Kevyellä viikolla

Pumpui

Yksi suosikkiasioistani crossfitissä on se, että isot linjat voi jättää valmentajalle ja keskittyä itse ajattelemaan kulloistakin fiksattavaa asiaa. Oma aivotyö on toki sallittua ja suotavaa, mutta minulle sopii hyvin se, että joku muu hoitaa harjoittelun ohjelmoinnin.

Kaikkihan tietävät, että välillä on viisasta pitää hieman kevyempiä viikkoja ja keskittyä muuhun kuin kovaa runttaamiseen, mutta tärkeä ajatus unohtuu välillä lujaa tekemisen huumassa. Siksi salillamme onkin vietetty tällä viikolla jälleen kevyempää viikkoa, jolloin on enemmän aikaa keskittyä tekniikkaharjoitteluun ja liikkuvuuteen. Pitkän ja huolellisen mobbauksen jälkeen kroppa tuntuu paljon paremmalta, ja liikeradat tuntuvat löytyvän paljon helpommin. Välillä sitä tosin huomaa ehdollistuneensa siihen, että jokaisen treenin jälkeen on enemmän tai vähemmän naatti ja tekisi mieli vähän riehua kevyiden treenien jälkeen, mutta uskon että valmentaja lienee tässä(kin) asiassa minua viisaampi.

Tällä viikolla ohjelmassa oli myös poikkeuksellisen paljon leikkiä. Viikon agendalla oli monenlaista voimistelua ja temppuilua, ja lauantaina lähdin vielä treenikavereiden kanssa Tempaus-areenan painimolskille säheltämään. Valmentajamme Veera pisti meidät tekemään jos jonkinlaisia hyppimis-, tasapaino- ja liikkumisharjoituksia, ja ne kyllä tuntuvat tällä hetkellä keskivartalossa oikein kunnolla. On tuntunut todella hyvältä päästä telmimään pitkästä aikaa. Aluksi huomaa kuinka keho aristelee pyörimistä ja kaatuilua, mutta pian arkuus hellittää ja lapsekkuus saa vallan. Tätä pitäisi olla ohjelmassa enemmänkin. Olenkin alkanut visioida aikuisten telmimiskerhoa, jossa leikittäisiin hippaa, rakennettaisiin temppuratoja ja riehuttaisiin miten sattuu.

Kevyempi treeniviikko tarkoitti myös enemmän jaksamista muihin aktiviteetteihin. Tuntuu että olen puuhastellut ties mitä poikkeuksellisen sosiaalista viime päivinä. Treenien lisäksi olen käynyt elokuvissa katsomassa uuden Nälkäpeli-pätkän, hengaillut Slushissa ja Slushin jatkoilla, pyytänyt kaverin kylään syömään ja saunomaan, ollut kaverin luona katsomassa Harry Pottereita, istunut törkeän hyvällä dinnerillä ja nähnyt kavereita baarissa. Ja tänään olen maannut kalsarisillani sohvalla koko päivän katsomassa huonoja tv-ohjelmia. Melkiosen tehokkaasti käytetty viikko, sanoisin.

Kevyttä viikkoa seuraa tietenkin aina paluu kovaan jumppaan. Huomenna olisi luvassa kovia settejä rinnallevetoja ja työntöjä sekä benchmark-treeni Annie. Maltan tuskin odottaa maanantaita! (Ja tämä ei sitten edes ollut sarkasmia. Paitsi että vatsalihaksiin sattuu eilisten kikkailujen jäljiltä niin että vatsojen tekemisen ajattelukin sattuu.)

Kommentit

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Näyttää ja kuulostaa todella kivalta! Aikuisten telmimiskerhokaan ei yhtään pöllömmältä kuulosta, voisi olla aika jees päästää sisäinen lapsi totaalisen irti. (se tekisi yllättävän monelle vähän tiukkapipoisemmalle hyvää)

Lotta Katariina
Pumpui

Aivan! Se on erikoista, että aluksi sitä arastelee kovasti oman kroppansa käyttöä tutusta poikkeavalla tavalla, ja yhtäkkiä sitä sitten telmii ja kaatuilee miten sattuu.

Jokaisella työpaikalla voisi olla tatamihuone, jossa voisi käydä vähän leikkimässä, tai pitämässä vaikka palaveria.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.