Lajikokeilussa roller derby

Pumpui

Kaikkea sitä tulee tehtyä kun vanhaksi elää. Sen totesin taas tänään, kun tallailin kohti Kallion urheilutaloa. Olin sopinut kaverin kanssa meneväni kokeilemaan roller derbyä Kallio Rolling Rainbown järjestämään Open skate -tapahtumaan. Roller derby on siis sitä rullaluistimilla radalla tapahtuvaa, ensisilmäyksellä kaoottiselta vaikuttavaa joukkuepeliä, jossa naista lakoaa taklausten voimasta joka puolelle. (Aikaisempia roller derby -mietteitäni voi käydä lukemassa täältä.)

Pienen aloituspuheen ja konkareiden järjestämän esimerkkierän jälkeen keltanokille lyötiin luistimet jalkaan ja suojat ylle. Olen edellisen kerran ollut rullaluistimilla arviolta vuonna 1995, ja silloinkin sellaisilla, joissa pyörät ovat peräkkäin. Kun kampesin itseni ensimmäisen kerran ylös luistimille, pelkäsin että hommasta ei tulisi yhtikäs mitään. Muutaman haparoivan kierroksen ja kaatumisharjoitusten jälkeen ote alkoi kuitenkin löytyä, ja pian sitä tulikin jo kurvailtua sirklaten rataa ympäri. Jarruttamisen, takaperin luistelun ja vauhdissa kääntymisen kanssa olikin sitten niin ja näin.

Kallio Rolling Rainbown tapahtuma yllätti positiivisesti. Kokeilijoita oli huimasti, lähes viisikymmentä, mutta jokaiselle löytyi omat lainavarusteet ja avuksi kokeneempi harrastaja, joka tarvittaessa poimi ensikertalaisen parketista tai tarjosi tukevaa kättä. Kaksituntisen aikana opeteltiin luistelun perustekniikoita, kaatumista ja jarruttamista, ja lopuksi kisailtiin viestijoukkueissa. Vaikka tunnelma olikin koko päivän aikana iloinen, lopullisesti riemu tuntui repeävän niin noviisien kuin vierestä seuranneiden konkareiden keskuudessa lopun kisailun aikana. Kaikki kokeilijat luistelivat minkä kintuista pääsivät, mikä aiheutti iloista kaaosta viestinvaihtoalueella, sillä siinä missä moni oli oppinut ottamaan vauhtia, oli jarrutuksessa vielä tekemistä. Kun itse palasin omalta kierrokseltani maaliin, oli lähes puolet porukasta laonnut lattialle. Ei siinä muu auttanut kuin heittäytyä itsekin rähmälleen maahan, ettei ainakaan jyräisi ketään alleen.

KRR:n alkeiskurssi alkaa muuten 18.1., jos jotakuta kiinnostaa! Itse en kyllä vaihda painonnostokenkiä rullaluistimiin, mutta jos olisi aikaa, niin mikäjottei. Joku kiva mesenaatti voisi rahoittaa elämiseni, niin jäisi enemmän aikaa harrastaa. 

Kommentit

Maiski154 (Ei varmistettu)

Mä sattumalta menin muissa yhteyksissä googlettamaan sanan epäkäs ja sinä ilmestyit kuvahaussa neljäntenä :P satuitko tietämään :D

Lotta Katariina
Pumpui

Apua :D Kai tämä sitten on jonkinlainen kunnia? 

AnneL (Ei varmistettu) http://somethingaboutmypassion.blogspot.com

Mulla on ollut pitkään mielessä lähteä kokeilemaan roller derbyä mutta jotenkin ajatus rulliksilla kovaa menemisestä hirvittää.. Toisaalta onhan sitä tullut otettua thaikussa turpaankin, eli miksei sitä voisi lähteä kaatuilemaan rullaluistimet jalassakin. Aika kovassa huudossa tuntuu olevan toi laji tällä hetkellä!

Lotta Katariina
Pumpui

Siitä vaan rohkeasti! Nopeasti sitä tottuu rullilla suihkimiseen. :)

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Onpa siistiä, että oot käynyt kokeilemassa! Näin kuvia sieltä ja täydeltä näytti. Jos oot onnistunut sirklaamaan jo ekalla kerralla niin sittenhän sulla on mennyt paljon paremmin kuin vaikka mulla! :D Ja tässä sitä vaan pelataan vuoden jälkeen. Suosittelen kyllä lajia kaikille :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.