Kolmenkympin kriisi ja läskicooper

Pumpui

Eli kuinka kolmenkympin korvilla olevat jättivät kaljanjuonnin vähemmälle ja päättivät järjestää läskicooperin.

Juhannusjuhlissamme jokin oli toisin kuin ennen. Hämmästyttävän monet keskusteluistamme koskivat liikuntaa, syömistä ja laihtumista. Moni kavereistani on kolmenkympin lähestyessä intoutunut jättämään kaljanjuonnin vähemmälle ja hankkinut kuntosalikortin. Tai no, jotkut eivät ole luopuneet kaljasta mutta ovat ympänneet kalenteriinsa myös liikuntaa.

Moni on havahtunut siihen, että ikää alkaa karttua, ja nyt vielä olisi mahdollista vaikuttaa siihen, millaiselta näyttää ja miltä olo tuntuu sitten keski-iän kolkutellessa. Ja hyvä niin. Juuri vähän aikaa sitten uutisoitiin, että suomalaisista työikäisistä yhä harvempi on edes säädyllisessä kunnossa.

Tuttavapiiriimme kuuluu paljon kekseliäitä ihmisiä, jotka järjestävät teemabileitä, tekemistä ja eeppisiä ekskursioita tuosta vain. Siksipä huomenna juoksemme ns. läskicooperin. Siinä on monta voittajaa ja vain yksi häviäjä - se, jonka tulos on huonoin, on porukan virallinen läski siihen saakka, kunnes seuraava läskicooper juostaan. Siinä luulisi riittävän kannustinta pinkoa hieman tovereitaan lujempaa. Kerron viikonloppuna, miten kävi.

Kommentit

Whilen
Orastus

Olenkin jo odotellut uutisia läskicooperista! :)

Joku tässä kolmessakympissä selvästi on, myös minulla. Liikuntaa olen harrastanut jo pitkään (tai oikeastaan koko elämäni), mutta sen merkitys on vain korostunut viime aikoina. Ja se kaljanjuonti on myös vähentynyt, ja hyvä niin. Ylipäätään hyvinvointi pohdituttaa nykyisin todella paljon ja siitä tulee koko ajan tärkeämpi elämän valintoja ohjaava tekijä. Aikuisuus, tätäkö se on?

Lotta Katariina
Pumpui

Tuntuu, että etenkin lapsettomilla kaupunkilaisilla aikuisikään ehtineillä treenaamisesta ja kunnollisista elämäntavoista tulee todella tärkeitä. Kai se on sitä, että alkaa tajuta oman kuolevaisuutensa ja joutuu miettimään, millaisia seurauksia nykyisillä elämäntavoilla on..

Vähän on turhan kuuma keli cooperille, mutta urheasti juoksemme silti :)

Whilen
Orastus

Kuolevaisuudesta en tiedä, mutta kyllä mulla kolkuttaa nykyisin aina takaraivossa, mitä kaikki ne juodut tuopit mun aivosoluille tekee... Enkä voi olla miettimättä, olisiko sitä fiksumpi tai olisiko parempi muisti tai parempi keskittymiskyky, jos ei olisi ollut niin railakasta nuoruutta ja opiskeluaikoja. No, jossitella ei voi, mutta nyt sentään jättää useimmat tuopeista väliin.

Kävin just vetäisemässä harjoituskierroksen (2430m, H-hetkeen 5pv) ja odottelen innolla tuloksia teidän juoksusta vertaistueksi ;)

Lotta Katariina
Pumpui

Juoksin aika tarkalleen 2700, mikä olikin mun tavoite, eli erinomaisen tuloksen alaraja 20-29-vuotiaalle naiselle. Hyvin meni, ja uskon että joulukuun cooperiin mennessä kunto paranee vielä sen verran, että tulos vielä paranee. :)

Tuli tosi hyvä fiilis juoksemisesta, ja koko porukalla oli tosi hyvä henki. Tosin sitten se meni ryypiskelyksi ja lauantai meni kokonaan sohvalla maaten, mikä vähän vähentää hyviä fiiliksiä :D

 

Whilen
Orastus

En tajua miten kukaan voi päästä tuohon tulokseen, mulla tekee tuo 2400-2500 jo niin tiukkaa :) Onneksi olkoon, et siis ilmeisesti ollut porukan virallinen läski!

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitoksia! Ei tuo matka ihan leikitellen mennyt kuitenkaan :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.