Lajikokeilussa tankotanssi

Pumpui

Pumpui goes tolppa-apina! Pääsinkö yli itsetietoisuudesta? Kuoriutuiko painonnostajasta keikistelijä?

Rock the Polen väki kutsui minut ystävällisesti kokeilemaan tankotanssia. Ja tottahan toki minä menin! Hiljattain Kaisaniemeen Kinopalatsia vastapäätä avattu uusi RTP-sali tarjoaa tekniikkatunteja, tanssillista opetusta sekä lihashuoltoa ja kehonhallintaa monen tasoisille treenaajille.

Rock the Pole suosittelee aloittelijoita käymään ensin intensiivi- tai kokeilustartti-kurssin, jossa haetaan tuntumaa tankoon ennen muihin treeneihin siirtymistä. Itse päädyin suoraan Tek1-tunnille, jossa käytiin läpi tankoilun perustekniikoita. Alkuun pelkäsin, että päädymme koko tunniksi hinkkaamaan yhtä asiaa, mutta iloiseksi yllätykseksi tunnilla ehdittiin kokeilla niin erilaisia pyörähdyksiä (pyörryttävää ja hauskaa), tangossa istumista (käsittämättömän kivuliasta) kuin pää alaspäin roikkumista (mahtavaa).

Olen joskus täällä blogissakin kertoillut siitä, kuinka kävin ammoin tankotanssitunnilla ahdistumassa mallin näköisten notkeiden pimujen keskellä. Tuolloin tankoilusta jäi ikävä ja vähän lannistava fiilis. Onneksi tämänviikkoinen RTP-visiittini muutti käsitystäni tankotanssin hauskuudesta ja myös sen sopivuudesta kaltaisilleni rautatangon notkeusluokkaa oleville ihmisille.

Fiilis tunnilla oli ennen kaikkea hauska, vaikka keskittymistä ja yrittämistä tosissaan vaadittiinkin. Ohjaaja tsemppasi, ja musiikin yli kaikui niin ärräpäitä kuin naurunpurskahduksia kun hikiset tassut liukuivat tangolla turhan nopeasti alaspäin. Touhussa tuli ihan tolkuton hiki. Kieppuminen vaatii lihaksia, mutta osa omasta hikoilustani taisi olla kyllä ihan rehellistä tuskanhikeä. Ei se mitään, että käsivoimin itseään tolpassa roikuttaa, mutta että pitäisi vielä samalla kieppua elegantisti. Meikäläisen liikkuminen on yleensä enemmän sitä mörssärilajia, jossa tömisee ja paukkuu. Onneksi 13 vuoden sirkustausta auttoi siinä, että kun ohjaaja huusi "Nilkat ojennukseen!" tulivat ojennukset automaattisesti.

Tuntiin kuuluivat tekniikkaharjoittelun lisäksi alku- ja loppuverryttelyt sekä muutaman minuutin vapaaosuus, jossa sai veivata menemään parhaaksi katsomallaan tavalla. Tätä olin pelännyt eniten! Minä kun en ole minkään valtakunnan musiikin tahdissa liikkuja, varsinkaan jos muuvit vielä pitäisi keksiä ja järjestää itse. Onneksi opettaja näytti koko ajan malliksi tunnilla treenattuja tekniikoita, joten välillä muistin virkistykseksi vilkuillen päädyin pariksi minuutiksi kieppumaan tangossa ihan hyvällä fiiliksellä. Tällainen irrottelu on minulle äärimmäisen vaikeaa. Mitä enemmän pitäisi muut ja itsensä unohtaa, sitä itsetietoisemmaksi tulen. Kokemuksesta jäi kuitenkin oikein hyvä jälkimaku, kun biisin lopuksi liu'uin ahteri tankoa viistäen istumaan lattialle. Seksikkyydestä ei varmaan ollut tietoakaan, mutta voimaannuttavaa se oli yhtä kaikki.

Välillä tekee hyvää astua pois omalta treenin mukavuusalueeltaan, vaihtaa levytanko vaikkapa tanssitankoon. En kyllä crossfitiä hylkää tankoilun takia, mutta hyvää pääntuuletusta ja heittäytymistä erilaiseen meininkiin se voisi tarjota allekirjoittaneelle. Ehkäpä minut nähdään Kaisaniemessä uudelleenkin kieppumassa.

Lisätietoja Rock the Polen meiningistä ja tunneista löytyy koulun kotisivuilta. Jos tankotanssi kiinnostaa, ei ole mitään syytä jättää kokeilematta: RTP:llä on myös lapsiparkki, johon jälkikasvun voi sijoittaa omien jumppien ajaksi.

Ps. Kuvista kiitos vihdoinkin kotimaan kamaralle palanneelle Miialle, jonka Mahdollisia sivuvaikutuksia -treeniblogia just sunkin pitäisi lukea. Tseketi tsek!

//Yhteistyöpostaus//

 

Kommentit

Hannele/MRS.L (Ei varmistettu) http://mrslbloggaa.blogspot.fi/

Oi vau! Sattuiko tuo ihan mahdottomasti? Itseäni himottaisi niiiii-in kokeilla, mutta olen kuullut kauhutarinoita kipeistä koivista ja nähnyt aikamoisia mustelmia...

Lotta Katariina
Pumpui

Nahka oli kyllä kovilla etenkin noissa missä koko kehon paino on reisien välissä :D Mustelmiakin tuli, mutta kyllä sen kesti. Kokeilemaan vaan!

tiiti
ite puin

Epistä, mää jo ootan, koska meille opetetaan tota pääalaspäinmenoa. Oon jo kahdesti käynyt tankotanssitunnilla, eikä vieläkään! Kuulemma pitäisi osata ensin jotain "tekniikkaa". Pfft.

Mä muuten kävin tällä viikolla elämäni ensimmäisen kerran rengastrapetsitunnilla, sieltä vasta tulikin mustelmat. Oikein seksikkäät ja kellertävät, polvitaipeisiin. Olen aina luullut, että noi sirkustreenit on sitä, että jonglöörataan pellenenä päässä, mutta nehän olikin jotain tommosta "urheilua" :D

Lotta Katariina
Pumpui

Ja parastahan on harrastaa näitä mustelmalajeja kesähelteillä, että kanssaihmiset voivat toljottaa kauniita mustankeltaisia sääriä :D

sanumaria

mä pääsin aika vähillä mustelmilla! En tajuu miten siinä niin kävi.. :D

Nina Enroth

Joo hei mä oon kanssa kokeillu kerran rengastrapetsia. Saan mustelmia pelkästä mustelman ajattelemisesta, niin voit ehkä kuvitella, mille koivet näytti sen keikan jälkeen. Ehh.

Alice
My blueberry dream

Hei jee hienoa! Käsille on olemassa erilaisia grippiapuja jotka estää hikoilua ;) Iho tottuu ajan myötä sitten kipuun ja mustelmointi on ihan ihmiskohtaista- itse kuulun siihen joukkoon joka saa mustelmia jatkuvalla syötöllä- kauniit kesäsääret check!

Mitä pidit RTP:stä muuten, oliko helppo löytää, millaset tilat jne? Oon muuttanut justiinsa Helsinkiin ja tarkoitus tsekkailla läpi eri tankotanssipaikkoja jotta oma vakkari löytyisi :)

Lotta Katariina
Pumpui

Tykkäsin kyllä RTP:stä. Sijainti salilla on erinomainen, Kaisaniemessä aivan Rautatientorin kupeessa, eli näppärästi pääsee sporalla, metrolla tai junalla paikalle. Tiloista en osaa sen ihmeemmin sanoa kun ei ole kauheasti vertailukohtia muihin saleihin :)

 

Kampela

Hei hyvältä kuulostaa! Itseä pelottaa vähän se että putoaa jostain korkealta tai käsivoimat ei riitä tai jotain... Ei oikein tiedä että uskaltaisiko lähteä yrittämään :/

Lotta Katariina
Pumpui

Uskaltaa uskaltaa :) Olin kanssa ihan kauhuissani ennen tuota pää alaspäin roikkumista, mut pienen hannailun jälkeen uskalsin, onneksi!

Olavi (Ei varmistettu)

Kyl on nätti tää Lotta : ) Tietty miehenä musta nätit jalat erityisesti : )

Lotta Katariina
Pumpui

Heh, kiitoksia :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.