Lajikokeilussa reggaeton

Pumpui

Blogia ahkerammin seuranneet saattavat muistaa, kuinka nihkeästi ja jopa kauhistuneesti suhtaudun musiikin tahdissa tapahtuvaan itsensä liikuttelemiseen (avautumisia aiheesta löytyy esimerkiksi täältä ja täältä). Silti ja juurikin epämukavuusalueelle menemisen takia lupasin lähteä kaverin seuraksi kokeilemaan reggaetonia tanssikoulu Baila Bailaan.

En tiedä oliko viisasta valita vuosien tauon jälkeen ensimmäiseksi tanssituntikokemukseksi (jos tankotanssia ei lasketa) reggaeton, jossa pylly ja tissit vispaavat niin maan perkeleesti. Koordinaatio ja kehonhallinta olivat kovilla jo lämmittelyjen aikana, kun tunnuin koko ajan olevan menossa ihan eri suuntaan kuin muut.

Tanssikoulu kuvailee reggaetonia seuraavasti: "Tämän hetken suosituin yökerhotanssi latinalaisessa Amerikassa. Reggaeton on erittäin monipuolinen soolotanssi, joka on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, mm. afrotansseista, hip hopista sekä Karibian ja Etelä-Amerikan perinteisistä tanssityyleistä. Vauhdikkaissa reggaetonliikkeissä pääsee käyttämään koko vartaloa, erityisesti lantiota ja ylävartaloa."

Selän keskiosa ja vatsalihakset tulivat totisesti kipeäksi tunnin verran joratessa. Monen spontaanin naurunpyrskähdyksen ja tuskailun lomassa ehdin kyllä välillä nauttimaankin tanssimisesta. Hauskimmillaan tanssiminen oli hervotonta pyllynvatkaamista, kun pääsi unohtamaan oman kömpelyytensä ja pökkelyytensä. Pahimmillaan nopeaan musiikkiin tehdyn koreografian seuraaminen oli hermoja raastavaa. Oli vain pakko ihailla ohjaajan kevyttä liikehdintää ja vaivatonta sheikkausta.

Reggaeton kuuluu niihin tanssilajeihin, joissa osa liikkeistä muistuttaa melkoisesti yksin tehtäviä paritteluliikkeitä. Omasta joraamisestani tosin oli seksikkyys varmasti kaukana. Hiki tuli ja hauskaa oli, yhtä kaikki. Musiikki vei mukanaan, ja huomasin kuuntelevani koko loppupäivän reggaetonia ja kumbriaa kotona. Baila Baila järjestää tiemmä myös sexy reggaeton -tunteja. En sitten tiedä millaisia vemputuksia noilla tunneilla sitten tehdään!

Tanssitunti sopi erinomaisesti sunnuntaipäivän ratoksi ja muistutti taas siitä, miksi on hyvä välillä kokeilla jotain uutta eikä pysyä tutun ja turvallisen crossfitin parissa. Jos tanssiminen kiinnostaa, ovat Baila Bailassa vielä tämän viikon ajan kaikki alkeistason tunnit puoleen hintaan. Kuudella ja puolella eurolla pääsee vaikkapa parisalsaamaan!

Tältä se reggaeton sitten näyttää, kun sitä tekevät vähän osaavammat tahot:

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Mielettömän näköistä! Mä olen kyllä niin reggae-ton, että ei tosta tulisi mitään :D Kyllä mä varmaan jossain vaiheessa testaan kuitenkin...haluaisin että tanssitunteja olisi myös meille tosi motoriikkamiikoille, että ei tarvitsisi olla se yksinään väärään suuntaan menijä.

Lotta Katariina
Pumpui

No ei ollut rytmi veressä mullakaan :D Mutta hauskaa oli silti!

Unska (Ei varmistettu)

Toi itsensä epämukavuusalueelle vieminen on välillä niin virkistävää! Ite oon kans käyny kerran kokeilemassa reggeatonia (ei muuten todellakaan näyttäny oma ketkuttelu yhtä sujuvalle kun tuossa videossa :D:D) ja seuraavana päivänä tosiaan tuntu keskivartalossa! HipHop on toinen tanssilaji, jota kannattaa kokeilla! Se on uskomattoman vaikeaa löytää se hiphopin letkeys kun on tottunut muilla jumppahumppatunneilla ja salilla pitämään ryhdin hyvänä, selän suorana ja vatsan tiukkana.

Lotta Katariina
Pumpui

Sanopa muuta! Tekee hyvää sekä kropalle että mielelle tehdä välillä jotain muutakin kuin sitä ainaista samaa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.