Minustako maratoonari?

Pumpui

Himppasen meinaa huolestuttaa. Reilun kuukauden päästä pitäisi nimittäin juosta elämäni ensimmäinen maraton.

Minut ja Sofia valittiin Nuuksio Classic -polkujuoksumaratonin sometykeiksi kertomaan valmistautumisesta kisaan ja itse kisapäivästä. Mahtavaa! Pelottavaa! 

Tunnelmat haasteesta ovat kovin ristiriitaiset. Yhtäältä luotto omiin kykyihin on kova. Tänä päivänä joka toinen ihminen tuntuu juoksevan maroja ja joka kolmas ultrajuoksuja, ei tämä haaste voi minulle niin ylivoimainen olla. Puolikkaan juoksen tuosta vain eikä tee edes tiukkaa. Toisaalta taas olen absoluuttisen kauhuissani: olen viimeiset kaksi yötä nähnyt unia juoksusta ja miettinyt valveilla ollessani miksi aina pitää ryhtyä kaikenlaisiin hullutuksiin. Tässä moodissa ajatus iisistä puolikkaasta ei lohduta yhtään, sehän on vain puolet maratonista.

En osaa mieltää itseäni juoksijaksi, vaikka tämän vuoden valossa näyttää vahvasti siltä että juoksu on hiipinyt crossfitin rinnalle tärkeäksi lajiksi. Heinäkuun urheilutilastot osoittavat samaa: valmennustauon aikana olen juossut 11 lenkkiä maastossa, pyöräillyt toistakymmentä matkaa ja tehnyt pari pidempää haikkia Alpeilla. Voimailu on jäänyt muutamaan sessioon. (Preferenssieni lisäksi tämä voi toki kertoa myös siitä että minulla ei ole minkäänlaista itsekuria enkä pysty ilman ulkopuolista määrääjää voimailemaan niin kuin pitäisi.)

Miten sitten aion valmistautua 3.9. odottavaan koitokseen? Treenaamalla normaalisti. Crossfit-treenit käynnistyvät taas maanantaina. Kerroin valmentajalle maratonista, hänen kommenttinsa oli että voiman kasvattamista jatketaan kuten tähänkin asti mutta bodailu jää vähemmälle. Voimailujuttujen lisäksi luvassa on varmaan myös reilusti keuhkojumppaa ja soutua (viikko maratonin jälkeen olen soutamassa puolimaratonin mikä tuntuu vielä kokonaisen juoksemista typerämmältä idealta.) Muutaman pidemmän lenkin voisin käydä juoksemassa pikkulenkkien lisäksi ihan kokeilumielessä. Luojan kiitos en ole projektissa yksin, vaan saan tukea Sofialta (ja syytöksiä, sillä osallistuminen oli minun ideani.)

Kaikenlaiset kannustukset ja lohdun sanat otetaan kernaasti vastaan. Kertokaa mulle että voin oikeasti selviytyä tästä! 

 

//Nuuksio Classic tarjoaa osallistumisemme kisaan sekä majoitukset ja safkat kisaviikonloppuna. //

Kuvituksena todistusaineistoa siitä että oikeasti vissiin juoksen Itävallasta, Beerway to Hellistä ja Helsinki City Traililta

Kommentit

Hymyileoletupea

Mä kyllä uskon vahvasti, että tuo tulee menemään sulta hienosti läpi. Positiivisella mielellä vaan, niin tulee ikimuistoinen päivä :) Olis itteenikin houkutellut tuo Nuuksio, mutta tässä taitaa olla nyt ihan riittämiin vasta-alkajalle tälle kesälle jo muutenkin, joten jäänee väliin. Jään innolla odottamaan kisaraporttia :) 

Lotta Katariina
Pumpui

Mikä positiivinen mieli, haluan valittaa ja ruikuttaa koko 42 ja rapiat :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.