Minä ja Stephen Fry kuntosalilla

Pumpui

Terveisiä talvilomalta! En ehtinyt pitää yhtään päivää lomaa silloin kun lumet olivat maassa, joten päätin ripotella vapaita sinne tänne sopiviin koloihin. Olen siitä surkea vapaa-ajan viettäjä, että en osaa lomailla jos kukaan muukaan ei lomaile. Kun muut ovat töissä ja minä kotona ihan luvan kanssa, tuntuu kuin olisin ottanut niin kutsuttua motivaatiosaikkua tai vain törkeästi pinnannut konttorin ikeestä.

Aamupäivä meni haahuillessa ja puolivahingossa sähköpostia lukiessa, mutta sitten sain raahattua berberini salille. Siinä auttoi uusi paras treenikaverini: sulavaääninen ja ihastuttava Stephen Fry.

 

Olen reilun viikon ajan kuunnellut salitreenien ja kävelylenkkien lomassa Fryn resitoimaa Harry Potter & The Philosopher's Stone -äänikirjaa. Ei ole mitään sen parempaa! Koska tarina on tuttu etu- ja takaperin eikä siinä puuhastellessaan oikein jaksaisi suurempiin tarinalinjoihin paneutua, kelpaa keskittyä Fryn ilmaisuvoimaiseen ja pehmeään ääneen. Olen venytellyt ilolla puoli tuntia kuunnellen, kuinka Fry lukee verkkaiseen tahtiin velhoseikkailuja. Kreisiä! Enhän minä ikinä venyttele.

Hetkittäin surettaa, että minun ja Fryn salikaveruus ei tule kestämään ikuisesti. Tosin iPhonen muistissa odottaa nyt koko Potter-kirjasarja, eikä ensimmäisestäkään osasta ole päästy lajitteluhattua pidemmälle, ja minä olen sentään ehtinyt käydä salillakin useampaan otteeseen.

Ps. Jos Fryn ihana ääni ei ole tuttu, niin siihen voi tutustua vaikka katsomalla tämän upean videon:

 

 

Kommentit

nansk

Ihana tuo videoklippi. Hurmaava, hurmaava mies, ääni ja puhetapa. Itse olen aina vähän vieroksunut äänikirjoja, mutta tuota voisin ehkä kokeilla.

Lotta Katariina
Pumpui

Mäkään en ole ennen tätä ollut äänikirjaihminen. En usko että jaksaisin muussa elämässä kuunnella niitä, mutta toi ainakin on ihan täydellistä "häiriötä" treenaamiseen. Eikä tarvi koko ajan vaihdella musiikkia fiiliksen mukaan :D

Miia_pau
Kolmas linja

Kaikki kunnia setä Frylle, itsekin olen kuunnellut ainakin kaksi ensimmäistä Potteria äänikirjoina ja tykännyt. Kuntoilun lisäksi sopii myös neulomisen sekä tylsien kotitöiden taustalle! Ihan pelkälleen en itsekään jaksa keskittyä, ajatus alkaa harhailla liikaa.

Työtoverin kanssa haaveilemme kuitenkin edelleen äänikirjallisuudesta Alan Rickmanin lukemana. Siinä vasta ääni! Amazonista näyttää löytyvän Thomas Hardya Rickmanin lukemana, pakko ehkä joskus tilata vaikkei Hardy ehkä ihan meikän lempikirjailijoita olekaan :D

Lotta Katariina
Pumpui

Alan Rickmanilla on kyllä ihanin ääni ever. Olispa lievästi pelottavaa kuulla kun Snape resitois Pottereita! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.