Lajikokeilussa suppaaminen

Pumpui

No ehkä sitten minäkin kerta kaikki muutkin valtakunnan treenibloggaajat.

Suomeksi vähän kankea Stand up paddling eli SUP-melonta eli suppaus on sitä Amerikan-tähtösten suosimaa vesiaktiviteettia, jota on ainakin pääkaupunkiseudulla tarjolla useammassakin rannassa tänä kesänä. Ideana on yksinkertaisuudessaan seisoskella leveällä surffilaudalla ja meloa menemään.

Yllätyin, kuinka paljon pidin melomisesta. Perusnihkeys trendilajia kohtaan ja kaamea kankkunen eivät välttämättä olisi taanneet onnistumisen elämyksiä, mutta toisin kävi. SUP Yoga Finlandin vetämä tunnin retki Töölönlahdelta Hakaniemeen ja Pitkänsillan alitse oli mukavaa ja meditatiivista hidasta etenemistä. Laudan kanssa operoiminen oli yllättävänkin helppoa. Kauhean lujaa isolla ja leveällä laudalla ei pääse, mutta melkoisen pian löysin melomiseen oikean rytmin ja käännöksetkin alkoivat sujua. Oli hauska katsella kotikaupunkiaan uusista kulmista ja alittaa siltoja, joiden yli usein juoksee tai pyöräilee.

Ripeästi meloessa suppaaminen käy hyvästä ylä- ja keskivartalotreenistä. Myös jalan pienet lihakset joutuvat töihin, kun varpaat kipristelevät automaattisesti yrittäessään hakea parempaa tasapainoa. Juttelin retkemme aikana ohjaajan kanssa kilpa- ja pitkänmatkansuppauksesta ja en voi kieltää, etteikö mielenkiintoni olisi herännyt. SUP Yoga Finland järjestää useamman tunnin retkiä, jollaiselle menen heti oitis kun seuraavan aikataulusta vain ilmoitetaan. Kilpasuppauksessa taas melotaan aikaa vastaan leveää hupilauttaa huomattavasti kapeammalla laudalla. Houkutteli kovasti sekin. (Sarjainnostuja tässä moi.)

Harmi vain, että Suomessa säät eivät suosi vähäpukeista suppailua kovin isoa siivua vuodesta. Siksi kannattaakin kiirehtiä, jos haluaa mennä kokeilemaan jotain uutta ja hankkimaan samalla vähän brunaa. Mikään vesipeto ei tarvitse myöskään olla, sillä laudalta on melkoisen mahdotonta tippua jos ei ihan holtittomaksi rupea. Ohjaaja kertoi vain kahden oppilaan molskahtaneen veteen tänä kesänä.

Oletteko jo käyneet kokeilemassa kesän hittilajia? Mitä piditte? Onko kokemuksia suppijoogasta, onko kokeilemisen arvoista?

Kommentit

J. Kivi (Ei varmistettu) http://kattojenylla.blogspot.fi/

Mäkin ilahduin ensimmäisestä kokeilusta. Cafe Regatan SUP-vuokraus (15 €/h) piti sisällään lyhyen opastuksen, ja sitten jo mentiin pienessä aallokossa saarta ympäri kaverin kanssa (jännitti jopa hieman!). Mereltä käsin oli tosiaan hauskaa katsella Helsinkiä uudesta vinkkelistä. Paria joogaliikettäkin kokeilin, ja ohjattu tunti kiinnostaisi kyllä - aivan eri tavalla joutuu hakemaan sitä tasapainoa laudan päällä kuin kuivalla maalla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.