onnelliseksi minut tekevät tottakai läheiset ja yhdessä olo. Mikään ei voita aurinkoista kesä päivää perheen tai ystävien kanssa. Toisena sitten tuleekin itseni ylittäminen treeneissä! Se on erillaista onnellisuutta, mutta sen jälkeen päivä ei vaan voi mennä pilalle :) sara.lehtera@hotmail.com

Juuri nyt mut tekee onnelliseksi se, että sain vakituisen työsopimuksen. Mulla oli puolen vuoden määräaikainen soppari ja jatko epävarmaa, mutta ilmeisesti olen tehnyt jotain oikein kun saan jatkaa vakituisena työntekijänä. Tällä hetkellä myös kesä, tulevat kesäsuunnitelmat ja onnistuneet treenit tekevät mut onnelliseksi. Ja uudet painonnostokengät! :D elinakv ät gmail piste com

Dalmi
Arkisokka

Onnellisuuden siemen tuntuu piilevän siinä, että ottaa itseään niskasta kiinni ja hilaa ahterin ylös sohvalta. Tekee hyviä juttuja hyvien tyyppien kanssa, ei sano kun jaksais/sitku/voi ku viittis. (Ja siivoaa elämästään ne ikiuiset pessimistinarisijat.) mail.dalmi@gmail.com

HenriikkaV (Ei varmistettu)

Tää on kyllä sellainen kysymys, mihin pitäisi pohtia useammin vastauksia. Mutta yritetäänpäs nyt miettiä edes jotain tähän :)

Mut tekee onnelliseksi..
..koirani, joka ottaa mut iloisesti vastaan pitkän työpäivän jälkeen.
..poikaystävän yllättävät pusut, joita ei tarvinnut kerjätä.
..satiinilakanan pinta paljasta ihoa vasten.
..aurinkoinen keli työpäivän jälkeen.
..kuntosalilla edistyminen ja itsensä ylittäminen.
..onnistunut uuden reseptin mukaan tehty ruoka.
..ne harvat hetket, kun kerkeän viettää aikaa jommankumman siskoni kanssa.
..äiti ja äidin viisaus.

Nää tuli nyt äkkiseltään mieleen viimeisen viikonlopun perusteella :) Sähköpostiosoite on hennakka@hotmail.com

Joogapäiväkirjat

Onnellisimmillani olen silloin, kun saan aikaiseksi. Ilahdun todella helposti materiasta (sain eilen uuden pyörän ja nyt suhailen paikasta toiseen Naantalin Aurinkona), mutta vaikka materian myötä onnellisuuteni tuleekin näkyville, todellinen onni piilee ilahtumisten alla. (Ilahdun toki muustakin kun materiasta, esim. auringonpaiste, kummityttö ja sen veli, tanssi ja muut pikkujutut saavat yleensä ilon pulppuamaan.) Kun perusonnellisuus on kasassa, ilahtumisistakin nauttii enemmän. Perusonnellisuus tarkoittaa mulle itsensätuntemista ja sitä, että on itselle hyvä ja armollinen. Aikuisuus tarkoittaa sitä, että osaa elää näiden tietojensa mukaisesti. Tai niin ainakin toivon, ja odotan kovasti aikuisuutta. katrielina.heikkinen [a] gmail.com

_kuutti_ (Ei varmistettu)

Voi miten ihana kysymys! Tekee hyvää välillä miettiä niitä hyviä asioita elmässä.

Minut tekee onnelliseksi:
- Uuden taidon oppiminen (tällä hetkellä työn alla on käsilläseisonta)
- Kissani
- Aurinko ja lämpö, miten kesällä kaikki yksinlertaisesti on vain paremmin?
- Kaverien kanssa vietetty aika
- Vamhempani, joita arvostan vanhetessani aina vain enemmän
- Veljenpoikani, on mahtavaa seurata pienen nassikan kasvamista ja kehittymistä
- Olen pitkästä aikaa ihastunut, ja tämän miehen näkeminen piristää ja ilahduttaa suuresti.. *punastus*

On muuten mielenkiintoista huomata, että mikään noista asioista ei vaadi erityisesti mitään rahallista/aineellista!

nalle_k @ yahoo.com

ninni88 (Ei varmistettu)

Minut tekee onnelliseksi myötätuuli pyöräillessä töistä kotiin.
nina_lehti@hotmail.com

Krisse123 (Ei varmistettu)

Minut tekee onnelliseksi, että olen huomannut että tärkeille asioille löytyy aina aikaa, ja aina keksii tekosyyn olla tekemättä sitä, mitä ei oikeasti halua tehdä. Onnelliseksi minut tekee myös hulluna urheilu joka päivä. Harvoin tulee keksittyä tekosyitä, ettei tarvitsisi urheilla. Ja miten ois aamiainen parvekkeella?

Sposti: kranhe@gmail.com

Darling (Ei varmistettu)

Minut on aikoinaan tehnyt onnelliseksi se, kun tajusin että pitää elää hetkessä. En mieti menneisyyttä, enkä suunnittele liiaksi tulevaisuutta, päivä kerrallaan, hetkessä eläminen. Se etten mä tarvitse sitä toista ollakseni onnellinen, että mä oon ihan paras nyt näin, yksinkin.
Toki hyvän olon ja onnellisuuden tunteen jakaa myös rakas bodaaminen salilla, aamusateen juoksulenkit, niistä syntyvät tulokset omassa rungossa ja mielessä. Se, että on vielä ystäviä jotka ovat vielä siinä vierellä, vaikka muut olisivat jättäneet. Ja ehkä jopa vähän pinnallisempikin, mikä minut tekee onnelliseksi on erittäin terve itsetuntoni, se että en epäröi sanoa olevani upea.
rusakkomaeu@gmail.com

Jopa (Ei varmistettu)

Hei, minut tekee onnelliseksi luonto, rauha, lapset, aika, terveys.

blackstripened (Ei varmistettu)

Minut tekee onnelliseksi parin kuukauden päästä syntyvä esikoisemme, ihana parisuhteemme, upeasti alkanut ja aurinkoinen kesä sekä tieto siitä, että muutaman kuukauden päästä muutamme pian yhdellä yksiköllä kasvavan perheeni kanssa unelmieni kaupunkiin.

alisa.hakanen@gmail.com

Eilisen lupaukset

Parasta on.. uups. Melkein kaikki elämässä?

-aamutee tai -kahvi ulkona, joskus päivälläkin. On myös kivaa, jos sen saa katettua nätisti ja mukana on pannaria tai uunissa tehtyjä (niitä puolivalmiita tai sitten leipomon) sämpylöitä, juustoa, kurkkua, tomaattia tai sitten paahtoleipää - en usein näitä syö.

- kun saan heitettyä turhaa tavaraa pois. Mitä enemmän saa heitettyä, sen parempi mieli tulee.

- kun jaksan sen kerran tai kaksi vuodessa lähteä aamulla liikkumaan: kävelylle, pyörällä tai uimaan. Ei tarvitse olla edes rankkaa liikuntaa, mieluummin ainakin ulkona kevyttä että ehtii nauttia aamun viileydestä ja kosteudesta ja utuisista väreistä.

- syksyisten aarteiden löytäminen metsästä: kanttarellit, suppilovanhverot ja marjat. Minussa asuu ehkä pieni martta, koska nautin myös siitä, miten oma puutarha alkaa tuottaa marjaa, vihannesta, kukkia ym.

- kun tulee kotiin, ja koirat ottavat aina yhtä onnellisina vastaan

- ne jo aiemmin mainitut puhtaat lakanat. Parasta on, jos ne on jaksanut silittää, mutta ehkä kokeilen Eeva Kolun suosittelemaa pesulaa kun se ei ollut kovin kallista.

- kukat maljakossa ja puhdas koti

- ystävät ja ruoka ja juoma, oli se sitten jonkun kotona tai ravintolassa. En enää jaksa käydä baareissa, mutta vielä en ole kyllästynyt illanistujaisiin ystävien kanssa. Myös hyvä ruoka kotona ja siihen hyvä taustamusiikki ovat jees. Kesällä tietysti se, kun saa ensimmäiset kerrat uusia perunoita ja silliä tai graavilohta

- treeni, jonka jälkeen stressi on poispyyhitty ja olo on levollinen ja mahtava

- kiireetön sauna, erityisesti jos pääsee uimaan, mutta ilman uintiakin

- kun käyn tapaamassa vanhempiani ja saa istua ja jutella rauhassa

- kun tv on ollut pitkään (siis ei tunteja vaan päiviä) pois päältä.

- kun on ollut oikein ahkera :)

sarsimus (Ei varmistettu)

Tätä kirjaa olen muutaman kerran käpälöinyt kirjakaupassa, joten pakko osallistua! Ja mä kai sitten kaikista maailman ihmisistä poiketen tunnustaudun self help -kirjojen ystäväksi. Epävakaassa elämänvaiheessa niitä tuli luettua jonkun verran ja kyllä hyvät kirjat ovat auttaneet näkemään asioita uudella tavalla. Itse löysin hyviä kirjoja etenkin Basam Booksin julkaisuista.

Tulen onnelliseksi muun muassa tasapainoisesta arjesta, kiireettömistä viikonlopuista, pitkistä aamiaisista, hyvästä kahvista ja omasta ajasta. Onnellisuutta lisää se, kun olen tajunnut elää elämää nyt enkä olla onnellinen "sitten kun". Pitää löytää se hetken kauneus. Samaahan ne kaikki muutkin sanoo, mutta se pitää vaan sisäistää – se on "state of mind".

Kiitos hyvästä ja inspiroivasta blogista! :) Palkinnoista voi ilmoittaa osoitteeseen sarisharju@gmail.com.

Manna_P (Ei varmistettu)

Olen itsekin miettinyt todella paljon omaa onnellisuuttani - ja pohdin edelleen. Olen kokenut oloni onnelliseksi myös vaikeissa elämäntilanteissa keskittymällä niihin asioihin, jotka ovat hyvin (tämä ei toki ole aina niin helppoa miltä kuulostaa). Toki onnellisuus kasvoi, kun löysin oman alani jne., mutta perusonnellisuus onneksi on aina ollut, mutta vain lisääntyy silloin kun asiat ovat todella hyvin. Onnellisuutta kannattaa ja pitäisi pohtia enemmänkin! Valittamisella ei ainakaan saa mitään.

Sähköposti: tahdikkaasti@gmail.com

Johanna- (Ei varmistettu)

Sanon blogissakin sivuamiisi aiheisiin liittyen, että minut tekee onnelliseksi nostaminen. :) Paitsi että liikunta tutkitustikin lisää hyvinvointia, ovat tempaukset ja maastavedot kerta kaikkiaan loistavaa hetkessä elämistä.

fibreopticangel [at] gmail.com

vilma.p
Vilma.P

Oi, tän kirjan oon halunnut ton Eevan postauksen jälkeen ja nyt vakuutuin vielä enemmän.

Mut tekee onnelliseksi muun muassa onnistumisen elämykset, uuden oppiminen, auttaminen, hallinan tunne, tasapaino, läheisyys ja kaikki arkiset pikkujutut, kuten lenkki ja hyvä ruoka. :)

 

Emma H (Ei varmistettu)

Mut tekee onnelliseksi esimerkiksi onnistuminen, itsensä ylittäminen, uudet ihmiset ja hymy:-)

Tää kirja kiinnostaa kovasti! Kun Eeva kirjoitti siitä, meinasin heti laittaa tilaukseen, mutta jotenkin se sitten vain jäi. Olisi mahtavaa päästä lukemaan:-)

The finer things

Mut tekee onnelliseksi kun pääsee myöhään töistä ja voi pyöräillä kotiin ja kuunnella maisemiin sopivaa musiikkia, siisteys, kohteliaat ihmiset ja kukat :) 

henna922@hotmail.com 

Maisemissa

Minut tekee onnelliseksi se tunne, kun tajuan olevani onnekas ja onnellinen. Kun töissä menee niin hyvin, että tekee mieli tuulettaa. Tai kun ystävän kanssa nauretaan vatsa kippurassa sille, kun vatsa menee niin kippuraan. Pienet jutut!

juhevu@utu.fi

annakarin
Anna Karin

Minut tekee onnelliseksi lapseni kikatus, vastaleikatun nurmen tuoksu, värikäs taivas, vanhat huonekalut, halaukset, kaunis musiikki, hyvä ruoka, ymmärtävät sanat, lämpimät kesäpäivät ja sateiset syysillat. Ja tietysti onnistumisen tunne, ilo, rakkaus, nauru, muistot.

Just nyt mä oon onnellinen, kun kotona on hiirenhiljaista, ikkunan läpi tulee oranssit ilta-auringon säteet, sängyssä on puhtaat lakanat ja yöpöydällä lasi kylmää maitoa.

anna.asplund@hotmail.fi

Minut tekee onnelliseksi kotoa poistuminen, ihmisten näkeminen ja kanssa oleminen. Toisten ihmisten näkeminen virkistää ja aktivoi mieltä. Ei jää jumiin omiin ajatuksiinsa ja muutenkin sosiaaliset tilanteet taitavat olla aika elämän edellytys nykyihmiselle, onneksi omalle kohdalleni on sattunut ihana perhe ja kasa ihan mielettömiä ystäviä. :-) Ja kotoa poistumisen jälkeen sinne on myös ihana palata.

leskinen.essi@gmail.com

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Oma onneni asuu pienissä hetkissä. Kun yht'äkkiä tajuaa, että onpa hyvä olla juuri näin. Se olo voi tulla kotona, se olo voi tulla juostessa, se olo voi tulla vaikka 6-kaistaisen moottoritien ruuhkassa jos on tullakseen. Tänään tunsin syvää iloa ja onnellisuutta katsellessani takapihan kukkasissa pöristelevää kolibria. On vain se hetki eikä silloin ole paljoakaan väliä mitä tapahtui viisi minuuttia sitten tai mitä tapahtuu huomenna.

Onnea ja iloa sun tulevaisuuteen ja tähän hetkeen <3

a.k.sinivaara(a)gmail.com

FFFifi
Fitness Führer

Jätän tästä pois ne, jotka pikemminkin mahdollistavat yleistason onnellisuuden, kuten riittävä toimeentulo ja riittävä uni, ja keskityn niihin hetkiin. 

-Kova treeni

-Hyvä ruoka ja juoma

-Meri ihan sinällään mutta erityisesti rannalla ja meren läheisyydessä hengailu

-Kukat

-Lämmin sää

-Lisäksi fyysisesti väsyneenä on yleensä hyvin tyytyväinen mieli

Erilainen olo musta tulee esim. lapsista tai muiden auttamisesta, se on ennemminkin iloa kuin onnea, tai menee sitten sinne "yleisen onnellisuuden" puolelle.

Cate (Ei varmistettu)

Moi!
Mut tekee onnelliseksi se kun saa istua rauhassa junassa ja katsoa ikkunasta maisemia. Silloin on kerrankin aikaa pysähtyä ajattelemaan ja katsomaan ympärilleen. Ai niin, tältä maailma näyttääkin.

sumppo (Ei varmistettu)

Yksinkertaisesti rakkaan kissani kehräys ja sen onni tekee mut onnelliseks. Kisun takana on vielä semmonen rankka tarina miten se tänne oikein pääty niin ihanaa nähdä se niin onnellisena ja kiitollisena.

Pilvilii (Ei varmistettu)

Pienet ja suuret kauniit asiat. Ystävät. Uusi työpaikka työttömyyden jälkeen. Kesäillat ja meressä kahlaaminen :)

Jennina (Ei varmistettu)

Juoksukilpailut, auringonpaiste, kiitokset ja anteeksianto. Ja se luottamus, etta tavalla tai toisella kaikki aina jarjestyy.

zitrone (Ei varmistettu)

Sunnuntai-aamun raukea vetreys hesarin ja aamupalan äärellä. Auringonpaiste parvekkeelle. Ihku toinen puolisko, joka jaksaa aina olla positiivinen. Sopivan rauhaiset hetket. Kävely öisessä kaupungissa. Seikkailut uusissa maissa. Elokuun lämpimät yöt. Pienet onnistumisen kokemukset liikunnan saralla ja itsensä haastaminen. Ystävät, nuo ihanaiset.

Arja (Ei varmistettu)

Mikä tekee minut onnelliseksi? Muistot mukavista hetkistä, ystävien tapaamiset, tavallinen arki, koti.

Rakkaani, joka aamu, päivä, ilta ja yölläkin herätessä. Perhe. Terveys. Kropan kykenevyys. Juoksu. Opiskelussa oivaltaminen. Halaus. Etenkin äidin halaus. Musiikki.

Pyöräily kesätyöpaikkaan (Helsingin keskustasta 12 km niin landelle kuin siinä nyt ehtii) aistien kesää; kesän vihreyttä, ääniä ja tuoksuja.

Matkustaminen, se kun lentokone laskeutuu jonnekin, mistä on vielä kokonaan tietämätön, maailmankartta päässä täydentyy.

 

S-P (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä minut tekee sunnattoman onnelliseksi oma vuokrayksiö. Ero on takana ja tilavasta kolmiosta koti on vaihtunut pieneen yksiöön. Täällä on kuitenkin kotoisampi olo kuin entisessä asunnossa konsanaan. Oma rauha on ihana asia.

Tiinuska / Parempia Polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi/

Onnelliseksi minut tekee luonto. Rakastan auringonlaskun värjäämää taivasta, pieniä sinivuokkoja, pelityyntä järvenpintaa, jylhiä vuoria, värikkäitä lintuja, mustikkametsää. Luontoon kun vielä yhdistetään hölkkälenkki, geokätköilyretki, tai telttailu tärkeän ihmisen kanssa, niin sen onnellisemmaksi ei kyllä tämä tyttö enää voi tulla :)

Lyyti- (Ei varmistettu)

Hyvin nukutut yöunet - unta osaa arvostaa, jos sen on joskus menettänyt.

molz (Ei varmistettu)

Onnelliseksi mut tekee se, että tietää vierellään olevan ihmisiä, joiden kanssa talsia elämän mutkissa, vaikka välillä näkisikin harvemmin niin ne tyypit kuitenkin pysyy.

Maya

Onnelliseksi minut tekee Suomen kesä, jonka aikana olen ottanut vastaan uusia haasteita. Olen tilannut pienen pähkäilyn jälkeen muun muassa ensimmäisen longboard-lautani ja suunnittelen osallistuvani arkeologisiin kaivauksiin! Ennakkouulottomuus on tämän kesän sana. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.