Kuunneltavaa haussa: ilmianna suosikkipodcastisi!

Pumpui

Podcastien kuuntelu on parasta, mitä työmatkoilla voi tehdä. Olen nyt laiskuuttani kulkenut viime ajat julkisilla töihin ja kaivannut bussissa könöttämiseen jotakin hyödyllistä tekemistä. Kännykkää ehtii räplätä muutenkin päivän aikana ihan liikaa, eikä nytkymisessä tule kirjan lukemisesta oikein mitään. Onneksi netistä löytyy monta hyvää podcastia, joita kuunnella se vajaa puolituntinen, jota suuntaansa kommariakvaariossa tulee istuttua. 

Podcastien kuunteluni on melko sporadista, ja hyppelehdin ohjelmasta toiseen aina fiiliksen ja kiinnostavien aiheiden mukaan. Omissa suosikeissakin olisi vielä runsain mitoin kahlaamista, mutta haluaisinkin tietää teidän suosituksenne hyvistä ohjelmista. Erityisesti toki kiinnostavat treeniin ja hyvinvointiin liittyvät ohjelmat, mutta myös erilaiset työntekoon, tuotteliaisuuteen ja mailmaan yleensä liittyvät ohjelmatkin (enkelit, self-help ja kova bisnes pois lukien). Pullakahvit tarjoan sille, joka löytää kolmekymppisten uraorientoituneiden treeni-intoilevien naisten podcastin! (Tosin epäilen että sellaista ei olekaan ja aloitan ehkä sellaisen kohta itse!)

Näitä kuuntelen:

Treeni/hyvinvointi
Lepopäivä
Paleoradio
Barbell Shrugged

Muu/sekalainen:
The Tim Ferriss Show
Happier with Gretchen Rubin
The Joe Rogan Experience

ps. Sori en keksinyt mitään podcast-aiheista kuvaa niin joudutte tyytymään duuniselfieen!

pps. Eilisen Fok_itin pilkka kyllä vähän kalahti omaan nilkkaan! 

Kommentit

Anita E
Suoraan Soulista

Tykkään Elizabeth Gilbertin Magic Lessons-podcasteista :) Teemat pyörivät oman jutun löytämisen, mielekkään työn ja luovuuden ympärillä.

http://www.elizabethgilbert.com/magic-lessons/

 

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos vinkistä! Pitää ottaa kuunteluun :)

Tica
pied-à-terre

Kuuntelen podcasteja ihan liian paljon, kiitti tyomatkat. Just siivosin vahan arkistoa ja vielakin loytyy 15 eri podcastia joita kuuntelen saannollisesti. Niista parhaat:

 

TED Radio Hour, eli  Ted Talks muunnettuna podcasteiks. Jos TED uppoaa, taa on hitti. Plus juontaja/vetaja/mikaseon on aivan mahtava.

This American Life, aikaakin vanhempi amerikkalainen radio-ohjelma, jossa kasitellaan joka viikko uutta aihetta. Mahtavia tarinoita!

Women of The Hour by Lena Dunham, oli minisarja-podcast. Valilla vahan siirappinen, mutta tykkasin etenkin Work jaksosta paljon.

Serial, viime vuoden maailman kuunnelluin podcast koukutti!

Ja sit komedian puolelta omat suosikit on No Such Thing as a Fish, eli nelja randomia faktaa kerran viikossa (joskus live-tallenne) seka Sawbones, laaketieteellinen historia podcast, joka nimena kuulostaa kuivalta mut on aivan mahtava, jos jaksaa valilla huonoa huumoria :) 

Lotta Katariina
Pumpui

Huh, nyt tuli täyslaidallinen uutta kuunneltavaa. Pitänee pidentää työmatkoja että ehtii kuunnella kaikki! Etenkin Ted-jutut ja Lenda Dunhamin setit pitää ottaa kuunteluun pikimmiten! 

Luomu-puolukka

Tykkään ihan hirmuisesti Inspiradiosta, vaikkakin osa on aika self help kamaa :) http://inspirad.io/

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos kiinnostavasta vinkistä! Ihan pakko kuunnella tuo Saku Tuomisen jakso ainakin saman tien! :)

WTF with Marc Maron on loistava. Todella kiinnostavia haastatteluita joissa julkisuuden henkilöistä paljastuu oikeasti uusia ja kiinnostavia puolia. Off Camera with Sam Jones on toinen samantyyppinen mutta aika usein syvällisempi. Lisäksi tykkään ihan Yle Puheen ohjelmista: oikeastaan kaikki Juuso Pekkisen haastattelut ovat tosi hyviä koska on kiinnostavaa kuunnella miten taitava toimittaja lähestyy ihmisiä. 

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos vinkeistä! Ja hyvä kun muistutit Yle Puheesta, siellä on tosi hyviä juttuja myös! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Serial on hyvä. Vähän samantyylinen, mutta huomattavasti kevyempi Mystery show, jossa jokaisessa jaksossa ratkaistaan yksi mysteeri (esim. Jake Gyllenhaalin pituus) on myös viihdyttävä. Ja Answer me this, brittishow jossa juontajat kommentoi kuuntelijoiden lähettämiä kysymyksiä on todella hauska.

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitoksia! Tuo Answer me this kuulostaa tosi hauskalta idealta! 

Ulygjhcgjgchgfytddrtrtd (Ei varmistettu)

Jos yhtään svenska sujuu, niin suosittelen träningspodden-nimistä podcastia. Tulee kielikylpy samalla. Muutenkin löydän itse paremmin ruotsinkielistä treeniaiheista kuunneltavaa, sekä tuollaista kevyttä että sitten asiallisempaakin. Träningspoddeniin olen jäänyt vähän koukkuun. :D

Lotta Katariina
Pumpui

Hitsit, pitääpä ottaa kuunteluun! Luen ruotsia ihan sujuvasti mutta kuuntelemisen kanssa on vähän vaikeampaa silloin kun ei ole ns. muumiruotsia :D Mutta tässähän sitä harjaantuu!

ramin (Ei varmistettu) http://randomfire.fierymill.net

Itsellä podcastien kuuntelu rajoittuu autolla ajamiseen / juoksulenkkeihin (öh, joo, ihan oikeasti ;) ) / pihatöiden tekemiseen ja enimmäkseen keskityn treeniin liittyviin podcasteihin.

Barbell Shrugged nyt oli omalla listallasi, mutta samojen kavereiden Barbell Business on usein varsin loistava vaikka ei olisikaan omaa salia perustamassa.

The Expansion Project with Fat Tony on ollut myös usein varsin hyvä. Julie Foucher'n Pursuing Health on sisällöltään toiminut ja WODcast Podcast on enimmäkseen varsin viihdyttävä, vaikka sisältääkin varsin vähän asiaa ja enemmän jauhantaa.

Pitäisi ehkä välillä etsiä muitakin kuin treeniin liittyviä podcasteja, mutta kun noitakaan ei ehdi aina kuuntelemaan (kiitos etätöiden) niin tuntuu jotenkin turhalta.

Aivo (Ei varmistettu)

Biohakkereiden podcast!

Marikki P. (Ei varmistettu)

Radiolab on ollut vuosia mun lempi-podcast. Aiheet on tosi sekalaisia, mutta heidän ääneen lausuttu tavoitteensa on jotain tyyliin "tarinoita, joita et malta jättää kesken". Siellä voidaan selvittää jotain hassua historian tapahtumaa joka on vaipunut unholaan tai selvittää uusinta tieteellistä läpimurtoa. Aika usein ne on tyyliä "I heard this amazing story last week..." ja sit lähdetään selvittämään mistä on kyse. Ne on lisäksi teknisesti tosi hyviä, äänisuunnittelija on liekeissä!

Marikki P. (Ei varmistettu)

Käytin yhdessä kommentissa kolme kertaa selvittää-sanaa. Hävettää. Missä edit-nappula!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.