Kissojen puolella, pahaa vastaan

Pumpui

Leopaardit on parhaat! Näin rallattelin, kun vietin kolean mutta kovin rattoisan perjantai-illan vapaaehtoistyössä Kissojen yössä Korkeasaaressa.

Kissojen yössä on kyse paitsi mahdollisuudesta päästä kauniisti valaistuun Korkeasaareen ihastelemaan kissapetoja yöaikaan, myös mukavasta tavasta auttaa uhanalaisia isoja kissoja.

Komeaa amurinleopardia elää vapaana enää 35 yksilöä, amurintiikereitäkään ei enää ole luonnossa kuin 350. Vaikka jos joskus ahdistaisikin ajatus eläimistä vankeudessa, tekevät Korkeasaari ja muut kunnon eläintarhat tärkeää työtä uhanalaisten eläinten suojelemiseksi. Ja mikä olisikaan parempi tapa arvostaa ihania kissejä ja tukea niiden suojelutyötä kuin mennä iltahämärissä eläintarhaan ihailemaan niitä.

Itse päätin kantaa korteni kekoon ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi. Kylmässä illassa tepastellessani ja väkeä opastaessani tulin miettineeksi, että miksei sitä tekisi enemmänkin asioita, jotka ovat paitsi hyväksi muille myös itselle: onhan tutkimuksissa todettu, että vapaaehtoistyön tekeminen on hyväksi kokonaisterveydelle.

Avustajana ehtii onneksi ihailemaan eläimiäkin. Vaikka eläimet aidan takana ovatkin, kyllä se jollain alkukantaisella tasolla selkäpiitä hyytää, kun leopardi loikkaa pimeästä pusikosta. On aina hauska nähdä, kuinka kissamaisia kaikki isotkin kissat ovat. Kuvan amurinleopardi leikki ruoalla ihan samalla tavalla kuin meidän kotileijona, ja tiikeri mourusi ruokailtuaan samaa säveltä kuin meidän katti ruokailun jälkeen.

Kissojen yön avustajia haetaan netissä keväällä ja kesällä, joten halukkaiden kannattaa pitää silmät ja korvat auki ensi vuoden pestejä varten. Jos kissat kiinnostavat, vietetään toista Kissojen yötä ensi perjantaina. Kun ostaa lipun etukäteen täältä, lahjoittaa samalla 2 euroa Amurin kissapetojen suojeluun.

Ja jos ette pääse paikalle, aina voi käydä tekemässä lahjoituksen Korkeasaaren sivuilla.

Kommentit

Chic & Fit

Hyvä ku muistutit tästä. Just mietinkin koska tää taas on. Vuosia käyneenä ja aina yhtä haltioituneena tulen taas ihailemaan mirrejä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.