Kun crossfittaaja on sokkotreffeillä

Pumpui

Eräs tuttu järjesti minulle taannoin sokkotreffit, elämäni ensimmäiset laatuaan. Mikäs siinä, neilikka rintaan ja kadunkulmaan sovittuna ajankohtana odottamaan tyyppiä, josta tiesin vain etunimen ja sen, että hän treenaa paljon.

Treenaamisesta olikin sitten helppo aloittaa juttelu, se kun meitä yhdisti. Tai näin luulin. Sillä kolmas lause, jonka mies virkkoi, oli painokkaasti lausuttu:

"Mä vihaan crossfitiä."

Sehän alkoi vahvasti! Iso siivu treffeistä kuluikin sitten siihen, kun yritin selittää, että ristiinkuntoilu ei ole pelkkiä kippileuanvetoja ja paskalla tekniikalla tehtyjä tempauksia. Kiltisti treffikumppani kuunteli ja luulen että mielipidekään ei treffien jälkeen ollut enää yhtä jyrkkä, kun harhaluuloja ja vääriä käsityksiä oli kumottu.

Toisia treffejä ei kyllä tyypin kanssa tullut. Ei crossfit-vastaisuuden takia, mutta en voi kieltää etteikö olisi parempiakin lähtökohtia deittailulle kuin se, että toinen pitää toisen intohimoa turhanaikaisena pelleilynä. Ei miehen tarvitse olla yhtä tohkeissaan crossfitistä kuin minun, mutta jonkinlainen ymmärrys sille, mitä toinen tekee tuntikausia viikossa, on kyllä paikallaan. Ja se, että ei kavahda repsottavia käsinahkoja. Tai jälkihikeä. Tai sitä että nainen tulee suoraan treeneistä treffeille ilman tissiliivejä

Eipä siinä, jatketaan harjoituksia. Olen saanut kovasti kiitosta treffiaiheisista postauksista, niin täällä blogissa kuin ihan kadulla keskellä päivää. Mahtavaa, että ihmissuhdetötöilylläni on sentäs viihdyttävä hopeareunus! 

 

Kommentit

Kao Kao

Mä mietin aina ite treffeillä ollessani, kun se toinen menee ihan äärimmäisyyksiin jossain (kuten julistaa vihaavansa jotain tai selittää mulle kuinka mun pitää elää mun elämää) et ne ei vissiin halua toisille treffeille. Ite kun yritän pitää jyrkät mielipiteet ihan vain päässäni ja tutustua uuteen tyyppiin. Olla vähän avarakatseinen. 

Mut joo, tässä vaiheessa mun omatunto aina kolkuttaa ja on pakko todeta, että sen yhden kerran mä kyllä vain livistin. Nopeasti.

Lotta Katariina
Pumpui

Sehän olis toisaalta aika näppärää, että molemmat löis heti pöytään kaikki asiat joita vihaa. Ei tarvis yrittää selvittää niitä asioita sit ajan kuluessa :D

Kao Kao

Kieltämättä :) Mut väitän silti et hyvinkin erilaista inhokeista selviää sit ajan kanssa, kun jo tykkää toisesta.

Ja sit kun ne voi huijata! Exä väitti ettei todellakaan pelaa tietokonepelejä ja istui sitten parin kuukauden päästä kuin liimattu tankkipelin ääressä. Voi miettiä miksei suhde toiminu..

Malena (Ei varmistettu)

Tunnistan tämän NIIN! Perheessäni on kaksi bodybuilding filisofiaan uskovaa ja molemmat pettyivät kun lopetin perus "saleilun" ja siirryin crossfittiin. Toinen ei edelleenkään ymmärrä lajia kunnolla ja puhuu juurikin kippileuoista ja huonolla tekniikalla tehdyistä suorituksista sekä siitä ettei aerobiista sekä painonnostoa voi yhdistää. Olenkin moneen otteeseen selittänyt kaikki nämä asiat hälle, sekä myös kertonut minkälaiselta normi treeni näyttää. Silti tästä pitää h'nen kanssa aina vähää väliä kiistellä. :D

Se mihin rakas velijeni takertuu joka kerta on huonolla tekniikalla tehdyt toistot. Hauskintahan on kuitenkin se, että perus punttiksellahan vasta pyörii niitä idiootteja jotka tekee huonolla tekniikalla. Kun aloittaa crossfitin, on suoritettava onramp, jotta on tarpeeksi tietoa ja taitoa aloittaa laji. Punttikselle saa mennä kukavaan, ja tehdä mitä ja miten lystää. Crossfitissä, treeneissä on myös joka ikinen päivä mukana yksi tai joskus jopa kaksi koutsia jotta saat päivittäin opastusta ja vinkkejä tekniikan suhteen - ja jotka myös rajoittavat painomäärää jos tekniikka ei vielä suju. Mites puntilla?

Kiitos kun sain taas kerran avautua aiheesta! Huippu postaus jälleen! :)

Lotta Katariina
Pumpui

Jep, moni tuntuu perustavan käsityksensä crossfitin harrastajien paskasta tekniikasta siihen, että on nähnyt pari "crossfit fails" -videota, joiden kämmeistä isoin osa tapahtuu jossain ihan perus gymillä. Sitä saa sitten yrittää aina painottaa että valmennus on kaiken ytimessä. Samahan se on kun porukka "treenaa UFC:tä" tai jotain muuta yhtä tolloa yksinänsä jossain :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.