Kesähaaveita

Pumpui

Eilen väittivät television säälähetyksessä, että talvi on loppunut. Ja sehän minulle sopii. Kesä tarkoittaa lomaa mikä tarkoittaa mahdollisuutta matkustaa. Mutta mihin sitä lähtisi?

Haaveissa matkakohde, jossa voisi pyöräillä, retkeillä ja nauttia maisemista ilman tolkuttomia ihmismääriä. Sellainen kohde, joka olisi vähän kauempana kuin viime kesäinen, joskin kaikki kriteerit täyttävä Kruunuvuorenlampi.

Kesä on siitä ikävää matkustusaikaa, että puoli Eurooppaa ja iso läjä amerikkalaisia lomailee samaan aikaan samoissa paikoissa. Koska tänä talvena ei ollut mahdollisuutta minkään valtakunnan reissaamiseen, niin kesälle on matkustuspaukkuja paljon. Haluaisin paikkaan, jossa voisi tehdä kivoja pyöräreissuja, patikoida ja hengailla kivoissa paikoissa. Ja olisi toki kiva, jos kaupunkilomankin siihen pystyisi integroimaan.

Kaksi vahvaa ehdokasta tällä hetkellä ovat Itävalta ja Islanti. Onko teillä kokemuksia noissa maissa retkeilemisestä ja fillaroimisesta tai muita timanttisia vinkkejä lomaan, jonka aikana saisi aurinkoa, hyvää ruokaa ja puuhakkaita elämyksiä?

 

 

Kommentit

sanumaria

Islannissa pyöräilee vaan turistit. Ja paikalliset nauraa autoistaan kun turistit polkee keskellä ei-mitään vastatuuleen kun tulee räntää ja lampaita ja pieniä mummoja taivaalta. Toki välillä ehkä tulee lunta ja paistaa aurinko. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Mä tykkäsin Islannista niin kovasti talvisaikaan että mä varmasti tykkäisin siitä myös kesällä. Ehkä pitäis paikalliskokemuksen vahvistamiseksi tehdä joku islanninhevosvaellus eikä mennä munamankelilla :D

sanumaria

Fillarilla vaan. Tiiän parikin kivaa mestaa mihin voi mennä pulikoimaan kuumaan lähteeseen :)

Lotta Katariina
Pumpui

Mun mieleenpainuvin lomafillarointi on kyllä Meksikosta, kun mentiin rinta rinnan saarta ympäri lihavan jenkkipariskunnan kanssa. Jenkit vain ajoivat golf-kärryllä ja me fillareilla... ne ihmettelivät että miksi ihmeessä joku polkee jos bensakäyttöiselläkin pääsee :D

Lotta Katariina
Pumpui

Ja hyviä lähdevinkkejä otetaan mieluusti vastaan :)

sanumaria

Niissä on aina vähän se että joku pikkumaanjäristys on voinu niitä siirtää. Mutta voin kyllä vaikka johonkin meiliin pistää vinkkejä, tai kirjotella postausaiheongelmassani aiheesta jonkun "Ah, haluan taas olla 19 ja lähteä Islantiin" itkuvirren..

Lotta Katariina
Pumpui

Jesh, mä hätyttelen jos ja kun päädytään Islantiin matkakohteena ja jos sä et vielä ole asiasta postannut :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mä tiedän yhden aika hyvän paikan, jossa voi maastopyöräillä, haikata, hengailla ja shoppailla. Aurinko paistaa eikä takuulla sada. Joku isompi kirkonkyläkin siellä on. Mä myös tunnen sieltä yhden, joka voisi hengailla välillä mukana. SoCal <3

Lotta Katariina
Pumpui

A. Sinivaara: nyt löit kyllä aika kovan combon pöytään!

Miia_pau
Kolmas linja

Promoisin edelleen sitä meidän reissua, mutta keksitäänpäs jotain muitakin ehdotuksia :D

Viimekesäisen perusteella Katalonia on aika ässä toimintalomakohde (olen kyllä sen paikan suhteen avoimesti puolueellinen, myönnän), on merta, vuoria, pyöräteitä, erikokoisia kaupunkeja ja kohtuullinen hintataso. Ja aurinko paistaa varmasti! Luoteis-Espanjasta ja Baskimaasta olen myös kuullut paljon hyvää luonnon ym. puolesta, tosin Baskimaa on kyllä vähän kalliimpi paikka. 

Saksassa, esim. jossain Moselin laaksossa menee kuulemma hyviä pyöräteitä, on pikkukaupunkeja, linnoja sun muita viinitiloja. Norjassa on vissiin hienot maisemat ja ulkoilmaelämäystävälliset asenteet (mutta hirveä hintataso). Sama koskee ymmärtääkseni kyllä Itävaltaa ja Sveitsiäkin.

Näitä ylläolevia koskee kyllä se, että paras olis varmaan matkustaa kesäkuussa, kun koko muu Eurooppa ei oo vielä lomalla. Toisaalta kesällä kyllä pitää just matkustaa Euroopassa, kun on kerrankin lämmin! Etelämmäs pitää mennä silloin, kun kotimaanosassa paleltaa :)

Sais vaan olla pidempi toi kesä ja noi lomat, niin ehtis käydä useamalla reissulla!

Lotta Katariina
Pumpui

Miia: milloinkas teidän pyöräretken ajankohta onkaan? alkaa sekin houkuttaa hiljalleen :D

Pärjääkö tuolla Kataloniassa muuten ilman omaa autoa? Se kun on monessa paikassa se kynnyskysymys, eli pääseekö paikasta toiseen ilman omaa kaaraa, jos seurueessa ei ole yhtään ajokortillista :)

Miia ei jaksa kirjautua (Ei varmistettu)

Mein lähtö olis näillä näkymin viikkoo ennen juhannusta tai joku päivä juhannusviikolla, reissun kesto n. 2 viikkoa.

Ei meilläkään ollut Kataloniassa autoo, Ranskassa vasta. Ajeltiin junalla ja bussilla pyöräilyn lisäks. Autolla olis toki päässy vähän kaukaisempiinkin paikkoihin, nyt oltiin vissiin max 30 km majapaikasta kaukaisimmillaankin, mut se toki riippuu ihan siitä, miten pitkiä päivämatkoja jaksaa/huvittaa polkea. Vähän kyllä huvittais sinnekin suuntaan lähtee ottaa uusinta :D

Lotta Katariina
Pumpui

Miia: mie lomailen vasta heinäkuussa, niin ei onnistuisi teidän mukaan tulla kuitenkaan. Joku toinen reissu sit, vaikka sinne Kataloniaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.