Kesäksi kuntoon, se on siinä

Pumpui

Neljän viikon Kesäksi kuntoon -projektini on ohi. Fiilis on mainio, mutta kesää ei näy eikä kuulu.

Viimeisen viikon teemana oli vätystelyn lopettaminen. Olen toimelias niin halutessani, mutta monet asiat jäävät roikkumaan turhankin pitkäksi aikaa. Siksi halusin alkaa opetella uusille hyville tavoille ja pistää hösseliksi myös niiden asioiden kohdalla, joiden suorittaminen ei ole niin mukavaa. 

Luin taannoin mainiosta Onnellisuusprojekti-kirjasta yhden minuutin säännöstä. Säännön mukaan asia, jonka tekemiseen menee alle minuutti, pitää tehdä saman tien. Herramunjee kuinka toimiva se tuo onkaan! Moni asia löysi kotona ja työpaikalla oikean paikkansa ja pienet ärsyttävät hommat tuli tehtyä, kun aloin miettiä, onko järkevämpää käyttää vajaa minuutti asian tekemiseen vai useampi minuutti sen välttelyyn. Olin varmaan viikon verran miettinyt kirjaston kirjojen uusimista, mutta jostain syystä en vain saanut aikaiseksi uusia lainoja. Tämä tietenkin tuntui järjettömältä siinä vaiheessa kun uusin kaikki lainat parissakymmenessä sekunnissa - ja kerrytin taas mukavasti kaupunginkirjaston kassaa myöhästymismaksuilla. Outo on ihmisen mieli.

Vätystelyteema ulottui myös isompiin asioihin. Mielessä on pyörinyt viikkoja, kuukausia ja vuosiakin useampia isoja projekteja, joihin olisi kiva tarttua. Sen verran realisti (ja superkiireinen jo olemassaolevien hommien kanssa) olen, että en sännännyt suin päin toimeen, vaan mietin mitkä proggiksista kiinnostavat eniten ja milloin niihin voisi tarttua. Vätystelyn välttämistä sekin. 

Joutuisasti meni tämäkin kuukausi. Ensimmäisellä viikolla kiinnitin huomiota veden juomiseen, toisella viikolla yritin nukkua tarpeeksi, kolmannella yritin välttää turhaa negatiivista itsepuhetta. Ei hassummin käytetyt neljä viikkoa. En tiedä oliko näillä palikoilla osuutta asiaan, mutta olen ollut melkoisen hyvällä tuulella ja saanut aikaan paljon kaikesta kiireestä ja häslingistä huolimatta. 

Lähiviikkoina toivottavasti päästään hieman hitaamman postaustahdin jälkeen takaisin normaaliin kirjoitusrytmiin. Paljon olisi kivaa kerrottavaa, sillä tiedossa on painonnostoseminaaria ja kaupunkiviljelyä ja vaikka mitä muuta! Jos ja kun hukun aina välillä kiireisiin, nopeat kuulumiset löytyvät blogin Instagramista (joka on näemmä muuttunut melko kahvipainotteiseksi viime aikoina). 

ps. Tänään muuten vietetään kansainvälistä Älä laihduta -päivää. Painonhallinta ja fiksut elämäntavat tuovat varmasti parempia tuloksia kuin mikään kauhea kaalikeittodieetti. Ja mitä väliä jos on napaläskiä?

pps. Projektinpäätöskuva on sama kuin projektia käynnistäessä. Ehkä olisi pitänyt käydä jossain pääkopan magneettikuvassa aluksi ja lopuksi, jos vaikka siellä olisi huomattavissa selkeää muutosta?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.